Kırşehir'de Öğrencilere Hoşaf ve Ekmek İkram Edildi

EĞİTİM 19.03.2022 - 11:43, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'de Öğrencilere Hoşaf ve Ekmek İkram Edildi

18 Mart Çanakkale Zaferi etkinlikleri kapsamında Kırşehir'deki okullarda hoşaf ve ekmek dağıtıldı.

1. Dünya Savaşı'nın en büyük en büyük cephelerinden birisi olan Çanakkale'de Türk Ordusu eşsiz bir kahramanlık örneği göstererek İngiliz ve Fransız Donanmasının Çanakkale Boğazı'ndan geçişine izin vermeyip İstanbul'un işgalini önlemişti.Ancak Türk Ordusu bu başarıyı her türlü imkansızlıklar içerisinde elde etmişti.Öyle ki yemek olmadığı için askerlere günde 2 öğün hatta bazen 1 öğün ekmek ve hoşaf veriliyordu.Ecdadımızın o dönem yaşaığı zorlukları çocuklara daha iyi anlatmak için Kırşehir'deki bazı okullarda öğrencilere ekmek ve üzüm hoşafı verildi.     VELİLERİN HAZIRLADIĞI HOŞAF VE EKMEK İKRAM EDİLDİ Bedia Köksal Güler İlköğretim Okulu velileri tarafından hazırlanan hoşaf ve ekmek öğrencilere takdim edildi.Ayrıca okul girişi kısmına Çanakkale Zaferi'ni tasvir eden objeler ve resimler yerleştirilerek Çanakkale Ruhu öğrencilere hissettirilmeye çalışıldı.Hoşaf ve ekmek dağıtımına ilişkin öğrencilere bilgilendirme yapılarak Çanakkale'de savaşan ecdadımızın yaşadığı zorluklar ve ortaya koydukları fedakarlıklar anlatıldı.
18 Mart Çanakkale Zaferi etkinlikleri kapsamında Kırşehir'deki okullarda hoşaf ve ekmek dağıtıldı.

1. Dünya Savaşı'nın en büyük en büyük cephelerinden birisi olan Çanakkale'de Türk Ordusu eşsiz bir kahramanlık örneği göstererek İngiliz ve Fransız Donanmasının Çanakkale Boğazı'ndan geçişine izin vermeyip İstanbul'un işgalini önlemişti.Ancak Türk Ordusu bu başarıyı her türlü imkansızlıklar içerisinde elde etmişti.Öyle ki yemek olmadığı için askerlere günde 2 öğün hatta bazen 1 öğün ekmek ve hoşaf veriliyordu.Ecdadımızın o dönem yaşaığı zorlukları çocuklara daha iyi anlatmak için Kırşehir'deki bazı okullarda öğrencilere ekmek ve üzüm hoşafı verildi.

 

 

VELİLERİN HAZIRLADIĞI HOŞAF VE EKMEK İKRAM EDİLDİ

Bedia Köksal Güler İlköğretim Okulu velileri tarafından hazırlanan hoşaf ve ekmek öğrencilere takdim edildi.Ayrıca okul girişi kısmına Çanakkale Zaferi'ni tasvir eden objeler ve resimler yerleştirilerek Çanakkale Ruhu öğrencilere hissettirilmeye çalışıldı.Hoşaf ve ekmek dağıtımına ilişkin öğrencilere bilgilendirme yapılarak Çanakkale'de savaşan ecdadımızın yaşadığı zorluklar ve ortaya koydukları fedakarlıklar anlatıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.