Kırşehir'deki Riskli Bölgeler

SAĞLIK 06.05.2020 - 20:47, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'deki Riskli Bölgeler

Sağlık Bakanlığı'nın ''Hayat Eve Sığar'' Uygulaması Türkiye'deki vakaların görüldüğü yerleri ve buradaki risk seviyesini gösteren bir harita yayınlıyor.

Vatandaşlar bu risk haritasına bakarak nerede Koronavirüs riski olup olmadığını görecek ve ona göre daha tedbirli davranacak böylece Koronavirüs ile mücadelenin 2. aşamasında virüsün yayılımının en az indirilmesi amaçlanıyor.Peki ama Kırşehir'de hangi ilçede ve köylerde risk bulunuyor.Merkezde durum ne ? Bu riskler hangi düzeyde sizler için derledik. MERKEZDE DURUM NE ? Kırşehir merkezde neredeyse her mahallede ve bölgede koronavirüs riski bulunuyor ancak bazı noktalarda bu risk seviyesi üst düzeyde.Kırmızı yoğunluğunun olduğu noktalar hastane ve daha önce karantina altına alınan noktalarda risk seviyesi üst düzeyde.Yine doktorlar sitesinin olduğu bölgede yüksek riskli noktalar arasında.Özellikle Kayabaşı ve Nasuhdede Mahallelerinde bazı noktalar orta düey risk grubunda yer alırken çarşı merkezi yüksek riskli grupta değerlendirilmiş.   İLÇELERDE DURUM NE ? Kırşehir'in 3 büyük ilçesinde koronavirüs riski bulunuyor.Kaman , Mucur ve Çiçekdağı'da vakalara rastlandığı için bu bölgeler riskli alan olarak değerlendirilmiş.Kaman'da ve Çiçekdağı merkezlerde 3 ayrı nokta risk grubunda değerlendirilirken Mucur ve Akpınar merkezlerde 2 ayrı nokta risk grubunda gösterilmiş.Boztepe ve Akçakent'de ise herhangi bir riskli bölge bulunmuyor. KAMAN   MUCUR   ÇİÇEKDAĞI   AKPINAR   KÖYLERDE DURUM NE ? Kırşehir merkez ve ilçe köylerinde de koronavirüs vakasına rastlanan ve riskli olan çok sayıda köy bulunuyor.Bunların arasında Kaman'a bağlı Kelismailuşağı ve Çiçekdağı'na bağlı Kabaklı Köylerinde risk üst düzey durumda.Zaten bu köylerde daha önce karantina ilan edilmişti.Bunun dışında çok sayıda köyde ise düşük de olsa risk içeren cok sayıda köy bulunuyor. İŞTE KORONAVİRÜS RİSKİ TAŞIYAN KÖYLER
Sağlık Bakanlığı'nın ''Hayat Eve Sığar'' Uygulaması Türkiye'deki vakaların görüldüğü yerleri ve buradaki risk seviyesini gösteren bir harita yayınlıyor.

Vatandaşlar bu risk haritasına bakarak nerede Koronavirüs riski olup olmadığını görecek ve ona göre daha tedbirli davranacak böylece Koronavirüs ile mücadelenin 2. aşamasında virüsün yayılımının en az indirilmesi amaçlanıyor.Peki ama Kırşehir'de hangi ilçede ve köylerde risk bulunuyor.Merkezde durum ne ? Bu riskler hangi düzeyde sizler için derledik.

MERKEZDE DURUM NE ?

Kırşehir merkezde neredeyse her mahallede ve bölgede koronavirüs riski bulunuyor ancak bazı noktalarda bu risk seviyesi üst düzeyde.Kırmızı yoğunluğunun olduğu noktalar hastane ve daha önce karantina altına alınan noktalarda risk seviyesi üst düzeyde.Yine doktorlar sitesinin olduğu bölgede yüksek riskli noktalar arasında.Özellikle Kayabaşı ve Nasuhdede Mahallelerinde bazı noktalar orta düey risk grubunda yer alırken çarşı merkezi yüksek riskli grupta değerlendirilmiş.

 

İLÇELERDE DURUM NE ?

Kırşehir'in 3 büyük ilçesinde koronavirüs riski bulunuyor.Kaman , Mucur ve Çiçekdağı'da vakalara rastlandığı için bu bölgeler riskli alan olarak değerlendirilmiş.Kaman'da ve Çiçekdağı merkezlerde 3 ayrı nokta risk grubunda değerlendirilirken Mucur ve Akpınar merkezlerde 2 ayrı nokta risk grubunda gösterilmiş.Boztepe ve Akçakent'de ise herhangi bir riskli bölge bulunmuyor.

KAMAN

 

MUCUR

 

ÇİÇEKDAĞI

 

AKPINAR

 

KÖYLERDE DURUM NE ?

Kırşehir merkez ve ilçe köylerinde de koronavirüs vakasına rastlanan ve riskli olan çok sayıda köy bulunuyor.Bunların arasında Kaman'a bağlı Kelismailuşağı ve Çiçekdağı'na bağlı Kabaklı Köylerinde risk üst düzey durumda.Zaten bu köylerde daha önce karantina ilan edilmişti.Bunun dışında çok sayıda köyde ise düşük de olsa risk içeren cok sayıda köy bulunuyor.

İŞTE KORONAVİRÜS RİSKİ TAŞIYAN KÖYLER

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.