Kırşehir'deki Iraklılar Pankart Açıp Protesto Etti !

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 06.07.2016 - 10:55, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'deki Iraklılar Pankart Açıp Protesto Etti !

Üç gün önce Irak’ın Başkenti Bağdat’ta meydana gelen iki ayrı patlama sonrası Kırşehir’de yaşayan Iraklılar, hayatını kaybeden soydaşları için pankart açıp mum yaktı. Kırşehir’de Cacabey Meydanında toplanan Iraklılar, ellerinde pankartlarla Bağdat’ta hayatını kaybeden yakınları için mum yaktı. Yaklaşık 50 Iraklı vatandaşın bir araya gelerek gerçekleştirdiği anmaya polis, izin alınmadığı gerekçesi ile izin vermedi. Polisin dağılın uyarısı sonrası ellerindeki pankartları bırakan Iraklılar, “İzin alınması gerektiğini bilmiyorduk. Amacımız terörü kınamak” dedi. İzin alınması gerektiğini bilmediklerini anlatan Fazıl Ali Haydar, “İzin alınması gerektiğini bilmiyorduk. İçimiz de bayram yapan olmadı. Bizler Kırşehir’deyiz ve orada şehit olan akrabalarımızda var. Teröre lanet olsun. Allah yardımcımız olsun" ifadelerini kullandı.
Üç gün önce Irak’ın Başkenti Bağdat’ta meydana gelen iki ayrı patlama sonrası Kırşehir’de yaşayan Iraklılar, hayatını kaybeden soydaşları için pankart açıp mum yaktı.

Kırşehir’de Cacabey Meydanında toplanan Iraklılar, ellerinde pankartlarla Bağdat’ta hayatını kaybeden yakınları için mum yaktı. Yaklaşık 50 Iraklı vatandaşın bir araya gelerek gerçekleştirdiği anmaya polis, izin alınmadığı gerekçesi ile izin vermedi. Polisin dağılın uyarısı sonrası ellerindeki pankartları bırakan Iraklılar, “İzin alınması gerektiğini bilmiyorduk. Amacımız terörü kınamak” dedi.

İzin alınması gerektiğini bilmediklerini anlatan Fazıl Ali Haydar, “İzin alınması gerektiğini bilmiyorduk. İçimiz de bayram yapan olmadı. Bizler Kırşehir’deyiz ve orada şehit olan akrabalarımızda var. Teröre lanet olsun. Allah yardımcımız olsun" ifadelerini kullandı.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.