Kırşehir'de Normalleşme Adımları Nasıl Uygulanacak

GÜNDEM 01.03.2021 - 21:10, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'de Normalleşme Adımları Nasıl Uygulanacak

Kabine Toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından normalleşme adımları ve bunların hangi illerde uygulanacağı açıklamıştı.Peki Orta Riskli iller arasında yer alan Kırşehir'de normalleşme adımları nasıl olacak?

Tüm Türkiye’de gözlerinin üzerinde olduğu ‘kademeli normalleşme’ döneminin ilk kabine toplantısı sona erdi. Toplantıda düşük, orta, yüksek ve çok yüksek riskli olarak dört kategoriye ayrılan illerdeki risk durumuna göre lokantaların açılmasından yüz yüze eğitime, hafta sonu yasaklarından hafta içi kısıtlama saatlerine kadar kademeli normalleşme kararları alındı.     Bu tabloya göre Kırşehir orta riskli iller arasında yer aldı.Peki Cumhubaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan normalleşme adımlarının hangileri Kırşehir'i kapsıyor sizler için derledik. Kırşehir'de hafta sonu kısıtlaması tamamen kaldırılırken Akşam 21 ile sabah 5 saatleri arasında kısıtlama devam edecek. Kırşehir'de eğitim ve öğretime başlanacak.Bununla ilgili detaylı kararı İl Hıfzısıhha Kurulu belirleyecek. Kafe , Restoran gibi işletmeler Kırşehir'de sabah 7 ile akşam 19 arasında yüzde 50 kapasitenin üzerine çıkmamak şartıyla çalışabilecek. Tüm yurtta olduğu gibi Kırşehir'de de kamu saatleri normale dönecek. Orta Riskli iller arasında yer alan Kırşehir'de 65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşlar için kısıtlamalar da kaldırıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasına göre sadece düşük risk ve orta riskli illerde, halı saha ve havuz gibi yerler saat 9 ile akşam 19 arasında faaliyet gösterecekler.Bu karar Orta Riskli iller arasında yer alan Kırşehir'de de uygulanacak. Nikâh ve nikâh merasimi şeklindeki düğünler, düşük ve orta riskli illerimizde 100 kişiyi, yüksek ve çok riskli bölgelerde 50 kişiyi geçmemek ve bir saati aşmamak kaydıyla yapılabilecek. Sivil toplum örgütleri, meslek odaları, kooperatifler ve benzeri kuruluşların genel kurulları; düşük, orta ve yüksek riskli illerde, katılımı 300 kişiyi geçmeyecek şekilde yapılabilecek. Çok yüksek riskli illerde icra edilemeyecek.Bu karara orta riskli iller arasında yer alan Kırşehir de dahil. Söz konusu risk tablosu her hafta güncellenecek ve söz konusu kararlar güncel risk tablosuna yeniden değerlendirilip söz konusu ilde uygulanmaya başlanacak.   DÜŞÜK RİSKLİ İLLER (MAVİ) Uşak, Şanlıurfa, Mardin, Şırnak, Hakkari, Siirt, Batman, Diyarbakır, Bitlis, Van, Bingöl, Muş, Ağrı, Iğdır. ORTA RİSKLİ İLLER (SARI) Bursa, Manisa, Aydın, Denizli, Isparta, Afyonkarahisar, Eskişehir, Ankara, Çankırı, Karabük, Bartın, Kastamonu, Çorum, Yozgat, Kırşehir, Nevşehir, Adana, Hatay, Gaziantep, Kahramanmaraş, Malatya, Sivas, Elazığ, Tunceli, Erzincan, Bayburt, Erzurum, Kars YÜKSEK RİSKLİ İLLER (TURUNCU) İstanbul, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, İzmir, Muğla, Antalya, Bilecik, Kütahya, Düzce, Bolu, Zonguldak, Kırıkkale, Karaman, Mersin, Niğde, Kayseri, Kilis, Artvin, Ardahan. ÇOK YÜKSEK RİSKLİ İLLER (KIRMIZI) Edirne, Balıkesir, Burdur, Sakarya, Sinop, Samsun, Amasya, Tokat, Ordu, Giresun, Gümüşhane, Trabzon, Rize, Konya, Aksaray, Osmaniye, Adıyaman.    
Kabine Toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından normalleşme adımları ve bunların hangi illerde uygulanacağı açıklamıştı.Peki Orta Riskli iller arasında yer alan Kırşehir'de normalleşme adımları nasıl olacak?

