Kırşehir'de Ramazan Pidesi Fiyatları Belli Oldu

YAŞAM 07.04.2021 - 16:47, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'de Ramazan Pidesi Fiyatları Belli Oldu

Kırşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Bahamettin Öztürk ekmek fiyatının artacağı yönünde haberlere itibar edilmemesini belirterek pide fiyatlarını açıkladı.

Kırşehir’de 200 Gram Ekmeğin Sofralara 1,50 Liradan satışa sunulduğunu belirten Kırşehir Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği Başkanı Bahamettin Öztürk; Ramazan ayının gelmesi ile ekmek fiyatının değişeceği şeklinde yapılan haberlere itibar edilmemesini, 200 gram boş pide fiyatının 1,50 Lira, 400 gram boş pide fiyatının 3,00 Liraya, Ramazan ayına özel olarak üretilecek 300 Gram Yumurtalı ve Susamlı Ramazan Pidesinin 3,00 Liradan, 400 Gram Yumurtalı ve Susamlı Ramazan Pidesinin ise 4,00 Liradan satılacağını belirterek,  vatandaşlardan tarifeye uygun olmayan fiyatlarda ekmek satışı yapan işletmeleri Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği Başkanlığına veya Belediye Zabıta Müdürlüğüne şikayet etmeleri konusunda uyararak; “fırsatçılara kesinlikle izin verilmeyecek, vatandaşımız mağdur edilmeyecektir” dedi.               Özellikle Ramazan ayında ekmek ile ilgili şikâyetlerin fazlaca olduğunu dile getiren Başkan Öztürk; üyeleri olan pide ve somun fırını esnafından Ramazan ayı dolayısıyla biraz daha duyarlı olmalarını, iftar saatinde vatandaşların ekmek ihtiyacının karşılanmasını, kaliteli ve standartlara uygun bir şekilde üretim yapılmasını ve dükkân önlerinde oluşacak yoğunluğun önlenmesi için gerekli tedbirlerin alınarak sosyal mesafeye mutlaka uyulmasını istedi.               Dünya'yı etkisini altına alan ve tüm insanlığı tehdit eden Koronavirüs (COVİD-19) salgınının son dönemde ülkemizde yayılma hızının artması sebebiyle birçok işletmenin faaliyetinde kısıtlamaya gidilmesi, belirli bir saatten sonra ve hafta sonlarında sokağa çıkma uygulamasından dolayı ülkemiz genelinde yüzbinlerce esnaf ve sanatkârın ve işçinin işsizlik sebebiyle çok zor durumda olduğunu ifade eden Öztürk, "Ramazan ayı maddi ve manevi birçok güzelliklerin bir arada yaşandığı,  duygu ve hissiyatın öne çıktığı mübarek bir aydır. Rahmet, bereket ve mağfiret ayı olan Ramazan ayı dini açıdan taşıdığı önemle birlikte müminler arasında sosyal açıdan da yardımlaşma, dayanışma ve paylaşmanın en yüksek olduğu aydır. Peygamber efendimiz  “Kim bir oruçluya iftar ettirirse, o oruçlunun alacağı sevabın aynısı, iftar ettirene de yazılır ve oruç tutanın sevabından da bir şey eksilmez” buyurmuştur. Koronavirüs salgını sebebiyle aynı sofraları paylaşamazsak bile, temel gıda ürünlerinin bulunduğu Ramazan kolisi hediye ederek sıla-ı rahim ve iyilikte bulunmak lazımdır, gönlü geniş Türk Milletimizin yardımlaşma konusunda gerekli hassasiyeti göstereceklerine yürekten inanıyorum" dedi.   “Mübarek Ramazan ayının ülkemize ve Türk İslam Âlemine başta sağlık olmak üzere; huzur, mutluluk, birlik ve beraberlik getirmesini dileyen Başkan Bahamettin Öztürk; bu güzel ayın bütün hanelerimize bolluk ve bereket getirmesini canı gönülden diliyorum” dedi.
Kırşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Bahamettin Öztürk ekmek fiyatının artacağı yönünde haberlere itibar edilmemesini belirterek pide fiyatlarını açıkladı.

