Kırşehir'deki Fırıncılardan Büyük Tepki Çekecek Karar

EKONOMİ 30.06.2022 - 11:51, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'deki Fırıncılardan Büyük Tepki Çekecek Karar

Yaklaşık 25 gün önce ekmeğe yüzde 50 zam yapılan Kırşehir'de, fırıncılar skandal bir karara imza atıyor.Buna göre Pazar günü hiç ekmek üretmeyecek olan fırınlar, diğer günlerde ise üretimi yüzde 50 azaltacak.

Kırşehir'de 200 gramı 1,5 TL'den satılan ekmeğe yaklaşık 25 gün önce yüzde 50 zam yapılarak fiyatı 2,25 TL'ye yükseltilmişti.O dönem ekmek üreticilerinin talebi ise 4 TL olmuştu.Resmi makamların açıklamasını beklemeyen bir kısım üreticiler ise gayri resmi zam yapmış ve haklarında inceleme başlatılmıştı.Kırşehir'de faaliyet gösteren fırıncılar ve ekme üreticileri bir kez daha tepki çekecek bir karara imza atıyorlar.Ekmek fiyatının 4 TL'ye yükseltilmesi yönündeki talepleri kabul edilmeyen üreticiler bu kez de pazar günü hiç ekmek çıkarmama , diğer günler ise ekmek üretimini yüzde 50 düşürme kararı aldılar.Fırıncılar alınan kararın pazar gününden itibaren uygulamaya konulacağını da belirttiler.   ''4 TL'YE ÇIKARILMADIĞI İÇİN BU KARARI ALDIK'' Kırşehir'den, fırıncı esnafı Ramazan Akyüz'ün verdiği bilgiye göre, 200 gram ekmeğin 2,75 TL'den 4 TL'ye çıkarılması için başvurdukları tarifenin kabul edilmediğinden dolayı, 50 kapasite ile ekmek üreteceklerini belirtti. Mesajında ayrıca, pazar günü de ekmek üretimi yapmama kararı aldıklarını dile getirdi. Fırıncıların üretimi durdurma kararı, ekmek fiyatlarını manipüle etmeye yönelik bir girişim olarak değerlendiriliyor.
Yaklaşık 25 gün önce ekmeğe yüzde 50 zam yapılan Kırşehir'de, fırıncılar skandal bir karara imza atıyor.Buna göre Pazar günü hiç ekmek üretmeyecek olan fırınlar, diğer günlerde ise üretimi yüzde 50 azaltacak.

Kırşehir'de 200 gramı 1,5 TL'den satılan ekmeğe yaklaşık 25 gün önce yüzde 50 zam yapılarak fiyatı 2,25 TL'ye yükseltilmişti.O dönem ekmek üreticilerinin talebi ise 4 TL olmuştu.Resmi makamların açıklamasını beklemeyen bir kısım üreticiler ise gayri resmi zam yapmış ve haklarında inceleme başlatılmıştı.Kırşehir'de faaliyet gösteren fırıncılar ve ekme üreticileri bir kez daha tepki çekecek bir karara imza atıyorlar.Ekmek fiyatının 4 TL'ye yükseltilmesi yönündeki talepleri kabul edilmeyen üreticiler bu kez de pazar günü hiç ekmek çıkarmama , diğer günler ise ekmek üretimini yüzde 50 düşürme kararı aldılar.Fırıncılar alınan kararın pazar gününden itibaren uygulamaya konulacağını da belirttiler.

 

''4 TL'YE ÇIKARILMADIĞI İÇİN BU KARARI ALDIK''

Kırşehir'den, fırıncı esnafı Ramazan Akyüz'ün verdiği bilgiye göre, 200 gram ekmeğin 2,75 TL'den 4 TL'ye çıkarılması için başvurdukları tarifenin kabul edilmediğinden dolayı, 50 kapasite ile ekmek üreteceklerini belirtti. Mesajında ayrıca, pazar günü de ekmek üretimi yapmama kararı aldıklarını dile getirdi.

Fırıncıların üretimi durdurma kararı, ekmek fiyatlarını manipüle etmeye yönelik bir girişim olarak değerlendiriliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.