Kırşehir'de Mutasyonlu Virüs Alarmı

SAĞLIK 02.03.2021 - 21:24, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'de Mutasyonlu Virüs Alarmı

Kırşehir'de son yapılan tetiklerde en az 10 kişide mutasyonlu virüs tespit edildi.

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve  milyonlarca insanın ölümüne neden olan koronavirüsün İngiltere'de ortaya çıkan mutasyon geçirmiş hali birçok ilde olduğu gibi Kırşehir'de de görüldü.Koronavirüs şikayetiyle hastaneye başvuran 15'e yakın kişide koronavirüs tespit edildi.Bu kişilerden en az 10'unda İngiltere Mutasyonlu virüs tespit edildiği öğrenildi.Vaka tespit edilen hastalar hemen karantinaya alındı.   2 BİNA KARANTİNAYA ALINDI Öte yandan şehir merkezinde mutantlı virüs tespit edilen 2 apartman karantinaya alındı.Kırşehir Valiliğinden yapılan açıklamada , '' 02 Mart 2021 tarihinde toplanan İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tarafından yapılan değerlendirme neticesinde, ilimiz Yenice Mahallesinde bulunan iki apartmanda ikamet eden bazı vatandaşlarımızın yapılan kontrollerinde Mutant Covid-19 vakasına rastlanılması ve bu vatandaşlarla temaslı şahısların bulunması nedeniyle, salgının yayılmasının önlenmesi ve kamu sağlığının korunması amacıyla, bahse konu apartmanlarda karantina tedbiri uygulanması kararlaştırılmıştır.Kamuoyuna saygıyla duyurulur.'' denildi.   DAHA BULAŞICI VE ÖLDÜRÜCÜ   Yeni virüs varyantının daha bulaşıcı ve  öldürücü olduğuna ilişkin kanıtlar, İngiliz hükümetinin Yeni ve Ortaya Çıkmakta Olan Solunum Virüsü Tehditleri Tavsiye Kurulu'ndan (NERVTAG) geldi. Kanıtlar, aynı veri grubu üzerinde yapılan dört farklı çalışmaya dayanıyor. Araştırmalar, Corona enfeksiyonunun yol açtığı ölüm vakalarıyla Corona virüsü testlerinden elde edilen veriler arasında bağ olduğunu ortaya koyuyor.Her analiz birbirinden biraz farklı sonuçlar ortaya koysa da hepsi, Corona virüsünün B.1.1.7 tanımlı varyantıyla enfekte olan hastalar arasındaki ölüm riskinin İngiltere'de dolaşımda olan diğer varyantlarla enfekte olanlardan daha yüksek olduğunu ortaya koyuyor.
Kırşehir'de son yapılan tetiklerde en az 10 kişide mutasyonlu virüs tespit edildi.

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve  milyonlarca insanın ölümüne neden olan koronavirüsün İngiltere'de ortaya çıkan mutasyon geçirmiş hali birçok ilde olduğu gibi Kırşehir'de de görüldü.Koronavirüs şikayetiyle hastaneye başvuran 15'e yakın kişide koronavirüs tespit edildi.Bu kişilerden en az 10'unda İngiltere Mutasyonlu virüs tespit edildiği öğrenildi.Vaka tespit edilen hastalar hemen karantinaya alındı.

 

2 BİNA KARANTİNAYA ALINDI

Öte yandan şehir merkezinde mutantlı virüs tespit edilen 2 apartman karantinaya alındı.Kırşehir Valiliğinden yapılan açıklamada , '' 02 Mart 2021 tarihinde toplanan İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tarafından yapılan değerlendirme neticesinde, ilimiz Yenice Mahallesinde bulunan iki apartmanda ikamet eden bazı vatandaşlarımızın yapılan kontrollerinde Mutant Covid-19 vakasına rastlanılması ve bu vatandaşlarla temaslı şahısların bulunması nedeniyle, salgının yayılmasının önlenmesi ve kamu sağlığının korunması amacıyla, bahse konu apartmanlarda karantina tedbiri uygulanması kararlaştırılmıştır.Kamuoyuna saygıyla duyurulur.'' denildi.

 

DAHA BULAŞICI VE ÖLDÜRÜCÜ

 

Yeni virüs varyantının daha bulaşıcı ve  öldürücü olduğuna ilişkin kanıtlar, İngiliz hükümetinin Yeni ve Ortaya Çıkmakta Olan Solunum Virüsü Tehditleri Tavsiye Kurulu'ndan (NERVTAG) geldi. Kanıtlar, aynı veri grubu üzerinde yapılan dört farklı çalışmaya dayanıyor. Araştırmalar, Corona enfeksiyonunun yol açtığı ölüm vakalarıyla Corona virüsü testlerinden elde edilen veriler arasında bağ olduğunu ortaya koyuyor.Her analiz birbirinden biraz farklı sonuçlar ortaya koysa da hepsi, Corona virüsünün B.1.1.7 tanımlı varyantıyla enfekte olan hastalar arasındaki ölüm riskinin İngiltere'de dolaşımda olan diğer varyantlarla enfekte olanlardan daha yüksek olduğunu ortaya koyuyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.