Kırşehir'de Sel Baskını Nedeniyle Çiftçiler Zarar Gördü

GÜNDEM 17.05.2022 - 11:24, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'de Sel Baskını Nedeniyle Çiftçiler Zarar Gördü

Kırşehir'de hafta sonu meydana gelen sel baskınları nedeniyle tarım arazileri ve hayvancılık işletmeleri zarar görmüştü.İl Tarım ve Ormancılık Müdürü Duran Seçen zarar gören köylerde incelemelerde bulundu.

Pazar günü öğlen saatlerinde etkili olan dolu ve sağanak yağış nedeniyle Kırşehir ve çevresinde sel taşkın ve baskınları meydana gelmişti.Dolu yağışının ardından erime ile birlikte hızlanan ve artan sel nedeniyle tarım arazileri ve bazı hayvan işletmeleri de zarar görmüştü.     Kırşehir Tarım ve Orman İl Müdürü Duran Seçen, hafta sonu Kırşehir genelinde gerçekleşen yoğun yağışlardan dolayı zarar gören işletmeleri ve arazileri kontrol etti. İl Müdürümüz Duran Seçen'e Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Cem Odabaşı, Boztepe İlçe Tarım ve Orman Müdürü Cem Emirzeoglu ve Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Erol Doğan eşlik etti.     İl Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre Boztepe'nin Harmanaltı, Hatunoğlu ve Uzunpınar Köylerinde dere yataklarında meydana gelen sel nedeniyle bazı tarım arazileri zarar gördü.Kaman'da etkili olan dolunun erimesi sonrasında Çadırlı Hacıbayram Köyü'nde meydana gelen sel baskını nedeniyle bazı çiftçilerin de küçükbaş hayvanlarının telef olduğu bildirildi.Ayrıca dolu nedeniyle tarım ürünlerinde kayda değer bir zarar meydana gelmediği de belirtildi.  
Kırşehir'de hafta sonu meydana gelen sel baskınları nedeniyle tarım arazileri ve hayvancılık işletmeleri zarar görmüştü.İl Tarım ve Ormancılık Müdürü Duran Seçen zarar gören köylerde incelemelerde bulundu.

Pazar günü öğlen saatlerinde etkili olan dolu ve sağanak yağış nedeniyle Kırşehir ve çevresinde sel taşkın ve baskınları meydana gelmişti.Dolu yağışının ardından erime ile birlikte hızlanan ve artan sel nedeniyle tarım arazileri ve bazı hayvan işletmeleri de zarar görmüştü.

 

 

Kırşehir Tarım ve Orman İl Müdürü Duran Seçen, hafta sonu Kırşehir genelinde gerçekleşen yoğun yağışlardan dolayı zarar gören işletmeleri ve arazileri kontrol etti. İl Müdürümüz Duran Seçen'e Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Cem Odabaşı, Boztepe İlçe Tarım ve Orman Müdürü Cem Emirzeoglu ve Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Erol Doğan eşlik etti.

 

 

İl Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre Boztepe'nin Harmanaltı, Hatunoğlu ve Uzunpınar Köylerinde dere yataklarında meydana gelen sel nedeniyle bazı tarım arazileri zarar gördü.Kaman'da etkili olan dolunun erimesi sonrasında Çadırlı Hacıbayram Köyü'nde meydana gelen sel baskını nedeniyle bazı çiftçilerin de küçükbaş hayvanlarının telef olduğu bildirildi.Ayrıca dolu nedeniyle tarım ürünlerinde kayda değer bir zarar meydana gelmediği de belirtildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.