Kırşehir'deki Doktor Açığı TBMM Gündeminde

SAĞLIK 27.10.2021 - 19:33, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'deki Doktor Açığı TBMM Gündeminde

Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki doktor eksikliğini Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde dile getirdi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda söz alan CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, Kırşehir'de son dönemde vaka sayıları noktasında yoğunluk yaşandığına dikkat çekerek  "Vaka yoğunluğu en çok artan iller arasında ne yazık ki Kırşehir ilk sıralarda yer almaktadır. Durum böyle iken Kırşehir devlet hastanesinde yaşanan doktor sorununu görmemek, ütopik vaatlerle ek hastane başarısızlığını örtmeye çalışmak, tüm sorumluluğu ve fedakarlığı zaten çok zor günler geçiren sağlık çalışanlarına yüklemek doğru değildir. Kadın doğum uzmanından çok başarılı bir bölüm olan ancak son aylarda yaprak dökümü yaşayan kardiyoloji bölümüne kadar Kırşehir'in çok ama çok acil doktor ihtiyacı bulunmaktadır. Bir ultrasona 3 ay sonraya sıra verilir mi?, Vatandaş ne yapsın?" ifadelerini kullandı.   ''CİVAR İLLERDEN HASTA ALAN BAŞARILI BİR HASTANEDEN  DOKTOR İHTİYACI OLAN BİR HASTANEYE'' CHP Milletvekili İlhan, geçmişte Kırşehir'e komşu illerden dahi hasta geldiğini ifade ederek şu anda Kırşehir'in doktor yetersizliği olan bir hastane konumuna geldiğinin altını çizerek şu sözlerle konuşmasını noktaladı: "Buradan Sağlık Bakanına sesleniyorum: Önceden çevre illerden bile hasta alan başarılı bir hastane ne oldu da bugün doktor açığı ile karşı karşıya kalmıştır! Kırşehirliler tedavileri için neden diğer illere gitmek zorunda bırakılmaktadır! Lütfen bu soruna bir an önce çözüm bulunuz zira sağlık hizmeti sunmak devletin asli vazifesidir."
Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki doktor eksikliğini Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde dile getirdi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda söz alan CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, Kırşehir'de son dönemde vaka sayıları noktasında yoğunluk yaşandığına dikkat çekerek  "Vaka yoğunluğu en çok artan iller arasında ne yazık ki Kırşehir ilk sıralarda yer almaktadır. Durum böyle iken Kırşehir devlet hastanesinde yaşanan doktor sorununu görmemek, ütopik vaatlerle ek hastane başarısızlığını örtmeye çalışmak, tüm sorumluluğu ve fedakarlığı zaten çok zor günler geçiren sağlık çalışanlarına yüklemek doğru değildir. Kadın doğum uzmanından çok başarılı bir bölüm olan ancak son aylarda yaprak dökümü yaşayan kardiyoloji bölümüne kadar Kırşehir'in çok ama çok acil doktor ihtiyacı bulunmaktadır. Bir ultrasona 3 ay sonraya sıra verilir mi?, Vatandaş ne yapsın?" ifadelerini kullandı.

 

''CİVAR İLLERDEN HASTA ALAN BAŞARILI BİR HASTANEDEN  DOKTOR İHTİYACI OLAN BİR HASTANEYE''

CHP Milletvekili İlhan, geçmişte Kırşehir'e komşu illerden dahi hasta geldiğini ifade ederek şu anda Kırşehir'in doktor yetersizliği olan bir hastane konumuna geldiğinin altını çizerek şu sözlerle konuşmasını noktaladı: "Buradan Sağlık Bakanına sesleniyorum: Önceden çevre illerden bile hasta alan başarılı bir hastane ne oldu da bugün doktor açığı ile karşı karşıya kalmıştır! Kırşehirliler tedavileri için neden diğer illere gitmek zorunda bırakılmaktadır! Lütfen bu soruna bir an önce çözüm bulunuz zira sağlık hizmeti sunmak devletin asli vazifesidir."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.