Kırşehir'de Yağmur Altında Döviz Kuyruğu

YAŞAM 22.03.2021 - 13:03, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'de Yağmur Altında Döviz Kuyruğu

Türk Lirası değerinin Asya Piyasalarında sert düşüşü ile birlikte vatandaşlar döviz bürolarına akın etti.

Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal'ın görevden alınmasına piyasalar sert tepki verdi.Akşam saatlerinde Asya piyasalarının açılması ile birlikte Türk Lirası büyük değer kaybı yaşadı.Türk Lirası karşısında yüzde 15'in üzerinde değer kazanan dolar ve euro ise Türkiye'de işlemlerin başlamasıyla birlikte yüzde 9'a kadar geriledi ancak bu durum piyasalarda bomba etkisi yarattı.     DÖVİZ BOZDURMAK İÇİN AKIN ETTİLER   Öte yandan Türkiye'nin TL mevduatı karşısında en çok döviz bulunduran iller arasında yer alan Kırşehir'de de hareketli saatler yaşanıyor.Vatandaşlar TL'nin değer kaybetmesinin ardından döviz bozdurmak için döviz bürolarına ve bankalara akın etti.Sosyal mesafe kuralına aldırış etmeyen vatandaşların döviz bozdurması sonucu kasalarda TL kalmadı ve öğlen sonuna randevu verildi.     İŞLEMLERE İKİ KEZ ARA VERİLDİ   Yaşanan gelişme sonrası deprem etkisi yaşayan borsada işlemlere iki kez ara verildi.ki kez ara verilen işlemler saat 11.08 itibarıyla tekrar başladı. Devam eden satışlar sonrası BİST 100'deki kayıp yüzde 8'i aştı.     KIRŞEHİR PİYASALARINDA SON DURUM   GRAM ALTIN YILBAŞINA GERİ DÖNDÜ Gram altın fiyatları, geçen haftaya 420 TL civarında başladıktan sonra Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın politika faizi 200 baz puan artırmasından sonra dolar/TL’deki düşüşü takip ederek 403 TL’ye kadar gerilemişti. TCMB başkanlığında yapılan değişiklik sonrasında yüzde 10’dan fazla yükselen dolar kuru ile birlikte gram altın fiyatları, geçen hafta kapanışa göre yüzde 10’dan fazla yükselerek 439 TL civarında bulunuyor.
Türk Lirası değerinin Asya Piyasalarında sert düşüşü ile birlikte vatandaşlar döviz bürolarına akın etti.

Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal'ın görevden alınmasına piyasalar sert tepki verdi.Akşam saatlerinde Asya piyasalarının açılması ile birlikte Türk Lirası büyük değer kaybı yaşadı.Türk Lirası karşısında yüzde 15'in üzerinde değer kazanan dolar ve euro ise Türkiye'de işlemlerin başlamasıyla birlikte yüzde 9'a kadar geriledi ancak bu durum piyasalarda bomba etkisi yarattı.

 

 

DÖVİZ BOZDURMAK İÇİN AKIN ETTİLER

 

Öte yandan Türkiye'nin TL mevduatı karşısında en çok döviz bulunduran iller arasında yer alan Kırşehir'de de hareketli saatler yaşanıyor.Vatandaşlar TL'nin değer kaybetmesinin ardından döviz bozdurmak için döviz bürolarına ve bankalara akın etti.Sosyal mesafe kuralına aldırış etmeyen vatandaşların döviz bozdurması sonucu kasalarda TL kalmadı ve öğlen sonuna randevu verildi.

 

 

İŞLEMLERE İKİ KEZ ARA VERİLDİ

 

Yaşanan gelişme sonrası deprem etkisi yaşayan borsada işlemlere iki kez ara verildi.ki kez ara verilen işlemler saat 11.08 itibarıyla tekrar başladı. Devam eden satışlar sonrası BİST 100'deki kayıp yüzde 8'i aştı.

 

 

KIRŞEHİR PİYASALARINDA SON DURUM

 

GRAM ALTIN YILBAŞINA GERİ DÖNDÜ

Gram altın fiyatları, geçen haftaya 420 TL civarında başladıktan sonra Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın politika faizi 200 baz puan artırmasından sonra dolar/TL’deki düşüşü takip ederek 403 TL’ye kadar gerilemişti.

TCMB başkanlığında yapılan değişiklik sonrasında yüzde 10’dan fazla yükselen dolar kuru ile birlikte gram altın fiyatları, geçen hafta kapanışa göre yüzde 10’dan fazla yükselerek 439 TL civarında bulunuyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.