Kırşehir'de Yapılan Sokak Düğünleri İçin Dikkat Çeken Karar

SAĞLIK 19.08.2020 - 12:04, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'de Yapılan Sokak Düğünleri İçin Dikkat Çeken Karar

Kırşehir'de dar sokak aralarında yapılan düğünlerinde kurallar ihlal edilince okul bahçelerinin düğünlere açılması kararlaştırıldı.

Kırşehir Valiliğinden yapılan açıklamada son günlerde artan koronavirüs vakaları ile birlikte bir takım kararlar alındığı bildirildi.Alınan karara göre daha önce 6 saat ile sınırlandırılan ev, köy ve sokak düğünleri ile ilgili karar kısıtlanarak 3 saate indirildi.Ayrıca Söz konusu düğünlerde toplu yemek verilmemesi, çay, kahve vb.  ikramlarının da yapılmaması da kararlaştırılırken 65 yaş üstü vatandaşların da tüm düğünlere girişi yasaklandı.   OKUL BAHÇELERİ DÜĞÜNLERE AÇILDI   İl umumi hıfzısıhha kurulunca alınan kararlar arasında en dikkat çeken ise  ; okul bahçelerinin vatandaşların düğün yapabilmesi için tahsis edilecek olması oldu.Buna göre mahalle aralarında yapılan sokak düğünlerinin daha geniş alanlarda yapılabilmesi ve mesafe kurallarına uyumun daha kolay sağlanabilmesi için okul bahçeleri tahsis edilebilecek.Okul bahçesinde düğün yapmak isteyen vatandaşların ise bunun için Milli Eğitim Müdürlüğüne başvurması gerekiyor.  
Kırşehir'de dar sokak aralarında yapılan düğünlerinde kurallar ihlal edilince okul bahçelerinin düğünlere açılması kararlaştırıldı.

Kırşehir Valiliğinden yapılan açıklamada son günlerde artan koronavirüs vakaları ile birlikte bir takım kararlar alındığı bildirildi.Alınan karara göre daha önce 6 saat ile sınırlandırılan ev, köy ve sokak düğünleri ile ilgili karar kısıtlanarak 3 saate indirildi.Ayrıca Söz konusu düğünlerde toplu yemek verilmemesi, çay, kahve vb.  ikramlarının da yapılmaması da kararlaştırılırken 65 yaş üstü vatandaşların da tüm düğünlere girişi yasaklandı.

 

OKUL BAHÇELERİ DÜĞÜNLERE AÇILDI

 

İl umumi hıfzısıhha kurulunca alınan kararlar arasında en dikkat çeken ise  ; okul bahçelerinin vatandaşların düğün yapabilmesi için tahsis edilecek olması oldu.Buna göre mahalle aralarında yapılan sokak düğünlerinin daha geniş alanlarda yapılabilmesi ve mesafe kurallarına uyumun daha kolay sağlanabilmesi için okul bahçeleri tahsis edilebilecek.Okul bahçesinde düğün yapmak isteyen vatandaşların ise bunun için Milli Eğitim Müdürlüğüne başvurması gerekiyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.