Kırşehir'den İlk Kez Bir Kadın Girişimci İhracat Gerçekleştirdi

EKONOMİ 12.04.2022 - 19:08, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'den İlk Kez Bir Kadın Girişimci İhracat Gerçekleştirdi

Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası, ilk kez kadın bir girişimcinin yurt dışına ihracat gerçekleştirdiğini bildirdi.

Kırşehir Sanayi ve Ticaret Odası ihracat destek ofisine başvurarak danışmanlık desteği aldığı belirtilen Tuna İthalat ve İhracat Sahibesi Serpil Tuna'nın, Cezayir’e ilk ihracatını gerçekleştirdiği belirtildi.Oda'dan yapılan açıklamada, '' Plastik ve Kauçuk hammaddesi üzerine ilk ihracatını gerçekleştiren Serpil Tuna, başta Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Yılmaz olmak üzere, İhracat Destek Ofisi Ekibine ve İhracat Danışmanımız Abidin İçden’e teşekkürlerini iletti.Başkanımız Sayın Mustafa Yılmaz, ilimizde ilk kadın ihracatçı Serpil Tuna‘ ya kadın girişimcilerimize örnek teşkil ettiği için teşekkürlerini ileterek, başarılarının devamını diledi'' denildi.     İHRACAT 2022'NİN İLK ÇEYREĞİNDE YÜZDE 62.96 ARTTI Öte yandan Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yılmaz, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından açıklanan ihracat rakamlarını değerlendirdi.Yılmaz yazılı olarak yaptığı açıklamada, ‘’Kırşehir 2021 yılı ilk çeyreğinde 62.443,24 bin dolar olarak gerçekleştirmiş olduğu ihracat rakamlarını 2022 yılının ilk çeyreğinde 101.761,34 bin dolara yükseltti. Kırşehir’in ihracat rakamlarında 2021 yılında yakalanan ivmenin 2022 yılında da devam ettiğini görmekteyiz. Bu yılın ilk üç aylık ihracat rakamlarına baktığımız zaman geçen yılın aynı dönemine göre ihracat rakamlarımızın yüzde 62.96 oranla arttığını görüyoruz. İlimizin ihracatındaki istikrarlı yükselişine katkıda bulunan işletmelerimizin hepsini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası olarak halen ihracat yapma potansiyeline sahip her bir işletmemize ulaşarak onları da ihracat yolculuğumuza dahil etmek için yoğun gayret göstermekteyiz.’’ ifadelerine yer verdi.    
Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası, ilk kez kadın bir girişimcinin yurt dışına ihracat gerçekleştirdiğini bildirdi.

Kırşehir Sanayi ve Ticaret Odası ihracat destek ofisine başvurarak danışmanlık desteği aldığı belirtilen Tuna İthalat ve İhracat Sahibesi Serpil Tuna'nın, Cezayir’e ilk ihracatını gerçekleştirdiği belirtildi.Oda'dan yapılan açıklamada, '' Plastik ve Kauçuk hammaddesi üzerine ilk ihracatını gerçekleştiren Serpil Tuna, başta Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Yılmaz olmak üzere, İhracat Destek Ofisi Ekibine ve İhracat Danışmanımız Abidin İçden’e teşekkürlerini iletti.Başkanımız Sayın Mustafa Yılmaz, ilimizde ilk kadın ihracatçı Serpil Tuna‘ ya kadın girişimcilerimize örnek teşkil ettiği için teşekkürlerini ileterek, başarılarının devamını diledi'' denildi.

 

 

İHRACAT 2022'NİN İLK ÇEYREĞİNDE YÜZDE 62.96 ARTTI

Öte yandan Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yılmaz, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından açıklanan ihracat rakamlarını değerlendirdi.Yılmaz yazılı olarak yaptığı açıklamada, ‘’Kırşehir 2021 yılı ilk çeyreğinde 62.443,24 bin dolar olarak gerçekleştirmiş olduğu ihracat rakamlarını 2022 yılının ilk çeyreğinde 101.761,34 bin dolara yükseltti. Kırşehir’in ihracat rakamlarında 2021 yılında yakalanan ivmenin 2022 yılında da devam ettiğini görmekteyiz. Bu yılın ilk üç aylık ihracat rakamlarına baktığımız zaman geçen yılın aynı dönemine göre ihracat rakamlarımızın yüzde 62.96 oranla arttığını görüyoruz. İlimizin ihracatındaki istikrarlı yükselişine katkıda bulunan işletmelerimizin hepsini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası olarak halen ihracat yapma potansiyeline sahip her bir işletmemize ulaşarak onları da ihracat yolculuğumuza dahil etmek için yoğun gayret göstermekteyiz.’’ ifadelerine yer verdi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.