Kırşehir'den Yardım Gönderilmeye ve Verilmeye Devam Ediliyor

GÜNDEM 17.02.2023 - 22:31, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'den Yardım Gönderilmeye ve Verilmeye Devam Ediliyor

Kırşehir Belediyesi tarafından hem deprem bölgesi hem de Kırşehir'deki depremzedeler için başlatılan yardım kampanyası devam ediyor.Kırşehir'deki depremzedeler için barınma ihtiyacı ve yaşamsal ihtiyaçlar için de ayrıca bir çalışma da yürütülüyor.Öte yandan vatandaşlar yardımlarını Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezi yerine Kayabaşı Mahallesi'ndeki Kırşehir Halk Ekmek Fabrikası üzerindeki Sosyal Yardım Merkezi'ne yapabilecekler.

Kahramanmaraş merkezli 10 ilde kayıplara ve hasara neden olan depremin hemen ardından Kırşehir Belediyesi’nin, Kırşehir İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ile koordineli bir şekilde deprem bölgelerine ulaştırılmak üzere başlattığı Yardım Kampanyasına Kırşehirli vatandaşlardan destekler gelmeye devam ederken gelen ihtiyaç maddeleri de gruplandırılarak ihtiyaç önceliklerine göre hem Kırşehir'deki depremzede vatandaşlara veriliyor hem de deprem bölgesine gönderiliyor.Kırşehir'deki depremzedelerin barınma ve temel ihtiyaçlarını gidermek için ayrıca çalışma da yürütülüyor.     Yardım Kampanyası için vatandaşların getirdiği süt, makarna, kuru bakliyat, konserve, kahvaltılık peynir-zeytin, peçete, çay, hazır çorba, pil, biberon-emzik, içlik ve çamaşır, kadın mont, bebek bezi, havlu, tuvalet kağıdı, el sabunu ve kadın ayakkabısı, cep ısıtıcı, eldiven, atkı, bere, çorap, polar battaniye, polar ara katman, kışlık bot, kışlık mont, bebek maması, hijyenik ped, el feneri, kibrit ve kullanılmamış kıyafetler, hijyen maddeleri, çamaşır deterjanları vb. ihtiyaç maddeleri gruplandırılarak market sistemi oluşturuldu.     Kırşehir Belediyesi, Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi’nde oluşturduğu “E-Belediye Sosyal Yardım Sorgulama Sistemi” masasıyla başvuruda bulunanların kayıtlarını alarak Adres Bilgisi, Tapu Bilgisi, Gelir Bilgisi, diğer Sosyal Yardım Merkezlerinden yardım alıp alınmadığı, Araç Bilgisi, Hayvan Küpe Bilgisi vb. bilgilerin de kontrolünü sağlıyor ve yardımların ve faaliyetlerin de kontrolünü sağlıyor.   TOPLAMA MERKEZİNİN ADRESİ DEĞİŞTİ Öte yandan Deprem bölgesi ve Kırşehir'deki depremzedeler için toplanan yardımların merkezi Kayabaşı Mahallesi'nde bulunan  Kırşehir Halk Ekmek Fabrikası üstündeki Kırşehir Belediyesi Sosyal Yardım Merkezi olarak belirlendi.Depremzedeler için yardımda bulunmak isteyen yardımlarını bundan sonra bu adrese götürecekler.Ayrıca AFAD Durum Belgesi olan depremzede vatandaşlar Kırşehir Belediyesi Halk Otobüslerinden de ücretsiz olarak faydalanabiliyorlar. Kırşehir'deki depremzedelere ulaştırılmak üzere odun kömür yardımları ise Eski Karayolları şantiyesinde toplanmaya devam edecek.  
Kırşehir Belediyesi tarafından hem deprem bölgesi hem de Kırşehir'deki depremzedeler için başlatılan yardım kampanyası devam ediyor.Kırşehir'deki depremzedeler için barınma ihtiyacı ve yaşamsal ihtiyaçlar için de ayrıca bir çalışma da yürütülüyor.Öte yandan vatandaşlar yardımlarını Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezi yerine Kayabaşı Mahallesi'ndeki Kırşehir Halk Ekmek Fabrikası üzerindeki Sosyal Yardım Merkezi'ne yapabilecekler.

Kahramanmaraş merkezli 10 ilde kayıplara ve hasara neden olan depremin hemen ardından Kırşehir Belediyesi’nin, Kırşehir İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ile koordineli bir şekilde deprem bölgelerine ulaştırılmak üzere başlattığı Yardım Kampanyasına Kırşehirli vatandaşlardan destekler gelmeye devam ederken gelen ihtiyaç maddeleri de gruplandırılarak ihtiyaç önceliklerine göre hem Kırşehir'deki depremzede vatandaşlara veriliyor hem de deprem bölgesine gönderiliyor.Kırşehir'deki depremzedelerin barınma ve temel ihtiyaçlarını gidermek için ayrıca çalışma da yürütülüyor.

 

 

Yardım Kampanyası için vatandaşların getirdiği süt, makarna, kuru bakliyat, konserve, kahvaltılık peynir-zeytin, peçete, çay, hazır çorba, pil, biberon-emzik, içlik ve çamaşır, kadın mont, bebek bezi, havlu, tuvalet kağıdı, el sabunu ve kadın ayakkabısı, cep ısıtıcı, eldiven, atkı, bere, çorap, polar battaniye, polar ara katman, kışlık bot, kışlık mont, bebek maması, hijyenik ped, el feneri, kibrit ve kullanılmamış kıyafetler, hijyen maddeleri, çamaşır deterjanları vb. ihtiyaç maddeleri gruplandırılarak market sistemi oluşturuldu.

 

 

Kırşehir Belediyesi, Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi’nde oluşturduğu “E-Belediye Sosyal Yardım Sorgulama Sistemi” masasıyla başvuruda bulunanların kayıtlarını alarak Adres Bilgisi, Tapu Bilgisi, Gelir Bilgisi, diğer Sosyal Yardım Merkezlerinden yardım alıp alınmadığı, Araç Bilgisi, Hayvan Küpe Bilgisi vb. bilgilerin de kontrolünü sağlıyor ve yardımların ve faaliyetlerin de kontrolünü sağlıyor.

 

TOPLAMA MERKEZİNİN ADRESİ DEĞİŞTİ

Öte yandan Deprem bölgesi ve Kırşehir'deki depremzedeler için toplanan yardımların merkezi Kayabaşı Mahallesi'nde bulunan  Kırşehir Halk Ekmek Fabrikası üstündeki Kırşehir Belediyesi Sosyal Yardım Merkezi olarak belirlendi.Depremzedeler için yardımda bulunmak isteyen yardımlarını bundan sonra bu adrese götürecekler.Ayrıca AFAD Durum Belgesi olan depremzede vatandaşlar Kırşehir Belediyesi Halk Otobüslerinden de ücretsiz olarak faydalanabiliyorlar. Kırşehir'deki depremzedelere ulaştırılmak üzere odun kömür yardımları ise Eski Karayolları şantiyesinde toplanmaya devam edecek.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.