Kırşehir'de Yeni Nesil Kimlik Kartlarının Dağıtımına Başlandı

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 02.01.2017 - 12:03, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'de Yeni Nesil Kimlik Kartlarının Dağıtımına Başlandı

Kırşehir'de yeni kimlik kartları dağıtılmaya başlandı.İlk başvuruyu ''TC Kimlik Kartını'' Kırşehir Valisi Necati Şentürk yaptı. Kırşehir Nüfus Müdürlüğü'nde  basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Necati Şentürk, uluslararası stantlara uygun olan yeni kimliklerin tüm Türkiye’de olduğu gibi ilimizde de müracaatına başlandığını söyledi. Yeni kimliklerin avantajlarından bahseden Vali Necati Şentürk, “Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı ile güvenli kimlik doğrulaması yapılabilecek, vize muafiyeti uygulayan ülkelerde aynı zamanda pasaport yerine seyahat belgesi olarak kullanılabilecek ayrıca yetersiz kişi doğrulamasından kaynaklanan usulsüzlükler, yolsuzluklar ve mali kayıplar önlenebilecek. Devletimizin vermiş olduğu bir kararla yenilenen kimlik kartları, eskisinden küçük ve taşıması kolay olacak. Taklidi yapılamayacak, sahtesi üretilemeyecek kimlik kartları polikarbon materyalden oluşan, temaslı-temassız yonga içeren ve uluslararası standartlara uygun, en gelişmiş güvenlik öğelerini içinde barındıran bir şekilde hazırlandı. Vatandaşlarımız 16 TL ücret ödeyerek, kullanım süresü on yıl olan yeni kimlik kartlarına başvuru yapabilirler. Yeni kimlik kartları hayırlı olsun.” dedi. İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Şinasi Kaya’dan da konu hakkında bilgiler alan Vali Şentürk'ün programı, yeni kimlik kartına başvuru yapması ile sona erdi. Konu ile ilgili detaylı bilgiler almak isteyen vatandaşlarımız, www.kirsehirilnufus.gov.tr adresini ziyaret edebilirler.
Kırşehir'de yeni kimlik kartları dağıtılmaya başlandı.İlk başvuruyu ''TC Kimlik Kartını'' Kırşehir Valisi Necati Şentürk yaptı.

Kırşehir Nüfus Müdürlüğü'nde  basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Necati Şentürk, uluslararası stantlara uygun olan yeni kimliklerin tüm Türkiye’de olduğu gibi ilimizde de müracaatına başlandığını söyledi. Yeni kimliklerin avantajlarından bahseden Vali Necati Şentürk, “Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı ile güvenli kimlik doğrulaması yapılabilecek, vize muafiyeti uygulayan ülkelerde aynı zamanda pasaport yerine seyahat belgesi olarak kullanılabilecek ayrıca yetersiz kişi doğrulamasından kaynaklanan usulsüzlükler, yolsuzluklar ve mali kayıplar önlenebilecek. Devletimizin vermiş olduğu bir kararla yenilenen kimlik kartları, eskisinden küçük ve taşıması kolay olacak. Taklidi yapılamayacak, sahtesi üretilemeyecek kimlik kartları polikarbon materyalden oluşan, temaslı-temassız yonga içeren ve uluslararası standartlara uygun, en gelişmiş güvenlik öğelerini içinde barındıran bir şekilde hazırlandı. Vatandaşlarımız 16 TL ücret ödeyerek, kullanım süresü on yıl olan yeni kimlik kartlarına başvuru yapabilirler. Yeni kimlik kartları hayırlı olsun.” dedi.

İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Şinasi Kaya’dan da konu hakkında bilgiler alan Vali Şentürk'ün programı, yeni kimlik kartına başvuru yapması ile sona erdi. Konu ile ilgili detaylı bilgiler almak isteyen vatandaşlarımız, www.kirsehirilnufus.gov.tr adresini ziyaret edebilirler.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.