Kırşehir'den Çıkıyor, Avrupa ve Amerika'dan Talep Yağıyor

EKONOMİ 22.08.2022 - 13:44, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'den Çıkıyor, Avrupa ve Amerika'dan Talep Yağıyor

Kırşehir'de çıkarılan ve ''Blue Diamond'' olarak isimlendirilen mavi renkli mermer, başta Avrupa ve Amerika olmak üzere yurt dışından çok sayıda talep alıyor.

Cevher Madencilik’in Kırşehir’in Akpınar ilçesindeki ocağından çıkan Blue Diamond taşı, adından da anlaşılacağı üzere doğada nadir bulunan büyüleyici mavi rengi ile herkesi kendisine hayran bırakıyor. Onunla göz göze geldiğiniz anda adeta uçsuz bucaksız gökyüzünün ve okyanusun en etkileyici tonlarının buluşmasına şahitlik ediyorsunuz. Sağlam kristal yapısına sahip olan bu büyüleyici taş, mavi zemin üzerindeki beyaz gri ve siyah kahverengi damar hareketleriyle doğanın huzur veren ahengini mekanlara taşımak isteyen tasarımcılara olağanüstü bir çözüm sunuyor. AMERİKA VE AVRUPA ÜLKELERİNE İHRAÇ EDİLİYOR Blue Diamond kristal yapısı, damar geçişleri ve Dünyada nadir bulunan renginin yanı sıra ışık geçirgenliği ve etkileyici bookmatch uygulamaları ile de elit projelerin vazgeçilmez taşlarından. Kullanıldığı alanda göz alıcı bir atmosfer oluşturan doğanın bu eşsiz taşı, blok olarak özellikle İtalya pazarı tarafından büyük bir talep görüyor. Portföyleri arasında Hindistan ve Çin’in de olduğunu belirten Cevher Madencilik İhracat ve Pazarlama Müdürü Fehmi Eren, “ Ürünümüzü blok ve işlenmiş olarak ihraç ediyoruz. Hem kendi fabrikamızda hem de değişik fabrikalarda fason yaptırarak, levha üretimi de gerçekleştiriyoruz. Levhalarımızı ise Amerika ve Avrupa ülkelerine ihraç ediyoruz. Taşımızın belirli bir seviyeye gelmesinden sonra tamamen levha üretimi gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Böylece kazanılacak katma değerin, ülke sınırları içinde tekrar yatırıma dönmesini sağlamayı hedefliyoruz” diyor.     2015 YILINDA KEŞFEDİLDİ Tüm dünyada en az bulunan mavi renkli mermeri 2015 yılında Kırşehir ilinde keşfettiklerini ve ruhsat- izin süreçlerinin ise hala devam ettiğini söyleyen Eren şöyle konuşuyor: “Şu anda aynı bölgede aynı materyale sahip beyaz mermer ocaklarımız ile mavi mermer ocaklarımız bulunuyor. Bu ocaklar içinde ruhsat ve izinleri tamamlanmış ocak bölgemizde bir yıldır çalışıyoruz. Ocak sahamız Kırşehir ili Akpınar ilçesi Sofrazlı Köyü sınırları içinde, Ankara Kırşehir Kayseri Otoyolu üzerinde yer alıyor. Ocakta hakim olan renk mavi olup geçişlerde beyaz gri, hareketlerinde de siyah kahve hatlar görülüyor.”      
Kırşehir'de çıkarılan ve ''Blue Diamond'' olarak isimlendirilen mavi renkli mermer, başta Avrupa ve Amerika olmak üzere yurt dışından çok sayıda talep alıyor.

Cevher Madencilik’in Kırşehir’in Akpınar ilçesindeki ocağından çıkan Blue Diamond taşı, adından da anlaşılacağı üzere doğada nadir bulunan büyüleyici mavi rengi ile herkesi kendisine hayran bırakıyor. Onunla göz göze geldiğiniz anda adeta uçsuz bucaksız gökyüzünün ve okyanusun en etkileyici tonlarının buluşmasına şahitlik ediyorsunuz. Sağlam kristal yapısına sahip olan bu büyüleyici taş, mavi zemin üzerindeki beyaz gri ve siyah kahverengi damar hareketleriyle doğanın huzur veren ahengini mekanlara taşımak isteyen tasarımcılara olağanüstü bir çözüm sunuyor.

AMERİKA VE AVRUPA ÜLKELERİNE İHRAÇ EDİLİYOR
Blue Diamond kristal yapısı, damar geçişleri ve Dünyada nadir bulunan renginin yanı sıra ışık geçirgenliği ve etkileyici bookmatch uygulamaları ile de elit projelerin vazgeçilmez taşlarından. Kullanıldığı alanda göz alıcı bir atmosfer oluşturan doğanın bu eşsiz taşı, blok olarak özellikle İtalya pazarı tarafından büyük bir talep görüyor. Portföyleri arasında Hindistan ve Çin’in de olduğunu belirten Cevher Madencilik İhracat ve Pazarlama Müdürü Fehmi Eren, “ Ürünümüzü blok ve işlenmiş olarak ihraç ediyoruz. Hem kendi fabrikamızda hem de değişik fabrikalarda fason yaptırarak, levha üretimi de gerçekleştiriyoruz. Levhalarımızı ise Amerika ve Avrupa ülkelerine ihraç ediyoruz. Taşımızın belirli bir seviyeye gelmesinden sonra tamamen levha üretimi gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Böylece kazanılacak katma değerin, ülke sınırları içinde tekrar yatırıma dönmesini sağlamayı hedefliyoruz” diyor.

 

 

2015 YILINDA KEŞFEDİLDİ
Tüm dünyada en az bulunan mavi renkli mermeri 2015 yılında Kırşehir ilinde keşfettiklerini ve ruhsat- izin süreçlerinin ise hala devam ettiğini söyleyen Eren şöyle konuşuyor: “Şu anda aynı bölgede aynı materyale sahip beyaz mermer ocaklarımız ile mavi mermer ocaklarımız bulunuyor. Bu ocaklar içinde ruhsat ve izinleri tamamlanmış ocak bölgemizde bir yıldır çalışıyoruz. Ocak sahamız Kırşehir ili Akpınar ilçesi Sofrazlı Köyü sınırları içinde, Ankara Kırşehir Kayseri Otoyolu üzerinde yer alıyor. Ocakta hakim olan renk mavi olup geçişlerde beyaz gri, hareketlerinde de siyah kahve hatlar görülüyor.”

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.