Kırşehir'de Üretilen Taş İçin Ülkeler Sıraya Giriyor

EKONOMİ 01.02.2022 - 12:44, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'de Üretilen Taş İçin Ülkeler Sıraya Giriyor

Dünya'da sadece Kırşehir'deki mermer ocaklarından çıkan ve tabloyu andıran ''Nero Picasso'' taşı Dünya'nın birçok ülkesinden büyük rağbet görüyor.

Traverten ve lav tabakalarının sıkışması sonucu oluşarak adeta bir tabloyu andıran ''Nero Picasso'' taşı sadece Kırşehir'deki mermer ocaklarından çıkarılıyor.Çok değerli olduğu için sınırlı miktarda üretilen taşa başta Arap ve Avrupa ülkeleri olmak üzere çok sayıda ülkeden büyük talep geliyor.     TABLO OLARAK KULLANILIYOR ''Nero Picasso'' taşındaki sanatsal desenler o kadar beğeniliyor ki, birçok müşteri tablo olarak sipariş vererek ev ve iş yerlerine asıyor.Önceleri döşeme malzemesi olarak kullanılan bu özel taş şimdilerde evlerin özel bölümlerini süslüyor ya da ''Nero Picasso'' ev konsepti oluşturularak mobilya ve ev eşyalarında kullanılıyor.Yılda 5 bin ton kadar üretilen taş İtalya,Çin,İngiltere, ABD, Suudi Arabistan, Hindistan,Birleşik Arap Emirlikleri ve Katar'daki kadar birçok özel projelerde kullanılıyor.     KIRŞEHİR ÖNEMLİ BİR POTANSİYELE SAHİP "Nero Picasso"yu Kırşehir'deki ocaklardan çıkaran ve merkezi Bursa'da bulunan firmanın yetkilisi Burak Aziz, yaptığı açıklamada, Kırşehir'in doğal taş açısından önemli potansiyele sahip olduğunu söyledi.     Özellikle mermerde farklı özelliklere sahip ürünlerin çıkarıldığını dile getiren Aziz, "Bunun en önemli örneklerinden biri 'Nero Picasso'dur. Firma olarak bunun milli servet olduğuna inanıyoruz. Çok özellikli, nitelikli ve canlı renklere sahip bir mermer. Adından da anlaşılacağı gibi tablo izlenimi veriyor.Alıcılar sıraya girmiş durumda. Üretimi bekliyorlar. Üretim biter bitmez bizim verdiğimiz sıraya göre satışımız gerçekleşiyor. Eğer sırayı kaçıran olursa, bir sonraki sezonu beklemek zorunda kalıyor" ifadelerini kullandı.      
Dünya'da sadece Kırşehir'deki mermer ocaklarından çıkan ve tabloyu andıran ''Nero Picasso'' taşı Dünya'nın birçok ülkesinden büyük rağbet görüyor.

Traverten ve lav tabakalarının sıkışması sonucu oluşarak adeta bir tabloyu andıran ''Nero Picasso'' taşı sadece Kırşehir'deki mermer ocaklarından çıkarılıyor.Çok değerli olduğu için sınırlı miktarda üretilen taşa başta Arap ve Avrupa ülkeleri olmak üzere çok sayıda ülkeden büyük talep geliyor.

 

 

TABLO OLARAK KULLANILIYOR

''Nero Picasso'' taşındaki sanatsal desenler o kadar beğeniliyor ki, birçok müşteri tablo olarak sipariş vererek ev ve iş yerlerine asıyor.Önceleri döşeme malzemesi olarak kullanılan bu özel taş şimdilerde evlerin özel bölümlerini süslüyor ya da ''Nero Picasso'' ev konsepti oluşturularak mobilya ve ev eşyalarında kullanılıyor.Yılda 5 bin ton kadar üretilen taş İtalya,Çin,İngiltere, ABD, Suudi Arabistan, Hindistan,Birleşik Arap Emirlikleri ve Katar'daki kadar birçok özel projelerde kullanılıyor.

 

 

KIRŞEHİR ÖNEMLİ BİR POTANSİYELE SAHİP

"Nero Picasso"yu Kırşehir'deki ocaklardan çıkaran ve merkezi Bursa'da bulunan firmanın yetkilisi Burak Aziz, yaptığı açıklamada, Kırşehir'in doğal taş açısından önemli potansiyele sahip olduğunu söyledi.

 

 

Özellikle mermerde farklı özelliklere sahip ürünlerin çıkarıldığını dile getiren Aziz, "Bunun en önemli örneklerinden biri 'Nero Picasso'dur. Firma olarak bunun milli servet olduğuna inanıyoruz. Çok özellikli, nitelikli ve canlı renklere sahip bir mermer. Adından da anlaşılacağı gibi tablo izlenimi veriyor.Alıcılar sıraya girmiş durumda. Üretimi bekliyorlar. Üretim biter bitmez bizim verdiğimiz sıraya göre satışımız gerçekleşiyor. Eğer sırayı kaçıran olursa, bir sonraki sezonu beklemek zorunda kalıyor" ifadelerini kullandı.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.