Kırşehir'de Yardımı Duyan Mülteciler Muhtarlığa Koştu

GÜNDEM 27.04.2020 - 17:26, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'de Yardımı Duyan Mülteciler Muhtarlığa Koştu

Kırşehir'de yardım yapılacağını duyan çok sayıda mülteci muhtarlığın önüne akın etti.Muhtarlık önünde bekleyen kalabalık uyarılara rağmen sosyal mesafe kuralını hiçe saydı.Aşıkpaşa Muhtarı İsmet Kurutluoğlu ; hepsi mülteci , nereden duydular bilmiyoruz , Türkçe anlatamıyoruz.'' diyerek duruma isyan etti.

  Nüfusuna oranla en çok mültecinin yaşadığı ikinci il olarak bilinen Kırşehir'de çok sayıda mülteci Aşıkpaşa Mahallesi önüne akın etti.İddiaya göre Kızılay'dan gıda yardımı yapılacağını duyan mülteciler ve kendilerinden bir takım evraklar istenen mülteciler Muhtarlık önünde sıraya girerken sosyal mesafe kuralını hiçe saydılar.Talep üzerine olay yerine gelen güvenlik güçleri kalabalığı uyararak sosyal mesafe kuralını uygulamaya çalıştı ancak polisin gitmesinin ardından kalabalık tekrar bildiğini okudu.       ''TÜRKÇE ANLATAMIYORUZ'' Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Aşıkpaşa Muhtarı İsmet Kurutluoğlu ise , ''Buradaki yoğunluğun nedeni mülteciler, birilerinden ''yardım yapılacak'' diye duymuşlar biz de burada kayıt alıyoruz.Herhangi bir kuruluş bize başvurursa biz de bu kayıtları vereceğiz.Sosyal mesafe kuralı uygulattırıyoruz , polis de geldi ama maalesef başarılı olamıyoruz.3 kişi birden söylüyoruz ama Türkçe anlatamıyoruz.'' diyerek isyan etti. KIZILAY , ''BÖYLE BİR YARDIMDAN HABERİMİZ YOK'' Konuyla ilgili açıklamada bulunan Kırşehir Kızılay Şube Başkanı Yunus Fikret Yavuz ise , ''Mültecilere yapılacak yardım ile ilgili herhangi bir bilgimiz yok.Yaptığımız ve yapacağımız yardımlar var ancak bunları kendimiz tespit edip öyle gerçekleştiriyoruz.Muhtarlıklardan alınan kayıtlara göre yardım gerçekleştirmiyoruz.'' açıklamasında bulundu.  
Kırşehir'de yardım yapılacağını duyan çok sayıda mülteci muhtarlığın önüne akın etti.Muhtarlık önünde bekleyen kalabalık uyarılara rağmen sosyal mesafe kuralını hiçe saydı.Aşıkpaşa Muhtarı İsmet Kurutluoğlu ; hepsi mülteci , nereden duydular bilmiyoruz , Türkçe anlatamıyoruz.'' diyerek duruma isyan etti.

 

Nüfusuna oranla en çok mültecinin yaşadığı ikinci il olarak bilinen Kırşehir'de çok sayıda mülteci Aşıkpaşa Mahallesi önüne akın etti.İddiaya göre Kızılay'dan gıda yardımı yapılacağını duyan mülteciler ve kendilerinden bir takım evraklar istenen mülteciler Muhtarlık önünde sıraya girerken sosyal mesafe kuralını hiçe saydılar.Talep üzerine olay yerine gelen güvenlik güçleri kalabalığı uyararak sosyal mesafe kuralını uygulamaya çalıştı ancak polisin gitmesinin ardından kalabalık tekrar bildiğini okudu.

 

 

 

''TÜRKÇE ANLATAMIYORUZ''

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Aşıkpaşa Muhtarı İsmet Kurutluoğlu ise , ''Buradaki yoğunluğun nedeni mülteciler, birilerinden ''yardım yapılacak'' diye duymuşlar biz de burada kayıt alıyoruz.Herhangi bir kuruluş bize başvurursa biz de bu kayıtları vereceğiz.Sosyal mesafe kuralı uygulattırıyoruz , polis de geldi ama maalesef başarılı olamıyoruz.3 kişi birden söylüyoruz ama Türkçe anlatamıyoruz.'' diyerek isyan etti.

KIZILAY , ''BÖYLE BİR YARDIMDAN HABERİMİZ YOK''

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Kırşehir Kızılay Şube Başkanı Yunus Fikret Yavuz ise , ''Mültecilere yapılacak yardım ile ilgili herhangi bir bilgimiz yok.Yaptığımız ve yapacağımız yardımlar var ancak bunları kendimiz tespit edip öyle gerçekleştiriyoruz.Muhtarlıklardan alınan kayıtlara göre yardım gerçekleştirmiyoruz.'' açıklamasında bulundu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.