Kırşehir'de Nevruz Coşkusu

KÜLTÜR 21.03.2022 - 20:22, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'de Nevruz Coşkusu

Türk Dünyası'nda bharın gelişini müjdeleyen, bolluk ve bereketin simgesi olan Nevruz Bayramı, Kırşehir'de düzenlenen törenle kutlandı.

Türk Büyükleri Parkında düzenlenen Nevruz Bayramı kutlamalarına Vali İbrahim Akın, Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Kırşehir Milletvekilleri Metin İlhan ve Mustafa Kendirli, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, kurum amirleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.     Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mahmut Sarıkaya’nın Nevruz konulu konuşması ile başlayan program vatandaşlara Ahi helvası ikram edilmesi ile devam etti.     Nevruz’un bir yandan Ergenekon’dan çıkışı simgelediğini, diğer yandan da baharın gelişinin müjdecisi olduğunu belirten Vali  İbrahim Akın, “21 Mart, 2010 yılında Birleşmiş Milletler tarafından Dünya Nevruz Günü ilan edilmiştir. Bizler de baharın gelişini müjdeleyen Nevruz Bayramını bugün gerçekleştirdiğimiz programla kutluyoruz. Bu duygularla, milletimizin Nevruz Bayramını tebrik ediyor, Nevruzun Türk dünyasının birliğine, beraberliğine ve kardeşliğine vesile olmasını diliyorum.” dedi.     Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu ise, '' Nevruz geleneği sadece baharın gelişi, bolluk ve bereketin simgesi değil, aynı zamanda toplumlar arası kültürel çeşitliliğe katkıda bulunan, uzlaşma ve komşuluk ilişkilerine katkıda bulunan, dayanışma değerlerini teşvik eden ve nesiller arası iletişimin en güzel örnekleri arasındadır'' ifadelerine yer verdi.     Nevruz programı, halkoyunları gösterisinin ardından Sayın Valimiz ve beraberindeki protokol üyeleri tarafından Nevruz ateşinin yakılması, demir dövülmesi ve ateşin üstünden atlanılması ile sona erdi.       
Türk Dünyası'nda bharın gelişini müjdeleyen, bolluk ve bereketin simgesi olan Nevruz Bayramı, Kırşehir'de düzenlenen törenle kutlandı.

Türk Büyükleri Parkında düzenlenen Nevruz Bayramı kutlamalarına Vali İbrahim Akın, Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Kırşehir Milletvekilleri Metin İlhan ve Mustafa Kendirli, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, kurum amirleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

 

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mahmut Sarıkaya’nın Nevruz konulu konuşması ile başlayan program vatandaşlara Ahi helvası ikram edilmesi ile devam etti.

 

 

Nevruz’un bir yandan Ergenekon’dan çıkışı simgelediğini, diğer yandan da baharın gelişinin müjdecisi olduğunu belirten Vali  İbrahim Akın, “21 Mart, 2010 yılında Birleşmiş Milletler tarafından Dünya Nevruz Günü ilan edilmiştir. Bizler de baharın gelişini müjdeleyen Nevruz Bayramını bugün gerçekleştirdiğimiz programla kutluyoruz. Bu duygularla, milletimizin Nevruz Bayramını tebrik ediyor, Nevruzun Türk dünyasının birliğine, beraberliğine ve kardeşliğine vesile olmasını diliyorum.” dedi.

 

 

Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu ise, '' Nevruz geleneği sadece baharın gelişi, bolluk ve bereketin simgesi değil, aynı zamanda toplumlar arası kültürel çeşitliliğe katkıda bulunan, uzlaşma ve komşuluk ilişkilerine katkıda bulunan, dayanışma değerlerini teşvik eden ve nesiller arası iletişimin en güzel örnekleri arasındadır'' ifadelerine yer verdi.

 

 

Nevruz programı, halkoyunları gösterisinin ardından Sayın Valimiz ve beraberindeki protokol üyeleri tarafından Nevruz ateşinin yakılması, demir dövülmesi ve ateşin üstünden atlanılması ile sona erdi. 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.