Kırşehir'den Türkiye Fidanı İçin 1 Avuç Toprak

EĞİTİM 15.11.2021 - 22:14, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'den Türkiye Fidanı İçin 1 Avuç Toprak

Türkiye'deki orman yangınlarına dikkati çekmek, çocuklara doğa ve orman sevgisini aşılamak amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında 81 ilden öğrencilerin gönderdiği topraklarla Antalya Manavgat'ta "Türkiye Fidanı" dikildi.

Yaz mevsiminde meydana gelen orman yangınları sonrasında bu konuda farkındalık oluşturarak çocuklara toprak, orman ve doğa sevgisini aşılamak amacıyla 81 ildeki öğretmen ve öğrenciler "Türkiye Fidanı" adlı bir çalışma başlattı.Türkiye Fidanı; Manavgat Kaymakamı Abdulkadir Demir, Manavgat İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ve öğrencilerin katıldığı törenle toprakla buluşturuldu.   Söz konusu çalışmayla orman yangınlarına dikkati çekmenin yanı sıra 81 ilin toprağıyla bir ormanda dikilecek "Türkiye Fidanı"nın turizme kazandırılması, öğrencilerin çektiği videolarla da şehirlerin tarihî ve turistik alanlarının tanıtımının yapılması hedefleniyor.   Etkinlik kapsamında öğrenciler, kendi illerindeki simge mekânlarda yöresel kıyafetlerle Manavgat'a gönderilmek üzere doğadan toprak alırken video çekti. İlerleyen süreçte bu videolardan bir kamu spotu hazırlanarak ormanların "millî hazine"miz olduğu yönünde bir mesaj verilmesi amaçlanıyor.Projeye destek için Kırşehir'i, Boztepe Yenidoğanlı İlkokulu öğrencileri temsil etti. Yenidoğanlı İlkokulu öğrencileri ve öğretmeni Hazal Altunkılıç Şahin'in il koordinatörlüğü ile 81 il 81 avuç toprak ile Türkiye fidanı projesinde yer aldılar. Proje de görev alan öğrenciler, Kırşehir ile özdeşleşen Ahi Evran-ı Veli Camii önünde yöresel kıyafetleri ile video çekimi gerçekleştirdiler.         Çekilen video, 81 ilde çekilen videolar ile birleştirilerek orman yangınlarına dikkati çekmek amacıyla kamu spotu oluşturuldu.Türkiye Fidanı projesine 5-11 yaş aralığındaki öğrencilerin yanı sıra çok sayıda öğretmen ve veli de katıldı.
Türkiye'deki orman yangınlarına dikkati çekmek, çocuklara doğa ve orman sevgisini aşılamak amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında 81 ilden öğrencilerin gönderdiği topraklarla Antalya Manavgat'ta "Türkiye Fidanı" dikildi.

Yaz mevsiminde meydana gelen orman yangınları sonrasında bu konuda farkındalık oluşturarak çocuklara toprak, orman ve doğa sevgisini aşılamak amacıyla 81 ildeki öğretmen ve öğrenciler "Türkiye Fidanı" adlı bir çalışma başlattı.Türkiye Fidanı; Manavgat Kaymakamı Abdulkadir Demir, Manavgat İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ve öğrencilerin katıldığı törenle toprakla buluşturuldu.

 


Söz konusu çalışmayla orman yangınlarına dikkati çekmenin yanı sıra 81 ilin toprağıyla bir ormanda dikilecek "Türkiye Fidanı"nın turizme kazandırılması, öğrencilerin çektiği videolarla da şehirlerin tarihî ve turistik alanlarının tanıtımının yapılması hedefleniyor.
 


Etkinlik kapsamında öğrenciler, kendi illerindeki simge mekânlarda yöresel kıyafetlerle Manavgat'a gönderilmek üzere doğadan toprak alırken video çekti. İlerleyen süreçte bu videolardan bir kamu spotu hazırlanarak ormanların "millî hazine"miz olduğu yönünde bir mesaj verilmesi amaçlanıyor.Projeye destek için Kırşehir'i, Boztepe Yenidoğanlı İlkokulu öğrencileri temsil etti. Yenidoğanlı İlkokulu öğrencileri ve öğretmeni Hazal Altunkılıç Şahin'in il koordinatörlüğü ile 81 il 81 avuç toprak ile Türkiye fidanı projesinde yer aldılar. Proje de görev alan öğrenciler, Kırşehir ile özdeşleşen Ahi Evran-ı Veli Camii önünde yöresel kıyafetleri ile video çekimi gerçekleştirdiler.

 

 

 

 

Çekilen video, 81 ilde çekilen videolar ile birleştirilerek orman yangınlarına dikkati çekmek amacıyla kamu spotu oluşturuldu.Türkiye Fidanı projesine 5-11 yaş aralığındaki öğrencilerin yanı sıra çok sayıda öğretmen ve veli de katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.