Kırşehir'de Yağmur Altında Yağmur Duası

YAŞAM 11.12.2020 - 20:13, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'de Yağmur Altında Yağmur Duası

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Cuma namazının ardından vatandaşları yağmur duasına davet etmesinin ardından Kırşehir'de vatandaşlar yağmur duasında bulundu.

Son dönemde azalan yağışlar ile birlikte kuraklık tehlikesinin ortaya çıkması Diyanet İşleri Başkanlığını da harekete geçirdi.Başkanlık tarafından 81 İle gönderilen davette vatandaşlardan Cuma Namazının ardından yağmur duasına çıkılması talebinde bulunuldu.Cuma Hutbesinde, “Son zamanların en kurak yılını yaşadığımız bu günlerde ülkemizde suya ve yağmura ihtiyaç duyulmaktadır. Siz kıymetli cemaatimizi, Cuma namazının farzından sonra yapacağımız yağmur duasına katılmaya davet ediyorum” denildi.   Su gibi bir hazineye paha biçilemeyeceği vurgulanan hutbe şöyle: Suyumuz toprağın derinliklerine çekilip gitse, onu bize Rabbimizden başka hiç kimse geri getiremez. Bugün yeryüzünde bir damla berrak ve tatlı suyun hasretiyle yaşayan milyonlarca insan varken, bize düşen sonsuz şükretmektir: Bizi yediren, suya kandıran, ihtiyaçlarımızı gideren ve bizi barındıran Allah'a hamdolsun! Şükrümüzün gereği olarak, nimetin kıymetini bilelim, suyu kullanırken bilinçli davranalım. İhtiyacımızdan fazla su tüketerek geleceğimizi tehlikeye atmayalım. Diğer canlıların da hakkını ihlal ederek vebale girmeyelim.   YAĞMUR ALTINDA YAĞMUR DUASI     Cuma namazının ardından yağmur duası yapılacak Kırşehir'de sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkili olmaya başladı.Cuma namazı sırasında da yağan yağmur ile birlikte vatandaşların bir kısmı namazın ardından yağmur duasına iştirak etti.  
Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Cuma namazının ardından vatandaşları yağmur duasına davet etmesinin ardından Kırşehir'de vatandaşlar yağmur duasında bulundu.

Son dönemde azalan yağışlar ile birlikte kuraklık tehlikesinin ortaya çıkması Diyanet İşleri Başkanlığını da harekete geçirdi.Başkanlık tarafından 81 İle gönderilen davette vatandaşlardan Cuma Namazının ardından yağmur duasına çıkılması talebinde bulunuldu.Cuma Hutbesinde, “Son zamanların en kurak yılını yaşadığımız bu günlerde ülkemizde suya ve yağmura ihtiyaç duyulmaktadır. Siz kıymetli cemaatimizi, Cuma namazının farzından sonra yapacağımız yağmur duasına katılmaya davet ediyorum” denildi.

 


Su gibi bir hazineye paha biçilemeyeceği vurgulanan hutbe şöyle:


Suyumuz toprağın derinliklerine çekilip gitse, onu bize Rabbimizden başka hiç kimse geri getiremez.
Bugün yeryüzünde bir damla berrak ve tatlı suyun hasretiyle yaşayan milyonlarca insan varken, bize düşen sonsuz şükretmektir: Bizi yediren, suya kandıran, ihtiyaçlarımızı gideren ve bizi barındıran Allah'a hamdolsun!
Şükrümüzün gereği olarak, nimetin kıymetini bilelim, suyu kullanırken bilinçli davranalım. İhtiyacımızdan fazla su tüketerek geleceğimizi tehlikeye atmayalım. Diğer canlıların da hakkını ihlal ederek vebale girmeyelim.

 

YAĞMUR ALTINDA YAĞMUR DUASI

 

 

Cuma namazının ardından yağmur duası yapılacak Kırşehir'de sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkili olmaya başladı.Cuma namazı sırasında da yağan yağmur ile birlikte vatandaşların bir kısmı namazın ardından yağmur duasına iştirak etti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.