Kırşehir'de O Okula Ait Broşürler Hakkında İnceleme Başlatıldı

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 13.06.2017 - 15:53, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'de O Okula Ait Broşürler Hakkında İnceleme Başlatıldı

Hoca Ahmet Yesevi Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne ait tanıtım broşüründeki ifadeler ülke gündemine düştü. Hoca Ahmet Yesevi Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne ait tanıtım broşüründeki ifadeler ülke gündemine düştü. Hoca Ahmet Yesevi Anadolu İmam Hatip Lisesi hazırladığı broşürde, mezunlarının askeri yüksek okullar ile polis okullarına “ayrıcalıklı” olarak alınacağını duyurdu. GELECEK İÇİN PARLAK VAATLER İmam hatip liselerinde öğrenim görenlerin, inançlı gençler olacağı belirtilen broşürde, vizyonları ve ayrıcalıklar şöyle sıralandı: ■ Merhamet ve adalet duygusu gelişmiş sevgi ve saygıyı içselleştirmiş gençler yetiştirmek hedefimizdir. ■ Askeri yüksek okullar ve polis okullarına girişte tercihen ayrıcalıklara sahip olacaklardır. ■ Tüm liselerde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersleri haftada 2 saate çıkacağı için ülkemizde İlahiyat ve İslami Bilimler fakülteleri geleceğin mesleği olacaktır. ■ 15 Temmuz gösterdi ki dinine, milletine, vatanına bağlı bireyleri hiçbir güç yıkamaz. Bu bağlamda milli ve manevi bilinçlendirmemiz olacaktır. Tanıtım broşüründe maddi durumu iyi olmayan öğrencilere burs temin edileceği, öğlen yemekleri ve servis ücretlerinin de karşılanacağı belirtildi. TÜRK EĞİTİM SEN TEPKİ GÖSTERDİ ürk Eğitim Sen Genel Sekreteri Musa Akkaş, imam hatiplilere dağıtılan broşürleri sert eleştirdi. Akkaş, şunları söyledi: “Tanıtım broşüründe ‘Merhamet ve adalet duygusu gelişmiş, sevgi ve saygıyı içselleştirmiş gençler yetiştirmek hedeflerimizdendir' dedikten sonra bu düşüncenin tam tersine ‘Askeri yüksekokullar ve polis okullarına girişte tercihen ayrıcalıklara sahip olacaklarıdır' deniliyor.Bu broşürü her kim hazırladıysa imam hatip liselerine düşmanlık yapıyordur. Nedir bu ayrıcalık. İmam hatip lisesi dışındaki okullar anlaşılan o ki ayrıcalıklı haklara sahip değiller.” KIRŞEHİR MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İNCELEME BAŞLATTI Karadeniz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eğitim öğretime yeni başlayacak okul için hazırlatılan broşürlerde "askeri ve polis okullarına girişte bu okulların öğrencilerine ayrıcalık tanınacağı" şeklindeki ifadelerin yanlış anlaşılmalara sebep olduğunu belirterek, haddi aşan cümlelerin kullanılmasını doğru bulmadığını belirtti. Broşürlerle ilgili inceleme başlatıldığını ifade eden Karadeniz, "Şu anda olay incelemede. İncelemeden sonra soruşturma açılıp açılmayacağına karar verilecek. Bir, iki gün içerisinde inceleme sonuçlandırılacaktır. Milli Eğitim Bakanlığına mevcut durumla ilgili bir rapor sunduk. Okul müdürü bir broşür hazırlamış. Kamuoyu ile paylaşmış ama haddi aşan ifadelere yer verilmiş. Tercih imkanının verildiğini düşünerek böyle bir broşür hazırlamış. Kastının, öğrencilerin bu okulu tercih etmesi olduğunu düşünüyoruz." dedi.
Hoca Ahmet Yesevi Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne ait tanıtım broşüründeki ifadeler ülke gündemine düştü.

Hoca Ahmet Yesevi Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne ait tanıtım broşüründeki ifadeler ülke gündemine düştü. Hoca Ahmet Yesevi Anadolu İmam Hatip Lisesi hazırladığı broşürde, mezunlarının askeri yüksek okullar ile polis okullarına “ayrıcalıklı” olarak alınacağını duyurdu. GELECEK İÇİN PARLAK VAATLER İmam hatip liselerinde öğrenim görenlerin, inançlı gençler olacağı belirtilen broşürde, vizyonları ve ayrıcalıklar şöyle sıralandı: ■ Merhamet ve adalet duygusu gelişmiş sevgi ve saygıyı içselleştirmiş gençler yetiştirmek hedefimizdir. ■ Askeri yüksek okullar ve polis okullarına girişte tercihen ayrıcalıklara sahip olacaklardır. ■ Tüm liselerde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersleri haftada 2 saate çıkacağı için ülkemizde İlahiyat ve İslami Bilimler fakülteleri geleceğin mesleği olacaktır. ■ 15 Temmuz gösterdi ki dinine, milletine, vatanına bağlı bireyleri hiçbir güç yıkamaz. Bu bağlamda milli ve manevi bilinçlendirmemiz olacaktır. Tanıtım broşüründe maddi durumu iyi olmayan öğrencilere burs temin edileceği, öğlen yemekleri ve servis ücretlerinin de karşılanacağı belirtildi. TÜRK EĞİTİM SEN TEPKİ GÖSTERDİ ürk Eğitim Sen Genel Sekreteri Musa Akkaş, imam hatiplilere dağıtılan broşürleri sert eleştirdi. Akkaş, şunları söyledi: “Tanıtım broşüründe ‘Merhamet ve adalet duygusu gelişmiş, sevgi ve saygıyı içselleştirmiş gençler yetiştirmek hedeflerimizdendir' dedikten sonra bu düşüncenin tam tersine ‘Askeri yüksekokullar ve polis okullarına girişte tercihen ayrıcalıklara sahip olacaklarıdır' deniliyor.Bu broşürü her kim hazırladıysa imam hatip liselerine düşmanlık yapıyordur. Nedir bu ayrıcalık. İmam hatip lisesi dışındaki okullar anlaşılan o ki ayrıcalıklı haklara sahip değiller.” KIRŞEHİR MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İNCELEME BAŞLATTI Karadeniz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eğitim öğretime yeni başlayacak okul için hazırlatılan broşürlerde "askeri ve polis okullarına girişte bu okulların öğrencilerine ayrıcalık tanınacağı" şeklindeki ifadelerin yanlış anlaşılmalara sebep olduğunu belirterek, haddi aşan cümlelerin kullanılmasını doğru bulmadığını belirtti. Broşürlerle ilgili inceleme başlatıldığını ifade eden Karadeniz, "Şu anda olay incelemede. İncelemeden sonra soruşturma açılıp açılmayacağına karar verilecek. Bir, iki gün içerisinde inceleme sonuçlandırılacaktır. Milli Eğitim Bakanlığına mevcut durumla ilgili bir rapor sunduk. Okul müdürü bir broşür hazırlamış. Kamuoyu ile paylaşmış ama haddi aşan ifadelere yer verilmiş. Tercih imkanının verildiğini düşünerek böyle bir broşür hazırlamış. Kastının, öğrencilerin bu okulu tercih etmesi olduğunu düşünüyoruz." dedi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.