Kırşehir'deki Personel Açığı Meclis Gündeminde

EĞİTİM 06.01.2022 - 11:32, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'deki Personel Açığı Meclis Gündeminde

TBMM Genel Kurulunda söz alan Kırşehir CHP Milletvekili Metin İlhan, İŞKUR'un TYP kapsamında okullarda istihdam ettiği personel sayısının yetersiz olduğunu belirterek, bu durumun acil olarak çözülmesi gerektiğini bildirdi.

İŞKUR toplum yararına destek programı kapsamında Kırşehir genelindeki Milli Eğitime bağlı okullarda toplam 111 hizmetli ve güvenlik personeli görevlendirilmişti.Ancak gerek önceki yıllarda yapılan alımdan 4 kat daha az alım yapılması gerekse çevre illere ayrılan kontenjanların Kırşehir'e nazaran daha fazla olması tepkiyle karşılandı.Kırşehir'de çok sayıda insanın tek umudu olan TYP prpogramı kapsamında az sayıda kişinin istihdam edilmesi mağduriyet doğrururken liste usulü ile yapılan seçim de torpil iddialarını gündeme getirmişti.Ayrıca Okullarda da personel eksikliği nedeniyle birçok iş yapılamaz hale gelmişti.   "KIRŞEHİR İŞKUR OKULLARA SADECE 111 KİŞİ GÖNDERDİ." Kırşehir'deki personel yetersizliğini Meclis gündemine taşıyan Kırşehir Milletvekili Metin İlhan,  "Yüz yüze eğitimde Türkiye genelinde olduğu gibi maalesef Kırşehir'de de birtakım sorunlar yaşanmaktadır. Örneğin, Kırşehir genelinde yaşandığı gibi özellikle Akpınar ilçesindeki okullarda öğretmen, hizmetli, kalorifer yakacak personel, güvenlik görevlisi vb ihtiyacı bir hayli fazla ve bu durum dönem başından beri de sürmektedir. 2022 yılına gelinmişken Kırşehir'in ilçelerinin bazılarında doğal gaz olmaması hâlâ büyük sorun teşkil etmektedir. İşkur, seçim döneminde her okula en az 5-6 temizlik personeli verirken ihtiyaç sayısı had safhada olmasına rağmen Kırşehir il genelinde okullara sadece 111 kişi gönderebildi."   ''GÖREVLİ PERSONEL AÇIĞI İVEDİLİKLE ÇÖZÜLMELİDİR!'' Son olarak CHP Milletvekili İlhan, eğitimde yılların emeğiyle marka bir şehir haline gelen Kırşehir'in okullarında bu sorunların yaşanıyor olmasının kabul edilemez bir durum olduğunu ifade ederek bir an önce görevli personel eksiklikleri de dâhil olmak üzere fiziki şartları yetersiz olan okulların sorunlarının çözülmesinin Kırşehir'in en önemli potansiyeli olan eğitimli insan yetiştirebilme açısından büyük önem arz ettiğinin altını çizdi.
TBMM Genel Kurulunda söz alan Kırşehir CHP Milletvekili Metin İlhan, İŞKUR'un TYP kapsamında okullarda istihdam ettiği personel sayısının yetersiz olduğunu belirterek, bu durumun acil olarak çözülmesi gerektiğini bildirdi.

İŞKUR toplum yararına destek programı kapsamında Kırşehir genelindeki Milli Eğitime bağlı okullarda toplam 111 hizmetli ve güvenlik personeli görevlendirilmişti.Ancak gerek önceki yıllarda yapılan alımdan 4 kat daha az alım yapılması gerekse çevre illere ayrılan kontenjanların Kırşehir'e nazaran daha fazla olması tepkiyle karşılandı.Kırşehir'de çok sayıda insanın tek umudu olan TYP prpogramı kapsamında az sayıda kişinin istihdam edilmesi mağduriyet doğrururken liste usulü ile yapılan seçim de torpil iddialarını gündeme getirmişti.Ayrıca Okullarda da personel eksikliği nedeniyle birçok iş yapılamaz hale gelmişti.


 
"KIRŞEHİR İŞKUR OKULLARA SADECE 111 KİŞİ GÖNDERDİ."

Kırşehir'deki personel yetersizliğini Meclis gündemine taşıyan Kırşehir Milletvekili Metin İlhan,  "Yüz yüze eğitimde Türkiye genelinde olduğu gibi maalesef Kırşehir'de de birtakım sorunlar yaşanmaktadır. Örneğin, Kırşehir genelinde yaşandığı gibi özellikle Akpınar ilçesindeki okullarda öğretmen, hizmetli, kalorifer yakacak personel, güvenlik görevlisi vb ihtiyacı bir hayli fazla ve bu durum dönem başından beri de sürmektedir. 2022 yılına gelinmişken Kırşehir'in ilçelerinin bazılarında doğal gaz olmaması hâlâ büyük sorun teşkil etmektedir. İşkur, seçim döneminde her okula en az 5-6 temizlik personeli verirken ihtiyaç sayısı had safhada olmasına rağmen Kırşehir il genelinde okullara sadece 111 kişi gönderebildi."


 
''GÖREVLİ PERSONEL AÇIĞI İVEDİLİKLE ÇÖZÜLMELİDİR!''

Son olarak CHP Milletvekili İlhan, eğitimde yılların emeğiyle marka bir şehir haline gelen Kırşehir'in okullarında bu sorunların yaşanıyor olmasının kabul edilemez bir durum olduğunu ifade ederek bir an önce görevli personel eksiklikleri de dâhil olmak üzere fiziki şartları yetersiz olan okulların sorunlarının çözülmesinin Kırşehir'in en önemli potansiyeli olan eğitimli insan yetiştirebilme açısından büyük önem arz ettiğinin altını çizdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.