Kırşehir'de Sahte Altın Kalpazanı Yakayı Ele Verdi

ASAYİŞ 17.01.2021 - 11:00, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'de Sahte Altın Kalpazanı Yakayı Ele Verdi

Kırşehir'de kuyumcu ve sarraflara sahte altın satan kişi son işinde yakayı ele verdi.

İl Emniyet Müdürlüğübağlı ekipler, şehir dışından Kırşehir'e getirilen ve "Ata lira" olarak bilinen sahte altınların kuyumcularda bozdurularak dolandırıcılık yapıldığı ihbarı üzerine çalışma başlattı.     2 KUYUMCUYU KANDIRDI Kuyumcular Çarşısında 2 kuyumcuda sahte altın bozdurarak yaklaşık 10 bin ve 15 bin lira alan H.B. (45), aynı çarşıda üçüncü sarrafa girerek yanındaki sahte altınları bozdurmak istedi. Kuyumcunun, altınların sahte olduğunu fark ederek polise ihbarda bulunması üzerine H.B, suçüstü yakalandı.     Üst aramasında çok sayıda sahte altın ele geçirilen H.B, emniyetteki işlemlerin ardından sevk edildiği nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı.Şüphelinin dolandırıcılık suçundan çok sayıda kaydı olduğu öğrenildi.   EBAT GRAMAJ BİREBİR AYNI   Basılan sahte altınların gramajı  ve baskısı birebir aynı. Görüntüden ve gramdan anlaşılması mümkün değil.Altının orjinal olup olmadığı ise sadece sesinden anlaşılabiliyor.
Kırşehir'de kuyumcu ve sarraflara sahte altın satan kişi son işinde yakayı ele verdi.

İl Emniyet Müdürlüğübağlı ekipler, şehir dışından Kırşehir'e getirilen ve "Ata lira" olarak bilinen sahte altınların kuyumcularda bozdurularak dolandırıcılık yapıldığı ihbarı üzerine çalışma başlattı.

 

 

2 KUYUMCUYU KANDIRDI

Kuyumcular Çarşısında 2 kuyumcuda sahte altın bozdurarak yaklaşık 10 bin ve 15 bin lira alan H.B. (45), aynı çarşıda üçüncü sarrafa girerek yanındaki sahte altınları bozdurmak istedi. Kuyumcunun, altınların sahte olduğunu fark ederek polise ihbarda bulunması üzerine H.B, suçüstü yakalandı.

 

 

Üst aramasında çok sayıda sahte altın ele geçirilen H.B, emniyetteki işlemlerin ardından sevk edildiği nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı.Şüphelinin dolandırıcılık suçundan çok sayıda kaydı olduğu öğrenildi.

 

EBAT GRAMAJ BİREBİR AYNI

 

Basılan sahte altınların gramajı  ve baskısı birebir aynı. Görüntüden ve gramdan anlaşılması mümkün değil.Altının orjinal olup olmadığı ise sadece sesinden anlaşılabiliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.