Kırşehir’de, ''O Kahraman Benim'' Projesine Rekor Başvuru

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 19.07.2017 - 09:50, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir’de, ''O Kahraman Benim'' Projesine Rekor Başvuru

Afet ve Acil Yönetim Daire Başkanlığını (AFAD) başlattığı ‘O Kahraman Benim projesi’ kapsamında Kırşehir’de 2 gün içinde 147 AFAD gönüllüsünün üye kaydı yapıldı. Kırşehir İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ‘O Kahraman Benim’ projesi kapsamında 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliklerinde stant açarak 2 gün içinde 147 kişinin AFAD gönüllüsü olduğunu bildirdi. AFAD Müdürü Metin Alpaslan, kampanyanın amacının ülkedeki herhangi afet ve acil durumlarda AFAD ekiplerine ve kolluk kuvvetlerine yardımcı olmak olduğunu belirtti. AFAD ekipleri tarafından herhangi bir afet ve acil durumda yapması gereken rolleri katılımcılara öğreteceklerini belirten Alparslan, “Vatandaşlarımızı ‘O Kahraman Benim’ kampanyamız kapsamında AFAD gönüllüsü olarak kayıtlarını İl AFAD müdürlüklerimizden yapıyoruz. Bu arkadaşlarımıza eğitim vereceğiz. Onlarla tatbikatlar yapacağız. Herhangi bir afet ve acil durumda yapması gereken rolleri öğreteceğiz. Bu eğitim, basit kurtarma teknikleri, arama teknikleri gibi konular üzerinde yapılacak. Bu eğitimden sonra vatandaşlarımıza AFAD gönüllüsü kimlik kartlarını vereceğiz. Daha sonra herhangi afet ve acil durumda gönüllülerimiz bizlere yardımcı olacaklar” dedi. Sivil Savunma ve acil durumlarda yapılması gerekenlerin bilinmesinin önemini anlatan Alpaslan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Sivil savunma içinde bulunduğumuz günlerde giderek önem kazanan bir kavram. Sivil savunma ülkemizin başına gelebilecek her türlü felakette halkın korunması ve aynı şekilde halkında devletimizin bekasının sağlanması için devletimize verecek destekler anlamına gelir. 15 Temmuz darbe girişiminde sivil savunmanın önemini bir kez daha hissettik . Çünkü halkımız bu darbe girişiminin yanlış olduğu savunarak bertaraf etti. Bunu sivil halk bertaraf etti. Bu da sivil savunmanın önemini gündeme getirdi.”
Afet ve Acil Yönetim Daire Başkanlığını (AFAD) başlattığı ‘O Kahraman Benim projesi’ kapsamında Kırşehir’de 2 gün içinde 147 AFAD gönüllüsünün üye kaydı yapıldı.

Kırşehir İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ‘O Kahraman Benim’ projesi kapsamında 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliklerinde stant açarak 2 gün içinde 147 kişinin AFAD gönüllüsü olduğunu bildirdi. AFAD Müdürü Metin Alpaslan, kampanyanın amacının ülkedeki herhangi afet ve acil durumlarda AFAD ekiplerine ve kolluk kuvvetlerine yardımcı olmak olduğunu belirtti. AFAD ekipleri tarafından herhangi bir afet ve acil durumda yapması gereken rolleri katılımcılara öğreteceklerini belirten Alparslan, “Vatandaşlarımızı ‘O Kahraman Benim’ kampanyamız kapsamında AFAD gönüllüsü olarak kayıtlarını İl AFAD müdürlüklerimizden yapıyoruz. Bu arkadaşlarımıza eğitim vereceğiz. Onlarla tatbikatlar yapacağız. Herhangi bir afet ve acil durumda yapması gereken rolleri öğreteceğiz. Bu eğitim, basit kurtarma teknikleri, arama teknikleri gibi konular üzerinde yapılacak. Bu eğitimden sonra vatandaşlarımıza AFAD gönüllüsü kimlik kartlarını vereceğiz. Daha sonra herhangi afet ve acil durumda gönüllülerimiz bizlere yardımcı olacaklar” dedi. Sivil Savunma ve acil durumlarda yapılması gerekenlerin bilinmesinin önemini anlatan Alpaslan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Sivil savunma içinde bulunduğumuz günlerde giderek önem kazanan bir kavram. Sivil savunma ülkemizin başına gelebilecek her türlü felakette halkın korunması ve aynı şekilde halkında devletimizin bekasının sağlanması için devletimize verecek destekler anlamına gelir. 15 Temmuz darbe girişiminde sivil savunmanın önemini bir kez daha hissettik . Çünkü halkımız bu darbe girişiminin yanlış olduğu savunarak bertaraf etti. Bunu sivil halk bertaraf etti. Bu da sivil savunmanın önemini gündeme getirdi.”
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.