Kırşehir'de Peş Peşe Yaşanan İntiharlar Meclis Gündeminde

ASAYİŞ 22.04.2022 - 13:40, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'de Peş Peşe Yaşanan İntiharlar Meclis Gündeminde

Kırşehir CHP Milletvekili Metin İlhan, Kırşehir'e son döneme üst üste yaşanan intihar olaylarını; kötü ekonomik gidişatın topluma psikolojik açıdan yansıması olduğunu açıklayarak, hükümetin bir an önce gerekli önlemleri alması gerektiğini Meclis'te dile getirdi.

TBMM Genel Kurulu'nda açıklamada bulunan CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, Türkiye'de uzunca bir süredir var olan olumsuz ve kötü ekonomik gidişatın topluma psikolojik açıdan yansımaları olduğuna değindi ve bireylere negatif etkileri olan ekonomik açmazlara ve işsizliğe dair yapılması gereken her ne durum varsa bir an önce gerekli adımların devlet tarafından atılması gerektiğine dikkat çekti.   ''ÇOK GENİŞ BİR KESİM AÇLIK SINIRINDA YAŞAMAYA MAHKUM HALE GELDİ''   İlhan, son dönemde yaşananlara bakıldığında toplumu olumsuz yönde etkileyen çok sayıda durumun yer aldığını ifade etti ve ekonomik krizden kaynaklı işsizlik meselesinin de bu olumsuzlukların en başında yer aldığını ve halkı psikolojik açıdan umutsuzluğa doğru sürükleyen boyutları olduğunun altını çizerek şu sözlerle konuşmasını sürdürdü: "Ülkemizdeki süregelen ekonomik krizler sebebiyle her gün farklı travmatik durumlara tanık olmaktayız. Bakınız, insanların işsizlik sorunu sizin iddianızın aksine rekor üstüne rekor kırmaktadır. Ancak üzülerek belirtmek isterim ki bırakın işsizliği artık açlık sınırında yaşamaya mahkûm olmuş çok geniş bir kesim oluşmakta ve bu durum insanların hayatla olan mücadelelerinde, hayata tutunmalarında ümitsizliğe ve çaresizliğe sebep olmaktadır."   ''SON 20 GÜNDE 3 İNTİHAR VAKASI YAŞANDI''   CHP Milletvekili İlhan son olarak ekonomik krizin etkilerinin toplumda ciddi boyutlara varan intihar vakalarını ortaya çıkarttığını ve iktidarın kendi çevresinden ibaret bir hayatın olmadığını, topluma ilişkin değerlendirmeler ve analizlerde daha geniş bir perspektifle bakış geliştirilmesi gerektiğine vurgu yaparak şu sözlerle konuşmasını noktaladı: "Bu olumsuzlara bağlı olarak son yıllarda yaşanan ekonomik krizlerle paralel şekilde, Türk toplumunda antidepresan kullanımı da ne yazık ki oldukça artmıştır. Son yirmi günde Kırşehir'de 3 tane intihar vakası yaşandı. Normalde sosyal devlet bu sorunların üzerinde titizlikle durur, nedenlerini araştırır ve gerekli sosyal, ekonomik, politik, eğitimsel ve benzeri önlemleri de alarak ivedilikle çözüm üretir. Dolayısıyla, iktidar gücünü elinde bulunduran hükûmet, bu sorunları daha fazla görmezden gelemez, vatandaşına sırt çeviremez."
Kırşehir CHP Milletvekili Metin İlhan, Kırşehir'e son döneme üst üste yaşanan intihar olaylarını; kötü ekonomik gidişatın topluma psikolojik açıdan yansıması olduğunu açıklayarak, hükümetin bir an önce gerekli önlemleri alması gerektiğini Meclis'te dile getirdi.

TBMM Genel Kurulu'nda açıklamada bulunan CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, Türkiye'de uzunca bir süredir var olan olumsuz ve kötü ekonomik gidişatın topluma psikolojik açıdan yansımaları olduğuna değindi ve bireylere negatif etkileri olan ekonomik açmazlara ve işsizliğe dair yapılması gereken her ne durum varsa bir an önce gerekli adımların devlet tarafından atılması gerektiğine dikkat çekti.
 

''ÇOK GENİŞ BİR KESİM AÇLIK SINIRINDA YAŞAMAYA MAHKUM HALE GELDİ''
 
İlhan, son dönemde yaşananlara bakıldığında toplumu olumsuz yönde etkileyen çok sayıda durumun yer aldığını ifade etti ve ekonomik krizden kaynaklı işsizlik meselesinin de bu olumsuzlukların en başında yer aldığını ve halkı psikolojik açıdan umutsuzluğa doğru sürükleyen boyutları olduğunun altını çizerek şu sözlerle konuşmasını sürdürdü: "Ülkemizdeki süregelen ekonomik krizler sebebiyle her gün farklı travmatik durumlara tanık olmaktayız. Bakınız, insanların işsizlik sorunu sizin iddianızın aksine rekor üstüne rekor kırmaktadır. Ancak üzülerek belirtmek isterim ki bırakın işsizliği artık açlık sınırında yaşamaya mahkûm olmuş çok geniş bir kesim oluşmakta ve bu durum insanların hayatla olan mücadelelerinde, hayata tutunmalarında ümitsizliğe ve çaresizliğe sebep olmaktadır."
 
''SON 20 GÜNDE 3 İNTİHAR VAKASI YAŞANDI''
 
CHP Milletvekili İlhan son olarak ekonomik krizin etkilerinin toplumda ciddi boyutlara varan intihar vakalarını ortaya çıkarttığını ve iktidarın kendi çevresinden ibaret bir hayatın olmadığını, topluma ilişkin değerlendirmeler ve analizlerde daha geniş bir perspektifle bakış geliştirilmesi gerektiğine vurgu yaparak şu sözlerle konuşmasını noktaladı: "Bu olumsuzlara bağlı olarak son yıllarda yaşanan ekonomik krizlerle paralel şekilde, Türk toplumunda antidepresan kullanımı da ne yazık ki oldukça artmıştır. Son yirmi günde Kırşehir'de 3 tane intihar vakası yaşandı. Normalde sosyal devlet bu sorunların üzerinde titizlikle durur, nedenlerini araştırır ve gerekli sosyal, ekonomik, politik, eğitimsel ve benzeri önlemleri de alarak ivedilikle çözüm üretir. Dolayısıyla, iktidar gücünü elinde bulunduran hükûmet, bu sorunları daha fazla görmezden gelemez, vatandaşına sırt çeviremez."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.