Kırşehir'de O Mahallelerde Mültecilere Ev Kiralanamayacak

YAŞAM 11.03.2022 - 21:59, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'de O Mahallelerde Mültecilere Ev Kiralanamayacak

Kırşehir Emlakçılar Derneği Başkanı Zeynel Biçici, Kırşehir'e yeni gelen mültecilere belirlenen mahallelerde artık ev kiralanamayacağını bildirdi.

Kırşehir, Suriyeliler hariç diğer göçmen ve mültecilerin nüfusa oranla en çok barındığı 2. il pozisyonunda.Buna göre Suriyeliler dışında kalan yabancı nüfusu Kırşehir'in nüfusunun yaklaşık yüzde 6'sına tekabül ediyor.Ankara Altındağ'da 2 Suriyeli mültecinin bir vatandaşımızı öldürmesinin ardından başlatılan ''Seyreltme Projesi'' kapsamında önemli mülteci oranına sahip iller ya da kent merkezlerindeki mahallelere yeni gelen mültecilerin girişi yasaklanmıştı.Bu kararın ardından Kırşehir'e yeni gelen mültecilerin belirlenen  mahallelerde ev kiralamayacakları kararı alındığı belirtildi.   O MAHALLELERDE EV TUTAMAYACAKLAR Kırşehir Emlakçılar Derneği Başkanı Zeynel Biçici yaptığı açıklamada, '' Daha önce büyükşehirlerde ekseriyetle İstanbul, İzmir, Ankara ve Bursa gibi şehirlerdeki mültecilerin birçoğunu Kırşehir gibi illerdeki göç idarelerine gönderiyorlardı.Ancak bu uygulamayı kaldırdılar.Şimdi yeni gelen mültecilere bazı mahalleleri yasakladılar.Bu mahallelerde şuan itibariyle ne ev kiralayabilecekler ne ikametgah kullanabilecekler.Bunların arasında ise duyumlarımıza göre ; Bağbaşı Mahallesi, Aşıkpaşa Mahallesi, Medrese Mahallesi, Yenice Mahallesi ve Kervansaray Mahallesi'nde yeni gelen mültecilere ev kiralanamayacak.Eskiden beri mülteci olup kiralamış olanlar istediği yerde ev tutarak hayatını devam ettirebilecekler'' şeklinde konuştu.
Kırşehir Emlakçılar Derneği Başkanı Zeynel Biçici, Kırşehir'e yeni gelen mültecilere belirlenen mahallelerde artık ev kiralanamayacağını bildirdi.

Kırşehir, Suriyeliler hariç diğer göçmen ve mültecilerin nüfusa oranla en çok barındığı 2. il pozisyonunda.Buna göre Suriyeliler dışında kalan yabancı nüfusu Kırşehir'in nüfusunun yaklaşık yüzde 6'sına tekabül ediyor.Ankara Altındağ'da 2 Suriyeli mültecinin bir vatandaşımızı öldürmesinin ardından başlatılan ''Seyreltme Projesi'' kapsamında önemli mülteci oranına sahip iller ya da kent merkezlerindeki mahallelere yeni gelen mültecilerin girişi yasaklanmıştı.Bu kararın ardından Kırşehir'e yeni gelen mültecilerin belirlenen  mahallelerde ev kiralamayacakları kararı alındığı belirtildi.

 

O MAHALLELERDE EV TUTAMAYACAKLAR

Kırşehir Emlakçılar Derneği Başkanı Zeynel Biçici yaptığı açıklamada, '' Daha önce büyükşehirlerde ekseriyetle İstanbul, İzmir, Ankara ve Bursa gibi şehirlerdeki mültecilerin birçoğunu Kırşehir gibi illerdeki göç idarelerine gönderiyorlardı.Ancak bu uygulamayı kaldırdılar.Şimdi yeni gelen mültecilere bazı mahalleleri yasakladılar.Bu mahallelerde şuan itibariyle ne ev kiralayabilecekler ne ikametgah kullanabilecekler.Bunların arasında ise duyumlarımıza göre ; Bağbaşı Mahallesi, Aşıkpaşa Mahallesi, Medrese Mahallesi, Yenice Mahallesi ve Kervansaray Mahallesi'nde yeni gelen mültecilere ev kiralanamayacak.Eskiden beri mülteci olup kiralamış olanlar istediği yerde ev tutarak hayatını devam ettirebilecekler'' şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.