Kırşehir'deki 8 Yıllık Cinayet Çözüldü

ASAYİŞ 14.12.2020 - 11:42, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'deki 8 Yıllık Cinayet Çözüldü

Kırşehir'de 8 yıl önce işlenen cinayeti maktülün gözlük parçası ve ilaç kutusundan yola çıkarak yaptığı çalışma aydınlattı.

Kırşehir genelindeki faili meçhul cinayetleri çözmek için özel bir çalışma başlatan İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekiper , yaklaşık 8 yıl önce  Çiçekdağı ilçesi İbikli köyü yakınlarındaki çeşmenin yanında elbiseleri çıkarılarak öldürülmüş halde bulunan Mehmet Dıvar'ın katil zanlılarının bulunması için dosyayı yeniden ele aldı.     Erkek cesedinin yanında bulunan gözlük parçası ve ilaç kutusunun Almanya üretimi olması nedeniyle ölen kişinin gurbetçi olabileceğini düşünen ekipler, olay tarihinden bir ay önceye kadar yurda giriş yapan kişileri araştırarak çalışmayı genişletti.     Almanya'da yaşayan Mehmet Dıvar'ın yakınlarının kayıp ihbarında bulunduklarını belirleyen ekipler, araştırmayı ölen kişiyle irtibatlı kişiler üzerinde yoğunlaştırdı.   KATİLİ KARDEŞİ VE YEĞENİ ÇIKTI Kırşehir'e getirilen şüpheliler sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.Dıvar'ın Almanya'dan gelirken yüklü miktarda avro getirdiğini tespit eden ekipler.  banka hesaplarındaki hareketlilik ve telefon kayıtları üzerinden yaptıkları çalışma sonucu zanlıları Mehmet Dıvar'ın kardeşi K.D., yeğeni T.D. ve onun eşi G.D.'yi yakalayarak gözaltına aldı.     Jandarmadaki sorgularında M.D.’nin kardeşine emanet olarak yurt dışından para gönderdiği, Türkiye’ye kesin dönüş yaptıktan sonra da emanet paralarını geri istediği, kardeşi K.D., yeğeni T.D.  bu nedenle cinayeti işlediklerini itiraf ettikleri öğrenildi. T.D.’nin amcasına, “Değdi mi para için?” diye bağırdığı belirtildi. K.D. ve T.D. çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı, G.D. adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. İHA-AA - Yerköy
Kırşehir'de 8 yıl önce işlenen cinayeti maktülün gözlük parçası ve ilaç kutusundan yola çıkarak yaptığı çalışma aydınlattı.

Kırşehir genelindeki faili meçhul cinayetleri çözmek için özel bir çalışma başlatan İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekiper , yaklaşık 8 yıl önce  Çiçekdağı ilçesi İbikli köyü yakınlarındaki çeşmenin yanında elbiseleri çıkarılarak öldürülmüş halde bulunan Mehmet Dıvar'ın katil zanlılarının bulunması için dosyayı yeniden ele aldı.

 

 

Erkek cesedinin yanında bulunan gözlük parçası ve ilaç kutusunun Almanya üretimi olması nedeniyle ölen kişinin gurbetçi olabileceğini düşünen ekipler, olay tarihinden bir ay önceye kadar yurda giriş yapan kişileri araştırarak çalışmayı genişletti.

 

 

Almanya'da yaşayan Mehmet Dıvar'ın yakınlarının kayıp ihbarında bulunduklarını belirleyen ekipler, araştırmayı ölen kişiyle irtibatlı kişiler üzerinde yoğunlaştırdı.

 

KATİLİ KARDEŞİ VE YEĞENİ ÇIKTI


Kırşehir'e getirilen şüpheliler sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.Dıvar'ın Almanya'dan gelirken yüklü miktarda avro getirdiğini tespit eden ekipler.  banka hesaplarındaki hareketlilik ve telefon kayıtları üzerinden yaptıkları çalışma sonucu zanlıları Mehmet Dıvar'ın kardeşi K.D., yeğeni T.D. ve onun eşi G.D.'yi yakalayarak gözaltına aldı.

 

 

Jandarmadaki sorgularında M.D.’nin kardeşine emanet olarak yurt dışından para gönderdiği, Türkiye’ye kesin dönüş yaptıktan sonra da emanet paralarını geri istediği, kardeşi K.D., yeğeni T.D.  bu nedenle cinayeti işlediklerini itiraf ettikleri öğrenildi. T.D.’nin amcasına, “Değdi mi para için?” diye bağırdığı belirtildi.

K.D. ve T.D. çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı, G.D. adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

İHA-AA - Yerköy

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.