Kırşehir'de Üretiliyor Dünyanın Dört Bir Yanına İhraç Ediliyor

EKONOMİ 18.08.2021 - 23:17, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'de Üretiliyor Dünyanın Dört Bir Yanına İhraç Ediliyor

Cam ve Seramik yapımında kullanılan ve dünyada en çok rezerve sahip olan Kırşehir'de çıkarılan nefelinli siyenit madeni dünyanın dört bir yanına ihraç ediliyor.

Akpınar'da özel bir firma tarafından işletilen nefelinli siyenit madeni, cam ve seramik üretiminde kullanılıyor.Dünyada nefelinli siyenit üretim kapasitesi olarak birinci sırada bulunan madende üretilen nefelinli siyenit madeni; İspanya, İtalya, Hindistan, Rusya ve Ukrayna gibi birçok ülkeye ihraç ediliyor.4 Bin metre uzunluğunda ve 2 bin 600 metre genişliğinde olan maden alanında toplam rezerv ise 5 milyar 616 milyon ton olarak belirlendi.     Tatarilyas Köyü mevkiinde bulunan ve 2011 yılında biten fizibilite çalışmaları sonucu işletilmeye başlanan  maden ocağından çıkarılan 60 bin ton potasyumu yüksek feldispat iç pazara satılırken, 12 bin ton nefelinli siyenit ise dış pazara ihraç ediliyor. Nefelinli Siyenit Madeni Rezervinin en çok bulunduğu yer Kırşehir  
Cam ve Seramik yapımında kullanılan ve dünyada en çok rezerve sahip olan Kırşehir'de çıkarılan nefelinli siyenit madeni dünyanın dört bir yanına ihraç ediliyor.

Akpınar'da özel bir firma tarafından işletilen nefelinli siyenit madeni, cam ve seramik üretiminde kullanılıyor.Dünyada nefelinli siyenit üretim kapasitesi olarak birinci sırada bulunan madende üretilen nefelinli siyenit madeni; İspanya, İtalya, Hindistan, Rusya ve Ukrayna gibi birçok ülkeye ihraç ediliyor.4 Bin metre uzunluğunda ve 2 bin 600 metre genişliğinde olan maden alanında toplam rezerv ise 5 milyar 616 milyon ton olarak belirlendi.

 

 

Tatarilyas Köyü mevkiinde bulunan ve 2011 yılında biten fizibilite çalışmaları sonucu işletilmeye başlanan  maden ocağından çıkarılan 60 bin ton potasyumu yüksek feldispat iç pazara satılırken, 12 bin ton nefelinli siyenit ise dış pazara ihraç ediliyor.

Nefelinli Siyenit Madeni Rezervinin en çok bulunduğu yer Kırşehir

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.