Kırşehir'de On Binlerce Mezun Veren Lise Yıkılıyor

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 27.11.2017 - 12:59, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'de On Binlerce Mezun Veren Lise Yıkılıyor

Kırşehir Lisesi'nin yıkılmaması için kampanya başlatılırken Kırşehir'in bir diğer tarihi okulu Mehmet Akif Ersoy Lisesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü binası yıkılıyor. Terme Caddesi üzerinde hizmet veren ve uzun yıllar boyunca birçok mezun veren Mehmet Akif Ersoy Lisesi binası yıkılıyor. Milli Eğitim Müdürlüğü binası ile birlikte yıkılan okul arazisine 200 yataklı turizm meslek uygulamalı otel yapılacak.Proje için 30 milyon 312 bin liralık ödenek onaylandı.Proje, İHT mühendislik ve Aydınlar İnşaat ortaklığı tarafından yapılacak. Aydoğan, “Tarihi ve kültürel değerleriyle gelecekte turizmden hak ettiğini en iyi şekilde alacak olan bir kente sahibiz. Bu nedenle turizm ve otelcilik meslek lisesi mezunlarına ciddi anlamda ihtiyaç duyulacaktır" dedi. İl Genel Meclis Başkanı Barbaros Dulkadiroğlu ise, öğretmene verdiği değerden bahsederek bu projenin, öğretmenlere ve eğitim camiasına faydalı olmasını diledi. Dulkadiroğlu, ”200 Yataklı Turizm Meslek Lisesi uygulamalı oteli’nin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” diye konuştu. Yapılacak binada 200 kişilik yatak, yemekhane, düğün salonu, fitness salonu, sauna, bay ve bayan termal havuz, yarı olimpik yüzme havuzu, otopark, oyun salonu yer alacak.  
Kırşehir Lisesi'nin yıkılmaması için kampanya başlatılırken Kırşehir'in bir diğer tarihi okulu Mehmet Akif Ersoy Lisesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü binası yıkılıyor.

Terme Caddesi üzerinde hizmet veren ve uzun yıllar boyunca birçok mezun veren Mehmet Akif Ersoy Lisesi binası yıkılıyor.

Milli Eğitim Müdürlüğü binası ile birlikte yıkılan okul arazisine 200 yataklı turizm meslek uygulamalı otel yapılacak.Proje için 30 milyon 312 bin liralık ödenek onaylandı.Proje, İHT mühendislik ve Aydınlar İnşaat ortaklığı tarafından yapılacak.

Aydoğan, “Tarihi ve kültürel değerleriyle gelecekte turizmden hak ettiğini en iyi şekilde alacak olan bir kente sahibiz. Bu nedenle turizm ve otelcilik meslek lisesi mezunlarına ciddi anlamda ihtiyaç duyulacaktır" dedi.

İl Genel Meclis Başkanı Barbaros Dulkadiroğlu ise, öğretmene verdiği değerden bahsederek bu projenin, öğretmenlere ve eğitim camiasına faydalı olmasını diledi. Dulkadiroğlu, ”200 Yataklı Turizm Meslek Lisesi uygulamalı oteli’nin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” diye konuştu. Yapılacak binada 200 kişilik yatak, yemekhane, düğün salonu, fitness salonu, sauna, bay ve bayan termal havuz, yarı olimpik yüzme havuzu, otopark, oyun salonu yer alacak.  
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.