Kırşehir'de Lavanta Hasadı Coşkulu Festivalle Gerçekleştirildi

KÜLTÜR 03.07.2021 - 21:10, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'de Lavanta Hasadı Coşkulu Festivalle Gerçekleştirildi

Kırşehir Belediyesi tarafından 18 dönüme dikilen lavantalar düzenlenen festivalle hasat edildi.Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu , ''Lavanta katma değeri yüksek bir ürün , hem çiftçimize alternatif tarım ürünleri noktasında öncülük etmek hem de ürün çeşitliliğimizi artırmak adına lavanta üretimimizi de artıracağız.Ayrıca bu yıl mercimek ve nohut üretimi de gerçekleştirdik.'' ifadelerini kullandı.

Güldiken Mahallesi Ortaköy yolu üzerinde bulunan 18 dönümlük arazide oluşturulan lavanta bahçesindeki ikinci hasat düzenlenen festivalle gerçekleştirildi.     Oldukça kalabalık ve coşkulu şekilde geçen festivale Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu , Kırşehir Miletvekili Metin İlhan,İYİ Parti İl Başkanı Müfit Göçen, Belediye Başkan Yardımcıları ve çok sayıda vatandaş katıldı.     Görevliler festivale katılan vatandaşlara lavanta fidesi ve lavanta buketi dağıtırken animatörler ise çocukları eğlendirdi.Birçok vatandaş ise Kırşehir Belediyesi tarafından oluşturulan noktalarda hatıra fotoğrafı çektirdiler.     Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu , ‘’ İlk olarak 2019 yılında dikim gerçekleştirdiğimiz 18 dönümlük lavanta bahçemizde bu yıl ki hasadımızı festivalle taçlandırmak istedik.Katılımdan oldukça memnunuz.Vatandaşlarımızın hasat festivalimize olan ilgisi bizi çok mutlu etti ve gelecek adına da umutlandırdı.Lavanta katma değeri ve karlılığı çok yüksek bir bitki.Kırşehir’in iklimine de çok uygun bir yapısı var.Ayrıca kokusu ve görüntüsüyle de insanların ilgisini çeken bir niteliği olduğu için vatandaşlarımızın hatıra fotoğrafı çektirebileceği sahneler de oluşturduk.Buraya gelen vatandaşlarımıza lavanta fidesi ve lavanta buketi dağıttık.Bahçeye bu yıl ki hasat için 24 bin lavanta fidesi dikmiştik.Amacımız alternatif ürünler noktasında sadece kendi çiftçimize değil bölgeye de örnek olmak.Ayrıca katma değeri yüksek olan bu bitkiden elde edeceğimiz ürünlerle çiftçilerimizin ve tarımla uğraşan ailelerimizin ekonomilerine de katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Hasadını gerçekleştirdiğimiz lavantalardan sabun , reçel ve yağ elde edeceğiz. İlerleyen süreçte bu ürünleri işleyecek bir de tesis kurmayı düşünüyoruz. Lavanta bahçemizin yanına yerleştirdiğimiz arı kovanlarından bal üretimi de gerçekleştirdik. Gelecek yıl için kadınlarımıza arıcılık kursu ve 5’er tane de kovan vereceğiz.Ayrıca 70 dönümlük arazimize mercimek , 90 dönümlük arazimize de nohut ekimi gerçekleştirdik.Üreten Kırşehir’i hep birlikte ortaya çıkaracağız.Sadece Kırşehir’de değil bölgemizde de üretime öncülük edeceğiz.’’ ifadelerini kullandı.          
Kırşehir Belediyesi tarafından 18 dönüme dikilen lavantalar düzenlenen festivalle hasat edildi.Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu , ''Lavanta katma değeri yüksek bir ürün , hem çiftçimize alternatif tarım ürünleri noktasında öncülük etmek hem de ürün çeşitliliğimizi artırmak adına lavanta üretimimizi de artıracağız.Ayrıca bu yıl mercimek ve nohut üretimi de gerçekleştirdik.'' ifadelerini kullandı.

Güldiken Mahallesi Ortaköy yolu üzerinde bulunan 18 dönümlük arazide oluşturulan lavanta bahçesindeki ikinci hasat düzenlenen festivalle gerçekleştirildi.

 

 

Oldukça kalabalık ve coşkulu şekilde geçen festivale Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu , Kırşehir Miletvekili Metin İlhan,İYİ Parti İl Başkanı Müfit Göçen, Belediye Başkan Yardımcıları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

 

Görevliler festivale katılan vatandaşlara lavanta fidesi ve lavanta buketi dağıtırken animatörler ise çocukları eğlendirdi.Birçok vatandaş ise Kırşehir Belediyesi tarafından oluşturulan noktalarda hatıra fotoğrafı çektirdiler.

 

 

Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu , ‘’ İlk olarak 2019 yılında dikim gerçekleştirdiğimiz 18 dönümlük lavanta bahçemizde bu yıl ki hasadımızı festivalle taçlandırmak istedik.Katılımdan oldukça memnunuz.Vatandaşlarımızın hasat festivalimize olan ilgisi bizi çok mutlu etti ve gelecek adına da umutlandırdı.Lavanta katma değeri ve karlılığı çok yüksek bir bitki.Kırşehir’in iklimine de çok uygun bir yapısı var.Ayrıca kokusu ve görüntüsüyle de insanların ilgisini çeken bir niteliği olduğu için vatandaşlarımızın hatıra fotoğrafı çektirebileceği sahneler de oluşturduk.Buraya gelen vatandaşlarımıza lavanta fidesi ve lavanta buketi dağıttık.Bahçeye bu yıl ki hasat için 24 bin lavanta fidesi dikmiştik.Amacımız alternatif ürünler noktasında sadece kendi çiftçimize değil bölgeye de örnek olmak.Ayrıca katma değeri yüksek olan bu bitkiden elde edeceğimiz ürünlerle çiftçilerimizin ve tarımla uğraşan ailelerimizin ekonomilerine de katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Hasadını gerçekleştirdiğimiz lavantalardan sabun , reçel ve yağ elde edeceğiz. İlerleyen süreçte bu ürünleri işleyecek bir de tesis kurmayı düşünüyoruz. Lavanta bahçemizin yanına yerleştirdiğimiz arı kovanlarından bal üretimi de gerçekleştirdik. Gelecek yıl için kadınlarımıza arıcılık kursu ve 5’er tane de kovan vereceğiz.Ayrıca 70 dönümlük arazimize mercimek , 90 dönümlük arazimize de nohut ekimi gerçekleştirdik.Üreten Kırşehir’i hep birlikte ortaya çıkaracağız.Sadece Kırşehir’de değil bölgemizde de üretime öncülük edeceğiz.’’ ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.