Kırşehir'de Toplu Taşıma ve Okul Servis Ücretlerine Zam

GÜNDEM 05.12.2021 - 21:40, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'de Toplu Taşıma ve Okul Servis Ücretlerine Zam

Akaryakıttaki fiyat artışları, servis ve dolmuş ücretlerine de yansıdı.Kırşehir'de servis ücretleri 210 TL'ye çıkarılırken, dolmuş ve toplu taşıma ücretlerine de 25 kuruş zam yapıldı.

Döviz kurundaki artış ile birlikte akaryakıta üst üste zam gelmişti.Akaryakıt fiyatlarındaki artış nedeniyle artan maliyetler ulaşıma da yansıdı.Kırşehir Belediye Meclis toplantısında alınan karar ile toplu ulaşım ücretine 25 kuruşluk zam yapıldı.Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu söz konusu kararın dolmuşçu esnafının talebiyle alındığını belirtti.Ekicioğlu, zam yapmayı düşünmediklerini ancak dolmuşçuların belediyeye ait toplum ulaşım araçları ile rekabet edebilmeleri için bu kararı aldıklarını açıkladı.Alınan karar ile birlikte Kırşehir'de 2 binişlik tek kullanımlık kart 7,5 TL, Tam kart (tek biniş) 3,25 TL, İndirimli kart tek binişlik 2,75 TL , Üniversite öğrencisi ikametgahı Kırşehir'de olma şartı ile 2,25 TL'ye yükseltildi.   ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE BÜYÜK KOLAYLIK Kırşehir Belediyesi tarafından alınan karar ile birlikte üniversite öğrencilerine büyük kolaylık sağlandı.Buna göre ikematgahını Kırşehir'e alan üniversite öğrencilerine 10 binişlik ücret karşılığında 1 yıl için 400 binişlik hak tanınacak.Bu karar ile Kırşehir'in nüfusunun artırılması ve Bağbşaı Kampüsünde bulunan öğrencilerin şehir ekonomisine daha çok katkı sağlaması amaçlanıyor.   SERVİS ÜCRETLERİNE DE ZAM Öte yandan akaryakıt fiyatlarındaki artış  okul servis ücretlerine de zam olarak yansıdı.Çocuklarını servis ile okula gönderen velilerin telefonuna gelen mesajda şu ifadeler yer aldı, ''Sayın veliler iyi akşamlar. Petrol fiyatlarındaki olağandışı fiyat artışlarından dolayı servis ücretlerini artırma gereği doğdu. Bu sebeple servis ücretlerine 30 tl zam uygulamak zorunda kaldık. Bu aydan itibaren ücretler zamlı alınacaktır. Anlayışınız İçin teşekkür ederiz.''     
Akaryakıttaki fiyat artışları, servis ve dolmuş ücretlerine de yansıdı.Kırşehir'de servis ücretleri 210 TL'ye çıkarılırken, dolmuş ve toplu taşıma ücretlerine de 25 kuruş zam yapıldı.

Döviz kurundaki artış ile birlikte akaryakıta üst üste zam gelmişti.Akaryakıt fiyatlarındaki artış nedeniyle artan maliyetler ulaşıma da yansıdı.Kırşehir Belediye Meclis toplantısında alınan karar ile toplu ulaşım ücretine 25 kuruşluk zam yapıldı.Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu söz konusu kararın dolmuşçu esnafının talebiyle alındığını belirtti.Ekicioğlu, zam yapmayı düşünmediklerini ancak dolmuşçuların belediyeye ait toplum ulaşım araçları ile rekabet edebilmeleri için bu kararı aldıklarını açıkladı.Alınan karar ile birlikte Kırşehir'de 2 binişlik tek kullanımlık kart 7,5 TL, Tam kart (tek biniş) 3,25 TL, İndirimli kart tek binişlik 2,75 TL , Üniversite öğrencisi ikametgahı Kırşehir'de olma şartı ile 2,25 TL'ye yükseltildi.

 

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE BÜYÜK KOLAYLIK

Kırşehir Belediyesi tarafından alınan karar ile birlikte üniversite öğrencilerine büyük kolaylık sağlandı.Buna göre ikematgahını Kırşehir'e alan üniversite öğrencilerine 10 binişlik ücret karşılığında 1 yıl için 400 binişlik hak tanınacak.Bu karar ile Kırşehir'in nüfusunun artırılması ve Bağbşaı Kampüsünde bulunan öğrencilerin şehir ekonomisine daha çok katkı sağlaması amaçlanıyor.

 

SERVİS ÜCRETLERİNE DE ZAM

Öte yandan akaryakıt fiyatlarındaki artış  okul servis ücretlerine de zam olarak yansıdı.Çocuklarını servis ile okula gönderen velilerin telefonuna gelen mesajda şu ifadeler yer aldı, ''Sayın veliler iyi akşamlar. Petrol fiyatlarındaki olağandışı fiyat artışlarından dolayı servis ücretlerini artırma gereği doğdu. Bu sebeple servis ücretlerine 30 tl zam uygulamak zorunda kaldık. Bu aydan itibaren ücretler zamlı alınacaktır. Anlayışınız İçin teşekkür ederiz.'' 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.