Kırşehir'de Normalleşme Adımlarına İlişkin Yeni Kararlar

GÜNDEM 03.03.2021 - 23:31, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'de Normalleşme Adımlarına İlişkin Yeni Kararlar

Kırşehir Valiliğinden yapılan yeni açıklamada bazı iş yerlerinin çalışma saati ve halk pazarlarının günleri ile ilgili yeni düzenlemeye gidildiği açıklandı.

Vali İbrahim Akın Başkanlığında toplanan İl Umumi Hıfzısıhha Kurulu tarafından alınan yeni kararlara göre ;   02.03.2021 tarih ve 2021-06 sayılı  kararlar doğrultusunda  lokanta, restoran, kafeterya, pastane, tatlıcı vb. gibi yeme içme yerleri ile kıraathane ve çay bahçesi gibi iş yerleri için 07.00­19.00 saatleri arasında 50 kapasite ile müşterilerine işyerinde hizmet sunacak şekilde çalışabilme imkânı getirilmişti. Bu doğrultuda 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27. ve 72. maddeleri uyarınca Kırşehi genelinde ; Daha önce açılış­-kapanış saatleri belirlenmiş olan işyerlerinin de (bakkal, market, manav, kasap, berber, kuaför ve güzellik salonu, terzi, ayakkabıcı vb.) açılış­kapanış saatlerinin  07.00-20.00 saatleri arası olarak belirlenmesine oy birliği ile karar verildi.   PAZAR YERİ GÜNLERİ ESKİYE DÖNDÜ   Koranavirüs salgını ile mücadele kapsamında İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun 01.12.2020 tarih ve 107 sayılı kararı ile Kırşehir Kuşdilli Mahallesinde bulunan Pazaryerinin haftanın Pazartesi ve Salı günlerinde, Aşıkpaşa Mahallesinde bulunan Pazaryerinin ise Cuma günlerinde açık bulundurulmasına, bu pazar yerlerine aynı anda kabul edilebilecek müşteri (kişi) sayısının 300 olarak belirlenmesine, karar verilmişti. Ancak gelinen aşamada 21.00-05.00 saatleri dışında ilimizde sokağa çıkma kısıtlamalarının  02.03.2021 tarihi itibariyle kaldırılması nedeniyle, kısıtlama öncesinde olduğu şekliyle Kırşehir'de Kuşdilli Mahallesinde bulunan Pazaryerinin haftanın Pazar ve Pazartesi günlerinde, Aşıkpaşa Mahallesinde bulunan Pazaryerinin ise Cumartesi günlerinde açık bulundurulmasına, bu pazar yerlerine aynı anda kabul edilebilecek müşteri (kişi) sayısının 300 olarak uygulanmasının devamına, Ayrıca semt pazarlarında daha önceki kararlarda belirlenen kuralları/alınan tedbirleri takip etmekle sorumlu pazaryeri yöneticileri ile zabıta/kolluk birimleriyle denetimlerin eksiksiz yapılmasına oy birliği ile karar verildi.
Kırşehir Valiliğinden yapılan yeni açıklamada bazı iş yerlerinin çalışma saati ve halk pazarlarının günleri ile ilgili yeni düzenlemeye gidildiği açıklandı.

Vali İbrahim Akın Başkanlığında toplanan İl Umumi Hıfzısıhha Kurulu tarafından alınan yeni kararlara göre ; 

 02.03.2021 tarih ve 2021-06 sayılı  kararlar doğrultusunda  lokanta, restoran, kafeterya, pastane, tatlıcı vb. gibi yeme içme yerleri ile kıraathane ve çay bahçesi gibi iş yerleri için 07.00­19.00 saatleri arasında 50 kapasite ile müşterilerine işyerinde hizmet sunacak şekilde çalışabilme imkânı getirilmişti.

Bu doğrultuda 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27. ve 72. maddeleri uyarınca Kırşehi genelinde ;

Daha önce açılış­-kapanış saatleri belirlenmiş olan işyerlerinin de (bakkal, market, manav, kasap, berber, kuaför ve güzellik salonu, terzi, ayakkabıcı vb.) açılış­kapanış saatlerinin  07.00-20.00 saatleri arası olarak belirlenmesine oy birliği ile karar verildi.

 

PAZAR YERİ GÜNLERİ ESKİYE DÖNDÜ

 

Koranavirüs salgını ile mücadele kapsamında İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun 01.12.2020 tarih ve 107 sayılı kararı ile Kırşehir Kuşdilli Mahallesinde bulunan Pazaryerinin haftanın Pazartesi ve Salı günlerinde, Aşıkpaşa Mahallesinde bulunan Pazaryerinin ise Cuma günlerinde açık bulundurulmasına, bu pazar yerlerine aynı anda kabul edilebilecek müşteri (kişi) sayısının 300 olarak belirlenmesine, karar verilmişti.

Ancak gelinen aşamada 21.00-05.00 saatleri dışında ilimizde sokağa çıkma kısıtlamalarının  02.03.2021 tarihi itibariyle kaldırılması nedeniyle, kısıtlama öncesinde olduğu şekliyle Kırşehir'de Kuşdilli Mahallesinde bulunan Pazaryerinin haftanın Pazar ve Pazartesi günlerinde, Aşıkpaşa Mahallesinde bulunan Pazaryerinin ise Cumartesi günlerinde açık bulundurulmasına, bu pazar yerlerine aynı anda kabul edilebilecek müşteri (kişi) sayısının 300 olarak uygulanmasının devamına, Ayrıca semt pazarlarında daha önceki kararlarda belirlenen kuralları/alınan tedbirleri takip etmekle sorumlu pazaryeri yöneticileri ile zabıta/kolluk birimleriyle denetimlerin eksiksiz yapılmasına oy birliği ile karar verildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.