Kırşehir Dönderme

DİĞER 20.01.2020 - 16:38, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir Dönderme

''Hangi il kahvaltıda nesi ile ünlü ?'' sorusunun cevabı bulundu.Türkiye'nin Kahvaltı Haritası çıkarıldı. Amerika'da yaşayan ünlü doktor Mehmet Öz geçtiğimiz günlerde ''Bence 2020'de yapılacak ilk şeylerden biri kahvaltıyı yasaklamak olmalı. Kahvaltı yapmamız gerektiğini düşünmüyorum, bu bir reklam aldatmacası. Ne yazık ki onlarca yıldır bu konudaki dogmaların birçoğu reklamlardan çıktı ve bunlar aslında sağlığımız hakkındaki gerçeklere dayanmıyordu" açıklamasında bulunmuştu.Öz'ün bu açıklaması sonrası tartışmalar da başladı. TÜRKİYE'NİN KAHVALTI HARİTASI ÇIKARILDI Kahvaltı ile ilgili tartışmalar devam ederken Lokma Dergisi Türkiye'nin Kahvaltı Haritasını çıkardı.Her ilin geleneksel yiyeceklerinin yer aldığı haritada Ankara ; bazlaması ile , İstanbul; Sarıyer Böreği ile , İzmir ise ; Boyoz'u ile meşhur olarak gösterildi.Kahvaltıya en çok önem veren illerden olan Kırşehir ise ''Dönderme'' ile yer aldı. Sosyal medyada paylaşılan harita binlerce kez beğenildi ve paylaşıldı. İŞTE O PAYLAŞIM ; Peki adı Kırşehir ile anılan ''Dönderme'' nasıl yapılır ? Dönderme Tarifi İçin Malzemeler 1 adet köy yufkası( ıslatılıp yumuşatılmış)2 adet yumurtaTereyağıTuz Dönderme Tarifi Yapılışı Köy yufkasını 2′ ye bölüyoruz. Tavada 1 tatlı kaşığı tere yağını eritiyoruz. Yarım ay şeklince tavaya atıyor. Bir tarafını kıvırıp yumurtayı kırıyoruz. Tuz serpip yufkaya yayıyoruz ve diğer yarısını da katlıyoruz. Her 2 tarafını da döndüre döndüre kızartıyoruz. Diğer tarafı için yağ az gelirse ekliyoruz. Kalan yufkaya da aynı işlemi yapıyoruz. Afiyet olsun.

''Hangi il kahvaltıda nesi ile ünlü ?'' sorusunun cevabı bulundu.Türkiye'nin Kahvaltı Haritası çıkarıldı.

Amerika'da yaşayan ünlü doktor Mehmet Öz geçtiğimiz günlerde ''Bence 2020'de yapılacak ilk şeylerden biri kahvaltıyı yasaklamak olmalı. Kahvaltı yapmamız gerektiğini düşünmüyorum, bu bir reklam aldatmacası. Ne yazık ki onlarca yıldır bu konudaki dogmaların birçoğu reklamlardan çıktı ve bunlar aslında sağlığımız hakkındaki gerçeklere dayanmıyordu" açıklamasında bulunmuştu.Öz'ün bu açıklaması sonrası tartışmalar da başladı.

TÜRKİYE'NİN KAHVALTI HARİTASI ÇIKARILDI

Kahvaltı ile ilgili tartışmalar devam ederken Lokma Dergisi Türkiye'nin Kahvaltı Haritasını çıkardı.Her ilin geleneksel yiyeceklerinin yer aldığı haritada Ankara ; bazlaması ile , İstanbul; Sarıyer Böreği ile , İzmir ise ; Boyoz'u ile meşhur olarak gösterildi.Kahvaltıya en çok önem veren illerden olan Kırşehir ise ''Dönderme'' ile yer aldı. Sosyal medyada paylaşılan harita binlerce kez beğenildi ve paylaşıldı.

İŞTE O PAYLAŞIM ;

Peki adı Kırşehir ile anılan ''Dönderme'' nasıl yapılır ?

Dönderme Tarifi İçin Malzemeler 1 adet köy yufkası( ıslatılıp yumuşatılmış)2 adet yumurtaTereyağıTuz Dönderme Tarifi Yapılışı

Köy yufkasını 2′ ye bölüyoruz. Tavada 1 tatlı kaşığı tere yağını eritiyoruz. Yarım ay şeklince tavaya atıyor. Bir tarafını kıvırıp yumurtayı kırıyoruz. Tuz serpip yufkaya yayıyoruz ve diğer yarısını da katlıyoruz. Her 2 tarafını da döndüre döndüre kızartıyoruz. Diğer tarafı için yağ az gelirse ekliyoruz. Kalan yufkaya da aynı işlemi yapıyoruz. Afiyet olsun.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.