Kırşehir'de Koronavirüs Hızla Yayılıyor

08.09.2020 - 22:57, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'de Koronavirüs Hızla Yayılıyor

Tüm Türkiye'yi etkisi altına alan yeni tip Koronavirüs Kırşehir'de de hızla yayılıyor.

Türkiye'de giderek kontrolden çıkan ve yayılımı artmaya başlayan Covid-19 nedeniyle salgın neredeyse tüm kente yayılmış durumda.Birçok kamu ve özel kurum çalışan testlerinin pozitif çıkmasıyla birlikte evde ya da hastanede tedavi altına alınırken filyasyon kapsamında 20 bine yakın insan ise izolasyon altında tutuluyor.   SON 4 GÜNDE 20 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ   Kırşehir'de iyileşen hastalar hariç aktif vaka sayısı 1200'e yaklaştı.Bu hastalardan 90 civarında kişi hastanede tedavi görürken 10 kişinin ise entübe olduğu bilgisine ulaşıldı.Son 4 günde ise koronavirüs tedavisi gören 20 kişi hayatını kaybetti.En vahimi de vefat eden hastaların yaş ortalamasının giderek düşmesi hatta ölenler arasında orta yaş grubuna sıklıkla rastlanması.     VAHİM İDDİA   Kırşehir'de filyasyon nedeniyle 20 bine yakın vatandaşın izolasyon latında tutulduğu belirtiliyor.Yine evlerinde tedavi gören pozitif vakalar da karantina altında tutuluyor.Sayı bu kadar fazla olunca bu kişileri kontrol etmek de oldukça güçleşiyor.İddiaya göre karantina altında bulunması gereken çok sayıda kişi evlerinden dışarıya çıkıyor hatta cadde, sokak ve şehir merkezine iniyor.   ÖLÜ BULDULAR BIRAKIP GİTTİLER   Geçtiğimiz günlerde koronavirüse yakalanan ve evinde tedavi gören bir vatandaşımız evine kontrol için giden sağlık ekibi tarafından ölü olarak bulundu.Belediyeyi arayan sağlık ekibi şahsın öldüğünü belirterek cenazesinin belediye tarafından alınması gerektiğini bildirdiler.Eve gelen Kırşehir Belediyesi ekipleri ise vefat eden vatandaşı alarak usulüne uygun şekilde defnetti.   1 AYLIK DEĞİŞİM HARİTAYA BÖYLE YANSIDI   Kırşehir'de son dönemde vaka sayılarının artması ile birlikte kent merkezi koronavirüs risk haritasında iyice kırmızıya büründü.11 Ağutos tarihindeki risk haritasında neredeyse bir kaç noktada olan yüksek risk durumu şimdi neredeyse tüm kente hakim olmuş durumda.  
Tüm Türkiye'yi etkisi altına alan yeni tip Koronavirüs Kırşehir'de de hızla yayılıyor.

Türkiye'de giderek kontrolden çıkan ve yayılımı artmaya başlayan Covid-19 nedeniyle salgın neredeyse tüm kente yayılmış durumda.Birçok kamu ve özel kurum çalışan testlerinin pozitif çıkmasıyla birlikte evde ya da hastanede tedavi altına alınırken filyasyon kapsamında 20 bine yakın insan ise izolasyon altında tutuluyor.

 

SON 4 GÜNDE 20 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

 

Kırşehir'de iyileşen hastalar hariç aktif vaka sayısı 1200'e yaklaştı.Bu hastalardan 90 civarında kişi hastanede tedavi görürken 10 kişinin ise entübe olduğu bilgisine ulaşıldı.Son 4 günde ise koronavirüs tedavisi gören 20 kişi hayatını kaybetti.En vahimi de vefat eden hastaların yaş ortalamasının giderek düşmesi hatta ölenler arasında orta yaş grubuna sıklıkla rastlanması.

 

 

VAHİM İDDİA

 

Kırşehir'de filyasyon nedeniyle 20 bine yakın vatandaşın izolasyon latında tutulduğu belirtiliyor.Yine evlerinde tedavi gören pozitif vakalar da karantina altında tutuluyor.Sayı bu kadar fazla olunca bu kişileri kontrol etmek de oldukça güçleşiyor.İddiaya göre karantina altında bulunması gereken çok sayıda kişi evlerinden dışarıya çıkıyor hatta cadde, sokak ve şehir merkezine iniyor.

 

ÖLÜ BULDULAR BIRAKIP GİTTİLER

 

Geçtiğimiz günlerde koronavirüse yakalanan ve evinde tedavi gören bir vatandaşımız evine kontrol için giden sağlık ekibi tarafından ölü olarak bulundu.Belediyeyi arayan sağlık ekibi şahsın öldüğünü belirterek cenazesinin belediye tarafından alınması gerektiğini bildirdiler.Eve gelen Kırşehir Belediyesi ekipleri ise vefat eden vatandaşı alarak usulüne uygun şekilde defnetti.

 

1 AYLIK DEĞİŞİM HARİTAYA BÖYLE YANSIDI

 

Kırşehir'de son dönemde vaka sayılarının artması ile birlikte kent merkezi koronavirüs risk haritasında iyice kırmızıya büründü.11 Ağutos tarihindeki risk haritasında neredeyse bir kaç noktada olan yüksek risk durumu şimdi neredeyse tüm kente hakim olmuş durumda.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.