Kırşehir'de Şehir İçi Ulaşım Kadın Şoförlere Emanet

YAŞAM 28.12.2021 - 08:55, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'de Şehir İçi Ulaşım Kadın Şoförlere Emanet

Kırşehir Belediyesi daha önce 2 olan kadın otobüs şoförü sayısını 4'e çıkardı.

Kadınların çalışma hayatına entegrasyonu ve aile bütçelerine katkısının artık iyice önem kazandığı günümüzde, Kırşehir Belediyesi, şehir içi toplu taşıma araçlarını kadın otobüs şoförlerine emanet ediyor.   İlk olarak 1 kadın otobüs şoförüyle başlayan ve daha sonra 2 kadın otobüs şoförüne çıkan sayı ve son olarak 2 kadın otobüs şoförünün daha katılımıyla birlikte 4'e çıktı.Kırşehir Belediyesi şehir içi taşımacılığında ; 1 nolu hatta Fatma Yeşilay ve Fatma Işık , 4B hattında ise Gülsüm Köksal ve Keziban Eraslan Torunoğlu görev alarak aile bütçelerine de katkıda bulunacaklar.     Kadınların sosyal ve ekonomik yaşamda erkeklerle aynı işleri yapabileceklerinin de örneklerini sunan kadın şoförler, istenildiğinde her işi başarabileceklerinin de örneğini sunarak Kırşehirli vatandaşların da takdirini kazanıyorlar.Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, göreve geldikleri günden bu yana sosyal hayatın örgütlenmesinde kadınların, çocukların ve gençlerin beklenti ve isteklerini dikkate aldıklarını belirterek, Belediye otobüslerinde 4 kadın şoförle hizmet sunarak bir ilki daha gerçekleştirdiklerini dile getirdi.      Ekicioğlu; “Ulaşım Master Planımızı oluştururken kadınlarımızın da bu alanda başarıyla iş yapabileceklerini düşündük. 4 kadın şoförümüzü emanet ettiğimiz otobüslerimizle bu ve benzeri alanlarda kadınlarımıza da örnek teşkil edecek bir uygulamayı hayata geçirdik. Kadınlarımız, hayal ettiklerinde ve istediklerinde başaramayacakları bir iş olmadığını tüm Kırşehir’e ve ülkeye göstermiş oldular.” dedi.  
Kırşehir Belediyesi daha önce 2 olan kadın otobüs şoförü sayısını 4'e çıkardı.

Kadınların çalışma hayatına entegrasyonu ve aile bütçelerine katkısının artık iyice önem kazandığı günümüzde, Kırşehir Belediyesi, şehir içi toplu taşıma araçlarını kadın otobüs şoförlerine emanet ediyor.

 

İlk olarak 1 kadın otobüs şoförüyle başlayan ve daha sonra 2 kadın otobüs şoförüne çıkan sayı ve son olarak 2 kadın otobüs şoförünün daha katılımıyla birlikte 4'e çıktı.Kırşehir Belediyesi şehir içi taşımacılığında ; 1 nolu hatta Fatma Yeşilay ve Fatma Işık , 4B hattında ise Gülsüm Köksal ve Keziban Eraslan Torunoğlu görev alarak aile bütçelerine de katkıda bulunacaklar.

 

 

Kadınların sosyal ve ekonomik yaşamda erkeklerle aynı işleri yapabileceklerinin de örneklerini sunan kadın şoförler, istenildiğinde her işi başarabileceklerinin de örneğini sunarak Kırşehirli vatandaşların da takdirini kazanıyorlar.Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, göreve geldikleri günden bu yana sosyal hayatın örgütlenmesinde kadınların, çocukların ve gençlerin beklenti ve isteklerini dikkate aldıklarını belirterek, Belediye otobüslerinde 4 kadın şoförle hizmet sunarak bir ilki daha gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

 

 

 Ekicioğlu; “Ulaşım Master Planımızı oluştururken kadınlarımızın da bu alanda başarıyla iş yapabileceklerini düşündük. 4 kadın şoförümüzü emanet ettiğimiz otobüslerimizle bu ve benzeri alanlarda kadınlarımıza da örnek teşkil edecek bir uygulamayı hayata geçirdik. Kadınlarımız, hayal ettiklerinde ve istediklerinde başaramayacakları bir iş olmadığını tüm Kırşehir’e ve ülkeye göstermiş oldular.” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.