Kırşehir'de Vaka Sayısında Ürküten Artış

SAĞLIK 14.08.2020 - 12:00, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'de Vaka Sayısında Ürküten Artış

Kırşehir'de son dönemde artan vaka sayıları ürkütücü boyutlara ulaştı.

Yeni tip koronavirüs salgınının ilk başladığı hatta en yükseğe ulaştığı dönemlerde bile en az vaka sayısının olduğu iller arasında yer alan Kırşehir'de son dönemde vaka sayıları oldukça arttı.Türkiye'de salgının zirve yaptığı günlerde  vaka sayısının 30 civarında olduğu Kırşehir'de bu rakam son günlerde 200'ü aşmış durumda.Bu hastaların 45'i hastanede tedavi görürken diğerlerinin tedavisine evde devam ediliyor.Hastanede tedavi gören hastaların 5'inin durumu kritik. İyileşenler dışında 4 personel covid-19'lu.50 vatandaş ise covid-19 şüphesi ile hastanede tutuluyor.Bunların testlerinin netleşmesi halinde vaka sayısındaki artışın devam edeceği düşünülüyor.   İŞTE KIRŞEHİR'İN SON DURUMU   Kırşehir Koronavirüs Risk Yoğunluk Haritasında Son Durum   KAMAN İLÇESİNDE ARTIŞ   Ramazan Bayramında Mucur'da başlayan salgının Kırşehir kent merkezinde de yayılmasıyla birlikte yeni bir sürece giren Kırşehir'de bu kez de Kaman İlçesinde salgın artışı gözleniyoruz.Kaman'daki artış koronavirüs risk yoğunluk haritasına böyle yansıdı.     MUCUR'DA VAKA SAYILARI AZALDI Yaklaşık 2 ay önce salgının üst seviyeye ulaştığı Mucur'da ise durum normale dönmeye başladı.Güncellenen koronavirüs risk yoğunluk haritasında da bu iyileşme gözlendi.     ÇİÇEKDAĞI, AKPINAR VE AKÇAKENT Koronavirüs riskinin yüksek olduğu ilçelerden birisi de Çiçekdağı.İlçeye yakın Yerköy'de çok sayıda vakanın olması bu durumu etkileyen bir diğer faktörlerden.Akpınar ve Akçakent de ise önceki dönemlere göre vaka sayılarındaki artış yine haritaya yansımış durumda.   KORONAVİRÜS HARİTASINA GÖRE BOZTEPE'DE RİSK YOK Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan koronavirüs risk haritasında Boztepe ile ilgili herhangi bir risk olmadığı görüldü.      
Kırşehir'de son dönemde artan vaka sayıları ürkütücü boyutlara ulaştı.

Yeni tip koronavirüs salgınının ilk başladığı hatta en yükseğe ulaştığı dönemlerde bile en az vaka sayısının olduğu iller arasında yer alan Kırşehir'de son dönemde vaka sayıları oldukça arttı.Türkiye'de salgının zirve yaptığı günlerde  vaka sayısının 30 civarında olduğu Kırşehir'de bu rakam son günlerde 200'ü aşmış durumda.Bu hastaların 45'i hastanede tedavi görürken diğerlerinin tedavisine evde devam ediliyor.Hastanede tedavi gören hastaların 5'inin durumu kritik. İyileşenler dışında 4 personel covid-19'lu.50 vatandaş ise covid-19 şüphesi ile hastanede tutuluyor.Bunların testlerinin netleşmesi halinde vaka sayısındaki artışın devam edeceği düşünülüyor.

 

İŞTE KIRŞEHİR'İN SON DURUMU

 

Kırşehir Koronavirüs Risk Yoğunluk Haritasında Son Durum

 

KAMAN İLÇESİNDE ARTIŞ

 

Ramazan Bayramında Mucur'da başlayan salgının Kırşehir kent merkezinde de yayılmasıyla birlikte yeni bir sürece giren Kırşehir'de bu kez de Kaman İlçesinde salgın artışı gözleniyoruz.Kaman'daki artış koronavirüs risk yoğunluk haritasına böyle yansıdı.

 

 

MUCUR'DA VAKA SAYILARI AZALDI

Yaklaşık 2 ay önce salgının üst seviyeye ulaştığı Mucur'da ise durum normale dönmeye başladı.Güncellenen koronavirüs risk yoğunluk haritasında da bu iyileşme gözlendi.

 

 

ÇİÇEKDAĞI, AKPINAR VE AKÇAKENT

Koronavirüs riskinin yüksek olduğu ilçelerden birisi de Çiçekdağı.İlçeye yakın Yerköy'de çok sayıda vakanın olması bu durumu etkileyen bir diğer faktörlerden.Akpınar ve Akçakent de ise önceki dönemlere göre vaka sayılarındaki artış yine haritaya yansımış durumda.

 

KORONAVİRÜS HARİTASINA GÖRE BOZTEPE'DE RİSK YOK

Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan koronavirüs risk haritasında Boztepe ile ilgili herhangi bir risk olmadığı görüldü.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.