Kırşehir'de Su Faturaları 3 Yılda Ne Kadar Zamlandı ?

EKONOMİ 13.02.2022 - 12:25, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'de Su Faturaları 3 Yılda Ne Kadar Zamlandı ?

Birçok vatandaş elektrik zamlarının asıl nedeninin özelleştirilen dağıtırm şirketleri olduğunu düşünüyor.Peki ama kamu kurumu ile özel kurum kurumlar arasında zam noktasında bir fark bulunuyor mu ?

Geçtiğimiz günlerde elektrik faturalarına gelen zamlara ilişkin gazetemize değerlendirmede bulunan bir vatandaş , '' En başta TEDAŞ'ı özelleştirerek yanlış yaptılar.O özelleştirmelere iyi bakın çoğu 5'li çeteye gitmiş.Siz haber yapmışsınız.İşte zamların asıl nedenini burada aramak lazım.Bunlar vatandaşı soyuyor.Bunlar milletin halini vaktini düşünmezler kardeşim.Şimdi belediye de tutsa suyu özelleştirse ne olacak ? Alan firma zam üstüne zam yapacak.Allah'tan Selahattin Ekicioğlu geldi de böyle derdimiz sıkıntımız yok.Elektrik, doğalgaz zamları derken adam akıllı fatura ödediğimiz bir su kaldı.O da elimizden gitmesin'' ifadelerini kullanmıştı.   KIRŞEHİR'DE SU NE KADAR ZAMLANDI ?  31 Mart 2019 yerel seçimlerinin ardından Kırşehir Belediyesi bugüne dek suya zam yapmadı ancak katı atık ve kanalizasyon giderlerine zam yapıldı.1 Nisan 2019 tarihi itibariyle Kırşehir'de 10 ton su harcayan bir vatandaş, katı atık ve kanalizasyon giderleri ile birlikte toplamda 30 TL fatura öderken, 10 şubat 2022 tarihi itibariyle 10 ton su harcayan vatandaş, katı atık ve kanalizasyon giderleri ile birlikte  42,5 TL fatura ödüyor.Yani Kırşehir Belediyesi'nin, 3 yıl önce 30,50 TL fatura gönderdiği vatandaşa 3 yıl sonunda yansıyan zam yalnızca 12 TL.3 yıl önce 70 ya da 80 TL elektrik faturası ödeyen vatandaşlar ise bugün 300 TL ile 400 TL arasında değişen faturalar ödüyor.Bu durum ise kamu kurumlarının bu tür faaliyet alanlarını özelleştirmemesi gerektiğini bir kez daha gözler önüne seriyor.
Birçok vatandaş elektrik zamlarının asıl nedeninin özelleştirilen dağıtırm şirketleri olduğunu düşünüyor.Peki ama kamu kurumu ile özel kurum kurumlar arasında zam noktasında bir fark bulunuyor mu ?

Geçtiğimiz günlerde elektrik faturalarına gelen zamlara ilişkin gazetemize değerlendirmede bulunan bir vatandaş , '' En başta TEDAŞ'ı özelleştirerek yanlış yaptılar.O özelleştirmelere iyi bakın çoğu 5'li çeteye gitmiş.Siz haber yapmışsınız.İşte zamların asıl nedenini burada aramak lazım.Bunlar vatandaşı soyuyor.Bunlar milletin halini vaktini düşünmezler kardeşim.Şimdi belediye de tutsa suyu özelleştirse ne olacak ? Alan firma zam üstüne zam yapacak.Allah'tan Selahattin Ekicioğlu geldi de böyle derdimiz sıkıntımız yok.Elektrik, doğalgaz zamları derken adam akıllı fatura ödediğimiz bir su kaldı.O da elimizden gitmesin'' ifadelerini kullanmıştı.

 

KIRŞEHİR'DE SU NE KADAR ZAMLANDI ? 

31 Mart 2019 yerel seçimlerinin ardından Kırşehir Belediyesi bugüne dek suya zam yapmadı ancak katı atık ve kanalizasyon giderlerine zam yapıldı.1 Nisan 2019 tarihi itibariyle Kırşehir'de 10 ton su harcayan bir vatandaş, katı atık ve kanalizasyon giderleri ile birlikte toplamda 30 TL fatura öderken, 10 şubat 2022 tarihi itibariyle 10 ton su harcayan vatandaş, katı atık ve kanalizasyon giderleri ile birlikte  42,5 TL fatura ödüyor.Yani Kırşehir Belediyesi'nin, 3 yıl önce 30,50 TL fatura gönderdiği vatandaşa 3 yıl sonunda yansıyan zam yalnızca 12 TL.3 yıl önce 70 ya da 80 TL elektrik faturası ödeyen vatandaşlar ise bugün 300 TL ile 400 TL arasında değişen faturalar ödüyor.Bu durum ise kamu kurumlarının bu tür faaliyet alanlarını özelleştirmemesi gerektiğini bir kez daha gözler önüne seriyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.