Kırşehir'deki Tarihi Üç Ayak Kilisesi Piknik Alanına Dönüştürüldü

KÜLTÜR 19.07.2021 - 14:29, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'deki Tarihi Üç Ayak Kilisesi Piknik Alanına Dönüştürüldü

Kırşehir'in en önemli tarihi eserlerinden olan tarihi Üç Ayak Kilisesi'nin restore edilerek turizme kazandırılması gerekirken koruma kilidinin kırılarak piknik alanına dönüştürüldüğü ortaya çıktı.

    Kırşehir'in en önemli tarihi yapıları arasında bulunan koruma altındaki üç ayak kilisesi , merkeze bağlı Taburoğlu Köyü yakınlarında bulunuyor.Bizans döneminde 10-11. yıllar arasında yapıldığı düşünelen kilise Bizans İmparatorluğu tarafından adak yeri olarak yaptırılmış.1938 yılına kadar yapıyı örten kubbe ayakta kalmış ancak Akpınar Depreminde kubbe de yıkılmış ve bugünkü halini almış.   VATANDAŞLARIN PİKNİK YERİ HALİNE GELDİ Öte yandan Kırşehir'in tarihi ve kültürel değerlerinin tanıtımını yapan Rabia Gül isimli youtuber bu kez Tabruoğlu Köyünde bulunan Üç Ayak Kilisesi'ni tanıtmak için buraya gitti.Çekimler sırasında 1. derece sit bölgesi ve koruma altında olan kilisenin etrafı kapatılmasına rağmen kilidin kırıldığı ve bazı vatandaşların burada piknik yaptığı görüldü.Kilisede et pişiren ve semaverde çay demleyen vatandaşların görüntüsü yok artık dedirtti.
Kırşehir'in en önemli tarihi eserlerinden olan tarihi Üç Ayak Kilisesi'nin restore edilerek turizme kazandırılması gerekirken koruma kilidinin kırılarak piknik alanına dönüştürüldüğü ortaya çıktı.

 

 

Kırşehir'in en önemli tarihi yapıları arasında bulunan koruma altındaki üç ayak kilisesi , merkeze bağlı Taburoğlu Köyü yakınlarında bulunuyor.Bizans döneminde 10-11. yıllar arasında yapıldığı düşünelen kilise Bizans İmparatorluğu tarafından adak yeri olarak yaptırılmış.1938 yılına kadar yapıyı örten kubbe ayakta kalmış ancak Akpınar Depreminde kubbe de yıkılmış ve bugünkü halini almış.

 

VATANDAŞLARIN PİKNİK YERİ HALİNE GELDİ

Öte yandan Kırşehir'in tarihi ve kültürel değerlerinin tanıtımını yapan Rabia Gül isimli youtuber bu kez Tabruoğlu Köyünde bulunan Üç Ayak Kilisesi'ni tanıtmak için buraya gitti.Çekimler sırasında 1. derece sit bölgesi ve koruma altında olan kilisenin etrafı kapatılmasına rağmen kilidin kırıldığı ve bazı vatandaşların burada piknik yaptığı görüldü.Kilisede et pişiren ve semaverde çay demleyen vatandaşların görüntüsü yok artık dedirtti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.