Kırşehir'de Yağışlar Son 60 Yılda Yüzde 28 Azaldı

BİLİM 23.03.2022 - 20:54, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'de Yağışlar Son 60 Yılda Yüzde 28 Azaldı

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Sultan Kıymaz, Kırşehir genelinde yağış ortalamasının 1960 ve 2020 yılları arasında yüzde 28 azaldığını belirti.

Dünya su günü nedeniyle Ziraat Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen  "Kuraklığın Su Kaynaklarına Etkisi ve Tarımda Su Yönetimi" konferansında konuşan Kıymaz ;  Yağışların azalması, yüzey sularının kaybı, kuraklıkların sıklaşması, toprakların bozulması, kıyılarda erozyon ve taşkın gibi etkilerin doğrudan su kaynaklarının varlığını tehdit ettiğini bildirerek araştırmalarda bu durumun devam edeceğinin görüldüğünü belirtti.   KIRŞEHİR'DE SON 60 YILDA YAĞIŞLAR YÜZDE 28 AZALDI Kırşehir'de ve İç Anadolu Bölgesi'nde kuraklık açısından farklı bir tablo olmadığını belirten Kıymaz, '' Son 10 yılın üzerinde neredeyse yağışlar düşmüş, uzun yıllar ortalamalarının altında kalmıştır. İlimizde aynı zaman diliminde de 10 yılın üzerinde bir zaman diliminde kuraklığın başladığını söyleyebiliriz. 1960 yılından itibaren yağışta nasıl bir trend var, onu araştırdık. 1960-2020 yılları arasını baz alarak yaptığımız araştırmada yağış ortalamasının yüzde 28 azaldığını bölgemizde görmekteyiz. Yine ortalama sıcaklığın aynı zaman seviyesinde bir artış eğiliminde olduğunu görüyoruz'' şeklinde konuştu.
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Sultan Kıymaz, Kırşehir genelinde yağış ortalamasının 1960 ve 2020 yılları arasında yüzde 28 azaldığını belirti.

Dünya su günü nedeniyle Ziraat Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen  "Kuraklığın Su Kaynaklarına Etkisi ve Tarımda Su Yönetimi" konferansında konuşan Kıymaz ;  Yağışların azalması, yüzey sularının kaybı, kuraklıkların sıklaşması, toprakların bozulması, kıyılarda erozyon ve taşkın gibi etkilerin doğrudan su kaynaklarının varlığını tehdit ettiğini bildirerek araştırmalarda bu durumun devam edeceğinin görüldüğünü belirtti.

 

KIRŞEHİR'DE SON 60 YILDA YAĞIŞLAR YÜZDE 28 AZALDI

Kırşehir'de ve İç Anadolu Bölgesi'nde kuraklık açısından farklı bir tablo olmadığını belirten Kıymaz, '' Son 10 yılın üzerinde neredeyse yağışlar düşmüş, uzun yıllar ortalamalarının altında kalmıştır. İlimizde aynı zaman diliminde de 10 yılın üzerinde bir zaman diliminde kuraklığın başladığını söyleyebiliriz. 1960 yılından itibaren yağışta nasıl bir trend var, onu araştırdık. 1960-2020 yılları arasını baz alarak yaptığımız araştırmada yağış ortalamasının yüzde 28 azaldığını bölgemizde görmekteyiz. Yine ortalama sıcaklığın aynı zaman seviyesinde bir artış eğiliminde olduğunu görüyoruz'' şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.