Kırşehir'den İhracat Yüzde 58,7 Arttı

EKONOMİ 21.07.2022 - 12:52, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'den İhracat Yüzde 58,7 Arttı

Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Yılmaz, Kırşehir'den yapılan ihracatın 2021 yılına oranla yüzde 58,7 arttığını açıkladı.

Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin hazırladığı rapora ilişkin Kırşehir verilerini açıklayan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Yılmaz şu ifadelere yer verdi :   YIL SONUNDA REKOR KIRILACAK ''  2021 yılının ilk 6 aylık döneminde 130 milyon 313 bin dolar ihracat gerçekleştiren Kırşehir, 2022 yılının ilk 6 aylık döneminde ise 206 milyon 759 bin dolar ile ihracatta yükselişini devam ettirdi. İlimizin 6 aylık döneminde ihracatta yaşanılan istikrarlı yükselişine bakıldığı zaman, yıl sonu itibariyle ihracatta yeni bir rekor kırılacağı öngörülmektedir.   ARTIŞ YAŞANAN SEKTÖRLER 2022 yılının ilk ayında, geçen yılın aynı dönemine göre ihracat oranı artan ürünlerin başında elektrik elektronik, mobilya, kağıt ve orman ürünleri, makine ve aksamları, yaş meyve ve sebze, çelik sektörleri gelmektedir.   ÜYELERE ÇAĞRI : İHRACAT YOLCULUĞUNA DAHİL OLUN İlimizin ihracatına katkı sağlayan ve üretimle hem istihdam hem de katma değer yaratan üyelerimizi tebrik ediyorum. Potansiyeli olan ve hala ihracata adım atmamış üyelerimizin de odamızın ilgili birimiyle iletişime geçerek ihracat yolculuğuna dahil olmalarını diliyorum'' ifadelerini kullandı.  
Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Yılmaz, Kırşehir'den yapılan ihracatın 2021 yılına oranla yüzde 58,7 arttığını açıkladı.

Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin hazırladığı rapora ilişkin Kırşehir verilerini açıklayan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Yılmaz şu ifadelere yer verdi :

 

YIL SONUNDA REKOR KIRILACAK

''  2021 yılının ilk 6 aylık döneminde 130 milyon 313 bin dolar ihracat gerçekleştiren Kırşehir, 2022 yılının ilk 6 aylık döneminde ise 206 milyon 759 bin dolar ile ihracatta yükselişini devam ettirdi. İlimizin 6 aylık döneminde ihracatta yaşanılan istikrarlı yükselişine bakıldığı zaman, yıl sonu itibariyle ihracatta yeni bir rekor kırılacağı öngörülmektedir.

 

ARTIŞ YAŞANAN SEKTÖRLER
2022 yılının ilk ayında, geçen yılın aynı dönemine göre ihracat oranı artan ürünlerin başında elektrik elektronik, mobilya, kağıt ve orman ürünleri, makine ve aksamları, yaş meyve ve sebze, çelik sektörleri gelmektedir.

 

ÜYELERE ÇAĞRI : İHRACAT YOLCULUĞUNA DAHİL OLUN
İlimizin ihracatına katkı sağlayan ve üretimle hem istihdam hem de katma değer yaratan üyelerimizi tebrik ediyorum. Potansiyeli olan ve hala ihracata adım atmamış üyelerimizin de odamızın ilgili birimiyle iletişime geçerek ihracat yolculuğuna dahil olmalarını diliyorum'' ifadelerini kullandı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.