Kırşehir'de ''Yüzme Bilmeyen Kalmasın'' Projesine Büyük İlgi

EĞİTİM 18.07.2021 - 20:58, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'de ''Yüzme Bilmeyen Kalmasın'' Projesine Büyük İlgi

Kırşehir'de başlatılan ''Yüzme Bilmeyen Kalmasın'' Projesi kapsamında gerçekleştirilen eğitim programlarından 6 bin 445 çocuk ve genç faydalandı.

Kırşehir'de, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecini avantaja çeviren binlerce çocuk ve genç, yüzme sporuyla tanıştı.Kırşehir Gençlik ve Spor Müdürlüğü, Yüzme Bilmeyen Kalmasın Projesi kapsamında Yarı Olimpik Yüzme Havuzu'nda tüm kesimler için eğitim programları hazırladı.Salgınla mücadelede sıkı önlemlerin alındığı 2020'de tedbirlere göre gerçekleştirilen eğitim programlarından 6 bin 445 çocuk ve genç yararlandı.Çeşitli kriterlere göre seçilen katılımcılar, farklı tarihlerde yapılan yarışlarda derece elde etti.   ''6 BİN 445 ÇOCUK VE GENÇ YÜZME ÖĞRENDİ'' Genç ve yetişkinlere yönelik programların dışında haziran ayından itibaren yaz okullarıyla çocukları Kırşehir Yarı Olimpik Yüzme Havuzu'nda misafir etmeye başladıklarını belirtem Gençlik ve Spor Müdürü Numan Nafiz Şahin , '' "2020'de pandemiye rağmen proje kapsamında 7 bin çocuğumuza ve gencimize yüzmeyi öğretmek hedefimizdi. 6 bin 445 çocuk ve gencimize yüzme öğrettik. 2021'de 9 bin yüzme bilmeyen kardeşimizi, gencimizi yüzme branşıyla tanıştırmak istiyoruz. Bugüne kadar 4 bin 445 kişiye ulaştık." dedi.     ''PROJE YIL SONUNA KADAR DEVAM EDECEK'' "Haftada 400'ün üzerinde kişinin havuzu kullandığını belirten Şahin , ''Temmuz ayında kayıtlarımız zirve yapmış şekilde devam ediyor. Tüm vatandaşlarımızı, kardeşlerimizi havuzumuza bekliyoruz. Biz istiyoruz ki çocuklarımız ve gençlerimiz sporun bir branşıyla meşgul olsun. Pandeminin dezavantajlarını avantaja çevirelim, öz güveni yüksek bireyler oluşturalım. Bunların en başında da yüzme geliyor. Bizim 4 antrenörümüz ve Halk Eğitim Merkezinden antrenörlerimizle çalışmalarımıza devam ediyoruz. Mutlaka bütün çocuklarımızın yüzme sporuyla tanışmasını istiyoruz." ifadelerine yer verdi.   ''MİLLİ TAKIMA SPORCU YETİŞTİRMEK İSTİYORUZ'' Performans gruplarına sabah ve akşam iki antrenmanla devam ettiklerini anlatan Antranör Recep Musa Çapkur ise "Hedefimiz milli takıma sporcu yetiştirmek. Sporla yeni tanışan çocuk ve gençler arasından seçim yapıyoruz. İl içi ve dışı faaliyetlerde yer almak istiyoruz. 5 yıldır devam ettirdiğimiz çalışmalarımızda performans gruplarına aldığımız yetenekli sporcularımızı milli takıma kazandırmak ve şampiyonalara hazırlamak istiyoruz. Kırşehir'i en iyi temsil etmek için çalışmalarımıza devam edeceğiz." diye konuştu.  
Kırşehir'de başlatılan ''Yüzme Bilmeyen Kalmasın'' Projesi kapsamında gerçekleştirilen eğitim programlarından 6 bin 445 çocuk ve genç faydalandı.

Kırşehir'de, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecini avantaja çeviren binlerce çocuk ve genç, yüzme sporuyla tanıştı.Kırşehir Gençlik ve Spor Müdürlüğü, Yüzme Bilmeyen Kalmasın Projesi kapsamında Yarı Olimpik Yüzme Havuzu'nda tüm kesimler için eğitim programları hazırladı.Salgınla mücadelede sıkı önlemlerin alındığı 2020'de tedbirlere göre gerçekleştirilen eğitim programlarından 6 bin 445 çocuk ve genç yararlandı.Çeşitli kriterlere göre seçilen katılımcılar, farklı tarihlerde yapılan yarışlarda derece elde etti.

 

''6 BİN 445 ÇOCUK VE GENÇ YÜZME ÖĞRENDİ''

Genç ve yetişkinlere yönelik programların dışında haziran ayından itibaren yaz okullarıyla çocukları Kırşehir Yarı Olimpik Yüzme Havuzu'nda misafir etmeye başladıklarını belirtem Gençlik ve Spor Müdürü Numan Nafiz Şahin , '' "2020'de pandemiye rağmen proje kapsamında 7 bin çocuğumuza ve gencimize yüzmeyi öğretmek hedefimizdi. 6 bin 445 çocuk ve gencimize yüzme öğrettik. 2021'de 9 bin yüzme bilmeyen kardeşimizi, gencimizi yüzme branşıyla tanıştırmak istiyoruz. Bugüne kadar 4 bin 445 kişiye ulaştık." dedi.

 

 

''PROJE YIL SONUNA KADAR DEVAM EDECEK''

"Haftada 400'ün üzerinde kişinin havuzu kullandığını belirten Şahin , ''Temmuz ayında kayıtlarımız zirve yapmış şekilde devam ediyor. Tüm vatandaşlarımızı, kardeşlerimizi havuzumuza bekliyoruz. Biz istiyoruz ki çocuklarımız ve gençlerimiz sporun bir branşıyla meşgul olsun. Pandeminin dezavantajlarını avantaja çevirelim, öz güveni yüksek bireyler oluşturalım. Bunların en başında da yüzme geliyor. Bizim 4 antrenörümüz ve Halk Eğitim Merkezinden antrenörlerimizle çalışmalarımıza devam ediyoruz. Mutlaka bütün çocuklarımızın yüzme sporuyla tanışmasını istiyoruz." ifadelerine yer verdi.

 

''MİLLİ TAKIMA SPORCU YETİŞTİRMEK İSTİYORUZ''

Performans gruplarına sabah ve akşam iki antrenmanla devam ettiklerini anlatan Antranör Recep Musa Çapkur ise "Hedefimiz milli takıma sporcu yetiştirmek. Sporla yeni tanışan çocuk ve gençler arasından seçim yapıyoruz. İl içi ve dışı faaliyetlerde yer almak istiyoruz. 5 yıldır devam ettirdiğimiz çalışmalarımızda performans gruplarına aldığımız yetenekli sporcularımızı milli takıma kazandırmak ve şampiyonalara hazırlamak istiyoruz. Kırşehir'i en iyi temsil etmek için çalışmalarımıza devam edeceğiz." diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.