Kırşehir'den Türkiye'ye Örnek Olacak Uygulama

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 02.06.2019 - 19:08, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'den Türkiye'ye Örnek Olacak Uygulama

Kırşehir'de 600 öğrenci yaz tatilini ''Meslek'' öğrenerek geçirecek. Ticaret ve Sanayi Odası , Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile Milli Eğitim müdürlüğü arasında yapılan protokol çerçevesinde ; yaz döneminde öğrencilerin saplandığı sanal alemden çıkarılması ve gerçek hayat ile tanıştırılması, ekran bağımlılığı ve sosyal medya bağımlılığının olumsuz etkilerinin en aza indirilmesi, esnafın hayat tecrübesini öğrencilere aktarılması, öğrencilerimize girişimcilik ruhunun aşılanması, mesleklerin tanınması, öğrencilerin mesleki çalışma şartları ile daha erken yaşlarda tanışması, Ahilik kültürünün tabana yayılması ve usta-çırak ilişkisinin güçlendirilmesini amacıyla 8.sınıf ve liselerin 9 ve 10. sınıflarında bulunan gençlerin meslek örgütleri yardımı ile erken dönemde çalışma hayatı ile buluşturulması hedefleniyor.Buna göre ; yaz döneminde (Temmuz-Ağustos) meslek öğrenmek isteyen gençler ile çırak arayan esnaf arasında köprü kurularak , öğrencilerin meslek öğrenmesi amaçlanıyor. 600 ÖĞRENCİ KAYIT YAPTIRDI "Kırşehir'li Genç Ahiler Çalışma Hayatı ile Çalışıyor." isimli projeye şu ana kadar 600 öğrencinin kayıt yaptırdığı açıklandı

Kırşehir'de 600 öğrenci yaz tatilini ''Meslek'' öğrenerek geçirecek.

Ticaret ve Sanayi Odası , Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile Milli Eğitim müdürlüğü arasında yapılan protokol çerçevesinde ; yaz döneminde öğrencilerin saplandığı sanal alemden çıkarılması ve gerçek hayat ile tanıştırılması, ekran bağımlılığı ve sosyal medya bağımlılığının olumsuz etkilerinin en aza indirilmesi, esnafın hayat tecrübesini öğrencilere aktarılması, öğrencilerimize girişimcilik ruhunun aşılanması, mesleklerin tanınması, öğrencilerin mesleki çalışma şartları ile daha erken yaşlarda tanışması, Ahilik kültürünün tabana yayılması ve usta-çırak ilişkisinin güçlendirilmesini amacıyla 8.sınıf ve liselerin 9 ve 10. sınıflarında bulunan gençlerin meslek örgütleri yardımı ile erken dönemde çalışma hayatı ile buluşturulması hedefleniyor.Buna göre ; yaz döneminde (Temmuz-Ağustos) meslek öğrenmek isteyen gençler ile çırak arayan esnaf arasında köprü kurularak , öğrencilerin meslek öğrenmesi amaçlanıyor.

600 ÖĞRENCİ KAYIT YAPTIRDI

"Kırşehir'li Genç Ahiler Çalışma Hayatı ile Çalışıyor." isimli projeye şu ana kadar 600 öğrencinin kayıt yaptırdığı açıklandı

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.