Kırşehir'deki Liseyi Önce Güçlendirip Sonra Yıkmışlar

EĞİTİM 30.01.2021 - 11:50, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'deki Liseyi Önce Güçlendirip Sonra Yıkmışlar

Kırşehir’de daha önce depreme dayanıklı hale getirmek için güçlendirme çalışması yapılan okulun 2 yıl sonra yıkıldığı ve yerine Uygulamalı turizm oteli yapıldığı ortaya çıktı.

On Binlerce mezun veren Kırşehir’in en köklü okullarından olan Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi 2017 Aralık ayında yıkılarak yerine Turizm Lisesi Uygulama Oteli inşa edilmeye başlandı.30 Milyon 312 Bin TL bedeli olan ve 2020 yılında bitmesi planlanan Uygulama Oteli ödenek yetersizliğinden dolayı gecikti ve henüz kaba inşaat dahi tamamlanamadı.     YIKILAN OKULA GÜÇLENDİRME ÇALIŞMASI YAPILMIŞ   Ödenek yetersizliğinden ötürü belirlenen tarihte bitirilemeyen ve işin henüz başında olunan Turizm Lisesi Oteli Uygulama Otelinin yapımından önce burada bulunan ve 2017 yılı Aralık ayında yıkılan Kırşehir Merkez Mehmet Akif Anadolu Lisesi’ni depreme dayanıklı hale getirmek için 2015 yılında güçlendirme çalışması yapıldığı ortaya çıktı.22 Nisan 2015 tarihinde ihalesine çıkılan ve 14 Mayıs 2015 tarihinde sözleşmesi imzalanan yaklaşık 350 bin TL’lik güçlendirme çalışması 20 Eylül 2015 tarihinde tamamlandı.Ancak depreme dayanıklı hale getirilen okul yeni bir proje bahanesiyle yıkılarak yerine 30 Milyon TL değerinde başka bir proje başlandı.Böylece güçlendirme çalışması adı altında harcanan kaynaklar heba edilerek devlet zarara uğratıldı.   Yıkılan Okulun Yerine Turizm Lisesi Uygulama Oteli Yapılıyor 2015 Yılında Güçlendirilen Mehmet Akif Ersoy Lisesi 2017 Yılında Böyle Yıkıldı
Kırşehir’de daha önce depreme dayanıklı hale getirmek için güçlendirme çalışması yapılan okulun 2 yıl sonra yıkıldığı ve yerine Uygulamalı turizm oteli yapıldığı ortaya çıktı.

On Binlerce mezun veren Kırşehir’in en köklü okullarından olan Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi 2017 Aralık ayında yıkılarak yerine Turizm Lisesi Uygulama Oteli inşa edilmeye başlandı.30 Milyon 312 Bin TL bedeli olan ve 2020 yılında bitmesi planlanan Uygulama Oteli ödenek yetersizliğinden dolayı gecikti ve henüz kaba inşaat dahi tamamlanamadı.

 

 

YIKILAN OKULA GÜÇLENDİRME ÇALIŞMASI YAPILMIŞ

 

Ödenek yetersizliğinden ötürü belirlenen tarihte bitirilemeyen ve işin henüz başında olunan Turizm Lisesi Oteli Uygulama Otelinin yapımından önce burada bulunan ve 2017 yılı Aralık ayında yıkılan Kırşehir Merkez Mehmet Akif Anadolu Lisesi’ni depreme dayanıklı hale getirmek için 2015 yılında güçlendirme çalışması yapıldığı ortaya çıktı.22 Nisan 2015 tarihinde ihalesine çıkılan ve 14 Mayıs 2015 tarihinde sözleşmesi imzalanan yaklaşık 350 bin TL’lik güçlendirme çalışması 20 Eylül 2015 tarihinde tamamlandı.Ancak depreme dayanıklı hale getirilen okul yeni bir proje bahanesiyle yıkılarak yerine 30 Milyon TL değerinde başka bir proje başlandı.Böylece güçlendirme çalışması adı altında harcanan kaynaklar heba edilerek devlet zarara uğratıldı.

 

Yıkılan Okulun Yerine Turizm Lisesi Uygulama Oteli Yapılıyor

2015 Yılında Güçlendirilen Mehmet Akif Ersoy Lisesi 2017 Yılında Böyle Yıkıldı

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.