Kırşehir'de Sokağa Çıkma Yasağı

GÜNDEM 05.12.2020 - 15:51, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'de Sokağa Çıkma Yasağı

Koronavirüs tedbirleri kapsamında hafta sonu sokağa çıkma yasağı uygulunan Kırşehir'de cadde ve sokaklar sessizliğe büründü.

Geçtiğimiz günlerde kabine toplantısının ardundan Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklama ile Cuma günü Akşam 21:00'den Pazartesi sabah 05:00'a kadar ülke genelinde sokağa çıkma yasağı uygulanması kararlaştırıldığı belirtilmişti.Hafta sonu uygulanan sokağa çıkma yasağına Kırşehir'de vatandaşlar harfiyen uymaya gayret gösteriyor.Öyle ki en çok yoğunluğun olduğu ana caddeler ve cacabey meydanında kimse kalmadı.     VALİLİKTEN TEŞEKKÜR   Kırşehirlilerin sokağa çıkma yasağına harfiyen uyması ile birlikte Kırşehir Valiliği'de yaptığı paylaşımda , ''Koronavirüsle mücadeleye sokağa çıkma kısıtlamasına uyarak destek olan tüm Kırşehirlilere teşekkür ediyoruz.İnanıyoruz, birlikte başaracağız.'' ifadelerine yer verdi.     METRELERCE EKMEK KUYRUĞU   Sokağa çıkma yasağının uygulunmaya başlayacağı Cuma Akşamı 21:00'e saatler kala Kırşehir'de vatandaşlar ekmek alabilmek için fırın ve marketlerin önünde kuyruk oluşturdu.Birçok noktada ekmek bulunamazken bazı fırınlar vatandaşların talebine karşılık verebilmek için ek mesai yaptı.     EN YAKIN MARKETTEN ARAÇ KULLANMADAN ALIŞVERİŞ YAPILABİLİYOR   10.00 ile 17.00 saatleri arasında açık olacak bakkal ve marketlerden vatandaşlar alışveriş yapabilecek. 65 yaş üstü ve 20 yaş altında bulunan kimseler hariç, zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız hariç) ikametlerine en yakın market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçilere gidip gelebilecektir.     FIRINLAR DA AÇIK OLACAK   Ekmek üretiminin yapıldığı fırınlar da yasak boyunca hizmet verebilecek. Cumartesi ve pazar günleri ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve/veya unlu mamul ruhsatlı iş yerleri ile bu iş yerlerinin sadece ekmek satan bayileri açık olacak.
Koronavirüs tedbirleri kapsamında hafta sonu sokağa çıkma yasağı uygulunan Kırşehir'de cadde ve sokaklar sessizliğe büründü.

Geçtiğimiz günlerde kabine toplantısının ardundan Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklama ile Cuma günü Akşam 21:00'den Pazartesi sabah 05:00'a kadar ülke genelinde sokağa çıkma yasağı uygulanması kararlaştırıldığı belirtilmişti.Hafta sonu uygulanan sokağa çıkma yasağına Kırşehir'de vatandaşlar harfiyen uymaya gayret gösteriyor.Öyle ki en çok yoğunluğun olduğu ana caddeler ve cacabey meydanında kimse kalmadı.

 

 

VALİLİKTEN TEŞEKKÜR

 

Kırşehirlilerin sokağa çıkma yasağına harfiyen uyması ile birlikte Kırşehir Valiliği'de yaptığı paylaşımda , ''Koronavirüsle mücadeleye sokağa çıkma kısıtlamasına uyarak destek olan tüm Kırşehirlilere teşekkür ediyoruz.İnanıyoruz, birlikte başaracağız.'' ifadelerine yer verdi.

 

 

METRELERCE EKMEK KUYRUĞU

 

Sokağa çıkma yasağının uygulunmaya başlayacağı Cuma Akşamı 21:00'e saatler kala Kırşehir'de vatandaşlar ekmek alabilmek için fırın ve marketlerin önünde kuyruk oluşturdu.Birçok noktada ekmek bulunamazken bazı fırınlar vatandaşların talebine karşılık verebilmek için ek mesai yaptı.

 

 

EN YAKIN MARKETTEN ARAÇ KULLANMADAN ALIŞVERİŞ YAPILABİLİYOR

 

10.00 ile 17.00 saatleri arasında açık olacak bakkal ve marketlerden vatandaşlar alışveriş yapabilecek. 65 yaş üstü ve 20 yaş altında bulunan kimseler hariç, zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız hariç) ikametlerine en yakın market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçilere gidip gelebilecektir.

 

 

FIRINLAR DA AÇIK OLACAK

 

Ekmek üretiminin yapıldığı fırınlar da yasak boyunca hizmet verebilecek. Cumartesi ve pazar günleri ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve/veya unlu mamul ruhsatlı iş yerleri ile bu iş yerlerinin sadece ekmek satan bayileri açık olacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.