Kırşehir'de Pes Dedirten Kaçak Geçiş

ASAYİŞ 06.11.2020 - 19:58, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'de Pes Dedirten Kaçak Geçiş

Kırşehir'de bulunan denetim istasyonuna girmek istemeyen ağır tonajlı araçların kaçak yol vasıtasıyla denetimden kaçtığı tespit edildi.

Geçtiğimiz yıllarda Kırşehir-Ankara Karayolu Özbağ çıkışında bulunan noktaya ağır tonajlı araçları kontrol etmek ve bu araçların gerekli şartları yerine getirip getirmediğini tespit etmek amacıyla denetim merkezi kuruldu.Karayolları 6. Bölge Müdürlüğüne ait bu merkezde ağır tonajlı araçların fazla yük taşıyıp taşımadığı, K Belgesine sahip olup olmadığı , plaka ve gerekli şartları yerine getirip getirmediği binada bulunan personel tarafından kameralar ve kantarlar kullanılarak tespit ediliyordu.     CEZA YEMEMEMEK İÇİN KAÇAK YOL KULLANMAYA BAŞLADILAR   Özellikle kapasitesinden daha ağır yük taşıyan ve taşımacılık yapmak için gerekli şartları taşımayan ağır tonajlı araçların Kırşehir'de ki bu denetim merkezini atlatmak için kaçak yolları kullanarak yoluna devam ettiği tespit edildi.Ceza yememek ya da trafikten men edilmemek için bağlantı yollarından kaçak şekilde geçen araçlar özellik tali yol güzergahı üzerinde yaşayan vatandaşları oldukça tedirgin ve rahatsız ediyor.Kaçak geçmeye çalışan kamyon ve tırların gürültüsü ve kullandıkları yolu deformasyona uğratmasından şikayetçi olan vatandaşlar ,''zaman zaman kaza bile yapıyorlar.Kullandıkları kaçak yol dar olduğu için dereye yuvarlananlar bile oluyor.'' dediler.     DENETİM OLMADIĞI İÇİN KAÇAK TAŞIMACILIĞA DUR DENMİYOR   Denetim İstasyonunu atlatmak için kullanılan yollarda herhangi bir denetim yapılmadığını belirten vatandaşlar, ''Zaman zaman denetim istasyonunda bir polis ekibi bekliyor ancak orada istasyondaki görevliler gereken görevi yerine getiriyor.Asıl bu kaçak geçişler için bu yollarda denetim yapılması gerekiyor.Polisler denetim merkezinde değil kaçak olarak kullanılan yollarda denetim gerçekleştirilmeli aksi takdirde bu kamyon ve tırların gürültüsü ve evlerimizi sallaması yüzünden evlerimizde oturamaz hale geldik.   KAÇAK OLARAK KULLANILAN YOLLARDAN BİRİSİ   KAÇAK GEÇİŞ İÇİN KULLANILAN BAŞKA BİR YOL     DENETİM İSTASYONUNDA BULUNAN VE ARAÇLARIN SAHİP OLMASI GEREKEN AĞIRLIKLAR  
Kırşehir'de bulunan denetim istasyonuna girmek istemeyen ağır tonajlı araçların kaçak yol vasıtasıyla denetimden kaçtığı tespit edildi.

Geçtiğimiz yıllarda Kırşehir-Ankara Karayolu Özbağ çıkışında bulunan noktaya ağır tonajlı araçları kontrol etmek ve bu araçların gerekli şartları yerine getirip getirmediğini tespit etmek amacıyla denetim merkezi kuruldu.Karayolları 6. Bölge Müdürlüğüne ait bu merkezde ağır tonajlı araçların fazla yük taşıyıp taşımadığı, K Belgesine sahip olup olmadığı , plaka ve gerekli şartları yerine getirip getirmediği binada bulunan personel tarafından kameralar ve kantarlar kullanılarak tespit ediliyordu.

 

 

CEZA YEMEMEMEK İÇİN KAÇAK YOL KULLANMAYA BAŞLADILAR

 

Özellikle kapasitesinden daha ağır yük taşıyan ve taşımacılık yapmak için gerekli şartları taşımayan ağır tonajlı araçların Kırşehir'de ki bu denetim merkezini atlatmak için kaçak yolları kullanarak yoluna devam ettiği tespit edildi.Ceza yememek ya da trafikten men edilmemek için bağlantı yollarından kaçak şekilde geçen araçlar özellik tali yol güzergahı üzerinde yaşayan vatandaşları oldukça tedirgin ve rahatsız ediyor.Kaçak geçmeye çalışan kamyon ve tırların gürültüsü ve kullandıkları yolu deformasyona uğratmasından şikayetçi olan vatandaşlar ,''zaman zaman kaza bile yapıyorlar.Kullandıkları kaçak yol dar olduğu için dereye yuvarlananlar bile oluyor.'' dediler.

 

 

DENETİM OLMADIĞI İÇİN KAÇAK TAŞIMACILIĞA DUR DENMİYOR

 

Denetim İstasyonunu atlatmak için kullanılan yollarda herhangi bir denetim yapılmadığını belirten vatandaşlar, ''Zaman zaman denetim istasyonunda bir polis ekibi bekliyor ancak orada istasyondaki görevliler gereken görevi yerine getiriyor.Asıl bu kaçak geçişler için bu yollarda denetim yapılması gerekiyor.Polisler denetim merkezinde değil kaçak olarak kullanılan yollarda denetim gerçekleştirilmeli aksi takdirde bu kamyon ve tırların gürültüsü ve evlerimizi sallaması yüzünden evlerimizde oturamaz hale geldik.

 

KAÇAK OLARAK KULLANILAN YOLLARDAN BİRİSİ

 

KAÇAK GEÇİŞ İÇİN KULLANILAN BAŞKA BİR YOL

 

 

DENETİM İSTASYONUNDA BULUNAN VE ARAÇLARIN SAHİP OLMASI GEREKEN AĞIRLIKLAR

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.