Tüm Türkiye’de gözlerinin üzerinde olduğu ‘kademeli normalleşme’ döneminin ilk kabine toplantısı sona erdi. Toplantıda düşük, orta, yüksek ve çok yüksek riskli olarak dört kategoriye ayrılan illerdeki risk durumuna göre lokantaların açılmasından yüz yüze eğitime, hafta sonu yasaklarından hafta içi kısıtlama saatlerine kadar kademeli normalleşme kararları alındı.

 

 

Bu tabloya göre Kırşehir orta riskli iller arasında yer aldı.Peki Cumhubaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan normalleşme adımlarının hangileri Kırşehir'i kapsıyor sizler için derledik.

Kırşehir'de hafta sonu kısıtlaması tamamen kaldırılırken Akşam 21 ile sabah 5 saatleri arasında kısıtlama devam edecek.

Kırşehir'de eğitim ve öğretime başlanacak.Bununla ilgili detaylı kararı İl Hıfzısıhha Kurulu belirleyecek.

Kafe , Restoran gibi işletmeler Kırşehir'de sabah 7 ile akşam 19 arasında yüzde 50 kapasitenin üzerine çıkmamak şartıyla çalışabilecek.

Tüm yurtta olduğu gibi Kırşehir'de de kamu saatleri normale dönecek.

Orta Riskli iller arasında yer alan Kırşehir'de 65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşlar için kısıtlamalar da kaldırıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasına göre sadece düşük risk ve orta riskli illerde, halı saha ve havuz gibi yerler saat 9 ile akşam 19 arasında faaliyet gösterecekler.Bu karar Orta Riskli iller arasında yer alan Kırşehir'de de uygulanacak.

Nikâh ve nikâh merasimi şeklindeki düğünler, düşük ve orta riskli illerimizde 100 kişiyi, yüksek ve çok riskli bölgelerde 50 kişiyi geçmemek ve bir saati aşmamak kaydıyla yapılabilecek. Sivil toplum örgütleri, meslek odaları, kooperatifler ve benzeri kuruluşların genel kurulları; düşük, orta ve yüksek riskli illerde, katılımı 300 kişiyi geçmeyecek şekilde yapılabilecek. Çok yüksek riskli illerde icra edilemeyecek.Bu karara orta riskli iller arasında yer alan Kırşehir de dahil.

Söz konusu risk tablosu her hafta güncellenecek ve söz konusu kararlar güncel risk tablosuna yeniden değerlendirilip söz konusu ilde uygulanmaya başlanacak.

 

DÜŞÜK RİSKLİ İLLER (MAVİ)

Uşak, Şanlıurfa, Mardin, Şırnak, Hakkari, Siirt, Batman, Diyarbakır, Bitlis, Van, Bingöl, Muş, Ağrı, Iğdır.

ORTA RİSKLİ İLLER (SARI)

Bursa, Manisa, Aydın, Denizli, Isparta, Afyonkarahisar, Eskişehir, Ankara, Çankırı, Karabük, Bartın, Kastamonu, Çorum, Yozgat, Kırşehir, Nevşehir, Adana, Hatay, Gaziantep, Kahramanmaraş, Malatya, Sivas, Elazığ, Tunceli, Erzincan, Bayburt, Erzurum, Kars

YÜKSEK RİSKLİ İLLER (TURUNCU)

İstanbul, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, İzmir, Muğla, Antalya, Bilecik, Kütahya, Düzce, Bolu, Zonguldak, Kırıkkale, Karaman, Mersin, Niğde, Kayseri, Kilis, Artvin, Ardahan.

ÇOK YÜKSEK RİSKLİ İLLER (KIRMIZI)

Edirne, Balıkesir, Burdur, Sakarya, Sinop, Samsun, Amasya, Tokat, Ordu, Giresun, Gümüşhane, Trabzon, Rize, Konya, Aksaray, Osmaniye, Adıyaman.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.