Kırşehir'de Nikah Sayısında Artış

YAŞAM 14.01.2022 - 16:41, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'de Nikah Sayısında Artış

Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, pandemiye rağmen önceki yıla kıyasla 2021 yılında nikah sayısında artış yaşandığını bildirdi.

Kırşehir Belediyesi Evlendirme Memurluğu kayıtlarına göre 2020 yılında 907 kişinin evlendiği, bu sayının 2021 yılında ise 1114’e çıktığı belirlendi.   Sağlıklı bir toplum yapısı için evlilik kurumunun çok önemli olduğunu belirten Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu,  ailenin bizi biz yapan en önemli değerlerimizden biri olduğunu ifade etti.    Ekicioğlu açıklamasında, “Bizim toplumumuzda Aile kavramı çok önemli bir yere sahiptir. Bu yapımızla da birçok Avrupa ülkesinden ayrılırız. Çocukluğumuzun geçtiği evden tutun, yaşadığımız hemen hemen her yerin bizde hatıraları vardır, onun için de nikâhların ayrı bir anlam ve önemi vardır. Sevginin ve saygının çocuklarımıza aşılandığı en önemli toplumsal kurum aile kurumudur.” dedi.
Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, pandemiye rağmen önceki yıla kıyasla 2021 yılında nikah sayısında artış yaşandığını bildirdi.

Kırşehir Belediyesi Evlendirme Memurluğu kayıtlarına göre 2020 yılında 907 kişinin evlendiği, bu sayının 2021 yılında ise 1114’e çıktığı belirlendi.

 

Sağlıklı bir toplum yapısı için evlilik kurumunun çok önemli olduğunu belirten Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu,  ailenin bizi biz yapan en önemli değerlerimizden biri olduğunu ifade etti.

 

 Ekicioğlu açıklamasında, “Bizim toplumumuzda Aile kavramı çok önemli bir yere sahiptir. Bu yapımızla da birçok Avrupa ülkesinden ayrılırız. Çocukluğumuzun geçtiği evden tutun, yaşadığımız hemen hemen her yerin bizde hatıraları vardır, onun için de nikâhların ayrı bir anlam ve önemi vardır. Sevginin ve saygının çocuklarımıza aşılandığı en önemli toplumsal kurum aile kurumudur.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.