Kırşehir'de Vakalar Yeniden Artmaya Başladı

SAĞLIK 19.10.2020 - 21:09, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'de Vakalar Yeniden Artmaya Başladı

Tüm yurtta olduğu gibi Kırşehir'de de etkisi sürdüren Koronavirüs ile ilgili gelen son rakamlar virüsün etkisini giderek arttırdığını ortaya koyuyor.

Koronavirüs salgınının ilk başladığı dönemlerde gerek Belediye gerekse Valilik tarafından alınan önlemler sayesinden en az vakanın görüldüğü iller arasında gösterilen Kırşehir'de özellikle Kurban Bayramı ve sonrasında ki düğünlerde sosyal mesafe ve maske kuralının ihlal edilmesi nedeniyle vakalar had safhaya ulaşmıştı.3 bine yakın aktif vakanın görüldüğü Kırşehir'de bu sayı yeni tedbir kararları ve düğünlerin bitmesiyle birlikte tekrar azalma seyri içerisine girdi ve aktif vaka sayısı 500'e kadar düştü.Ancak son gelen rakamlar Covid-19'un yeniden yükselmeye başladığını gösteriyor.   GÜNLÜK 100 VAKA GELMEYE BAŞLADI   Koronavirüste 3000 bine yakın aktif vakanın olduğu dönemde günlük 300'e yakın da yeni vaka ortaya çıkıyordu.Vakaların azalması ile birlikte günlük vaka sayısı da 30'lara kadar düştü ancak Covid-19'un yeniden artmaya başlamasıyla birlikte günlük vaka sayısı 100'e çıktı.Bir dönem 500'ün altına inen aktif vaka sayısı 818'e çıkarken bunların 68'inin hastanede tedavi gördüğü , yoğun bakımda 16 kişinin bulunduğu ve 3 kişinin ise entübe durumda olduğu öğrenildi.Son 1 ayda ise koronavirüs tedavisi gören 70 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.   İŞTE GÜNCEL KORONAVİRÜS RİSK HARİTASI       
Tüm yurtta olduğu gibi Kırşehir'de de etkisi sürdüren Koronavirüs ile ilgili gelen son rakamlar virüsün etkisini giderek arttırdığını ortaya koyuyor.

Koronavirüs salgınının ilk başladığı dönemlerde gerek Belediye gerekse Valilik tarafından alınan önlemler sayesinden en az vakanın görüldüğü iller arasında gösterilen Kırşehir'de özellikle Kurban Bayramı ve sonrasında ki düğünlerde sosyal mesafe ve maske kuralının ihlal edilmesi nedeniyle vakalar had safhaya ulaşmıştı.3 bine yakın aktif vakanın görüldüğü Kırşehir'de bu sayı yeni tedbir kararları ve düğünlerin bitmesiyle birlikte tekrar azalma seyri içerisine girdi ve aktif vaka sayısı 500'e kadar düştü.Ancak son gelen rakamlar Covid-19'un yeniden yükselmeye başladığını gösteriyor.

 

GÜNLÜK 100 VAKA GELMEYE BAŞLADI

 

Koronavirüste 3000 bine yakın aktif vakanın olduğu dönemde günlük 300'e yakın da yeni vaka ortaya çıkıyordu.Vakaların azalması ile birlikte günlük vaka sayısı da 30'lara kadar düştü ancak Covid-19'un yeniden artmaya başlamasıyla birlikte günlük vaka sayısı 100'e çıktı.Bir dönem 500'ün altına inen aktif vaka sayısı 818'e çıkarken bunların 68'inin hastanede tedavi gördüğü , yoğun bakımda 16 kişinin bulunduğu ve 3 kişinin ise entübe durumda olduğu öğrenildi.Son 1 ayda ise koronavirüs tedavisi gören 70 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.

 

İŞTE GÜNCEL KORONAVİRÜS RİSK HARİTASI 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.