Kırşehir'de Sokak Hayvanları ve Kuşlar İçin Yuvalar Yerleştirildi

YAŞAM 30.12.2022 - 11:03, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'de Sokak Hayvanları ve Kuşlar İçin Yuvalar Yerleştirildi

Kırşehir Belediyesi, sokak hayvanları ve kuşlar için şehrin muhtelif noktalarına yuvalar ve mama kutuları yerleştirdi.

Kışın zorlu koşullarından en çok etkilenenler şüphesiz sokak ve yaban hayvanları oluyor.Kırşehir Belediyesi ekipleri yaban hayvanları için açık arazilere buğday ve yiyecek bırakırken, sokak hayvanları ve kuşlar için de şehir merkezindeki muhtelif noktalara barınak ve kuş yuvaları yerleştiriliyor.   Konu ile ilgili açıklamada bulunan Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, göreve geldiklerinden beri gerek yaban hayvanlarının korunması, barınması ve beslenmesi gerekse de tedavileri noktasında çalışmalar yaptıklarını ifade ederek şunları söyledi:    “Ekiplerimizle kış aylarında kuşlar için açık alanlara buğday vb. yiyecekler bırakırken,  hayvan mama kutularına da mama bırakarak soğuk kış günlerinde destek oluyoruz.    Kırşehir Belediyesi olarak hayvanları ve yaban hayatını korumanın önemine inanıyor; sokak ve yaban hayvanlarının aç kalmaması için mümkün olduğunca hassas davranıyoruz.   Bu kapsamda geçtiğimiz hafta, doğaya ve doğal yaşama duyarlı bir hayırsever hemşehrimiz tarafından yaptırılan 50 adet ahşap kuş yuvası, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından ilimiz merkezde bulunan ağaçlara yerleştirildi.   Kış soğuklarının başlamasıyla birlikte, sokak hayvanlarının barınması için yeni yuvalar ise muhtelif yerlere konuldu. Hayvan sever hemşehrimiz Melek Yıldız ve Belediyemiz Veteriner İşleri Müdürlüğü’nün ortak çalışması ile şehrimizin muhtelif yerlerine sokak hayranlarımızın barınmaları için yeni yuvaları kazandırdık ve beslenmelerini de sağladık.   Doğal yaşama ve sokak hayvanlarına karşı özellikle zor hava koşullarında barınma ve beslenme desteğini sürdürmeye devam edeceğiz. Bu konuda duyarlı hemşehrilerimizi de destek olamaya davet ediyorum.”  
Kırşehir Belediyesi, sokak hayvanları ve kuşlar için şehrin muhtelif noktalarına yuvalar ve mama kutuları yerleştirdi.

Kışın zorlu koşullarından en çok etkilenenler şüphesiz sokak ve yaban hayvanları oluyor.Kırşehir Belediyesi ekipleri yaban hayvanları için açık arazilere buğday ve yiyecek bırakırken, sokak hayvanları ve kuşlar için de şehir merkezindeki muhtelif noktalara barınak ve kuş yuvaları yerleştiriliyor.

 

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, göreve geldiklerinden beri gerek yaban hayvanlarının korunması, barınması ve beslenmesi gerekse de tedavileri noktasında çalışmalar yaptıklarını ifade ederek şunları söyledi:

 

 “Ekiplerimizle kış aylarında kuşlar için açık alanlara buğday vb. yiyecekler bırakırken,  hayvan mama kutularına da mama bırakarak soğuk kış günlerinde destek oluyoruz.

 

 Kırşehir Belediyesi olarak hayvanları ve yaban hayatını korumanın önemine inanıyor; sokak ve yaban hayvanlarının aç kalmaması için mümkün olduğunca hassas davranıyoruz.

 

Bu kapsamda geçtiğimiz hafta, doğaya ve doğal yaşama duyarlı bir hayırsever hemşehrimiz tarafından yaptırılan 50 adet ahşap kuş yuvası, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından ilimiz merkezde bulunan ağaçlara yerleştirildi.

 

Kış soğuklarının başlamasıyla birlikte, sokak hayvanlarının barınması için yeni yuvalar ise muhtelif yerlere konuldu. Hayvan sever hemşehrimiz Melek Yıldız ve Belediyemiz Veteriner İşleri Müdürlüğü’nün ortak çalışması ile şehrimizin muhtelif yerlerine sokak hayranlarımızın barınmaları için yeni yuvaları kazandırdık ve beslenmelerini de sağladık.

 

Doğal yaşama ve sokak hayvanlarına karşı özellikle zor hava koşullarında barınma ve beslenme desteğini sürdürmeye devam edeceğiz. Bu konuda duyarlı hemşehrilerimizi de destek olamaya davet ediyorum.”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.