Kırşehir'de Yüksek ve Kırsal Kesimlere Kar Yağdı

YAŞAM 13.03.2023 - 17:44, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'de Yüksek ve Kırsal Kesimlere Kar Yağdı

Bir süredir havaların mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği Kırşehir'de mart ayının ortasında yüksek ve kırsal kesimlere kar yağdı.

Mart ayı ile birlikte Kırşehir'de hava sıcaklıklarında hissedilir ölçüde bir yükseliş meydana gelmişti.Ancak meteorolojinin uyarılarının ardından cumartesi günü etkili olan lodos pazar günü yerini sağanak yağışa bırakmıştı.     Hava sıcaklığının hissedilir derecede düşmesiyle birlikte sağanak yağış yerini yer yer kar yağışına bıraktı.Kırşehir merkezde karla karışık sağanak yağış etkili olurken yüksek ve kırsal kesimler yoğun kar yağışı ile birlikte beyaza büründü.     Kervansaray dağlarındaki yoğun kar yağışı nedeniyle Kırşehir-Boztepe Karayolunda kar temizleme çalışmaları gerçekleştirildi.     Havaların ısınmasıyla birlikte çiçek açan ağaçların muhtemel zirai dona maruz kalabileceği belirtildi. Kırşehir-Boztepe Karayolunda trafik yoğun kar yağışı Nedeniyle durma noktasına geldi.  
Bir süredir havaların mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği Kırşehir'de mart ayının ortasında yüksek ve kırsal kesimlere kar yağdı.

Mart ayı ile birlikte Kırşehir'de hava sıcaklıklarında hissedilir ölçüde bir yükseliş meydana gelmişti.Ancak meteorolojinin uyarılarının ardından cumartesi günü etkili olan lodos pazar günü yerini sağanak yağışa bırakmıştı.

 

 

Hava sıcaklığının hissedilir derecede düşmesiyle birlikte sağanak yağış yerini yer yer kar yağışına bıraktı.Kırşehir merkezde karla karışık sağanak yağış etkili olurken yüksek ve kırsal kesimler yoğun kar yağışı ile birlikte beyaza büründü.

 

 

Kervansaray dağlarındaki yoğun kar yağışı nedeniyle Kırşehir-Boztepe Karayolunda kar temizleme çalışmaları gerçekleştirildi.

 

 

Havaların ısınmasıyla birlikte çiçek açan ağaçların muhtemel zirai dona maruz kalabileceği belirtildi.

Kırşehir-Boztepe Karayolunda trafik yoğun kar yağışı Nedeniyle durma noktasına geldi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.