Kırşehir’de 200 Gram Ekmeğin Sofralara 1,50 Liradan satışa sunulduğunu belirten Kırşehir Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği Başkanı Bahamettin Öztürk; Ramazan ayının gelmesi ile ekmek fiyatının değişeceği şeklinde yapılan haberlere itibar edilmemesini, 200 gram boş pide fiyatının 1,50 Lira, 400 gram boş pide fiyatının 3,00 Liraya, Ramazan ayına özel olarak üretilecek 300 Gram Yumurtalı ve Susamlı Ramazan Pidesinin 3,00 Liradan, 400 Gram Yumurtalı ve Susamlı Ramazan Pidesinin ise 4,00 Liradan satılacağını belirterek,  vatandaşlardan tarifeye uygun olmayan fiyatlarda ekmek satışı yapan işletmeleri Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği Başkanlığına veya Belediye Zabıta Müdürlüğüne şikayet etmeleri konusunda uyararak; “fırsatçılara kesinlikle izin verilmeyecek, vatandaşımız mağdur edilmeyecektir” dedi.

 

            Özellikle Ramazan ayında ekmek ile ilgili şikâyetlerin fazlaca olduğunu dile getiren Başkan Öztürk; üyeleri olan pide ve somun fırını esnafından Ramazan ayı dolayısıyla biraz daha duyarlı olmalarını, iftar saatinde vatandaşların ekmek ihtiyacının karşılanmasını, kaliteli ve standartlara uygun bir şekilde üretim yapılmasını ve dükkân önlerinde oluşacak yoğunluğun önlenmesi için gerekli tedbirlerin alınarak sosyal mesafeye mutlaka uyulmasını istedi.

 

            Dünya'yı etkisini altına alan ve tüm insanlığı tehdit eden Koronavirüs (COVİD-19) salgınının son dönemde ülkemizde yayılma hızının artması sebebiyle birçok işletmenin faaliyetinde kısıtlamaya gidilmesi, belirli bir saatten sonra ve hafta sonlarında sokağa çıkma uygulamasından dolayı ülkemiz genelinde yüzbinlerce esnaf ve sanatkârın ve işçinin işsizlik sebebiyle çok zor durumda olduğunu ifade eden Öztürk, "Ramazan ayı maddi ve manevi birçok güzelliklerin bir arada yaşandığı,  duygu ve hissiyatın öne çıktığı mübarek bir aydır. Rahmet, bereket ve mağfiret ayı olan Ramazan ayı dini açıdan taşıdığı önemle birlikte müminler arasında sosyal açıdan da yardımlaşma, dayanışma ve paylaşmanın en yüksek olduğu aydır. Peygamber efendimiz  “Kim bir oruçluya iftar ettirirse, o oruçlunun alacağı sevabın aynısı, iftar ettirene de yazılır ve oruç tutanın sevabından da bir şey eksilmez” buyurmuştur. Koronavirüs salgını sebebiyle aynı sofraları paylaşamazsak bile, temel gıda ürünlerinin bulunduğu Ramazan kolisi hediye ederek sıla-ı rahim ve iyilikte bulunmak lazımdır, gönlü geniş Türk Milletimizin yardımlaşma konusunda gerekli hassasiyeti göstereceklerine yürekten inanıyorum" dedi.

 

“Mübarek Ramazan ayının ülkemize ve Türk İslam Âlemine başta sağlık olmak üzere; huzur, mutluluk, birlik ve beraberlik getirmesini dileyen Başkan Bahamettin Öztürk; bu güzel ayın bütün hanelerimize bolluk ve bereket getirmesini canı gönülden diliyorum” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.