Kırşehir'de Konut Fiyatları Uçuşta

EKONOMİ 22.02.2022 - 09:47, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'de Konut Fiyatları Uçuşta

Enflasyon nedeniyle artan inşaat maliyetleri daire fiyatlarının da artmasına neden oldu.Kırşehir'de ev sahibi olmak vatandaşın büyük bir kısmı için artık hayal oldu.

Vatandaş, günübirlik zam ve geçim hesabı yaparken, daha önce ulaşılabilir olan ev sahibi olmak, birçoğumuz için artık bir hayal oldu.Tüm ürünlerde olduğu gibi inşaat girdilerinde de ortaya çıkan fahiş artışlarla birlikte daire fiyatları da  rekor üstüne rekor kırdı.   2021 yılının sonlarına doğru 1 milyon 250 bin TL istenen dairenin fiyatı 1 milyon 600 Bin TL'ye yükseldi   Sürekli olarak artış gösteren konut fiyatları Kırşehir için hayal bile edilemeyen rakamlara ulaştı.Kırşehir'de en yüksek daire fiyatı ilanlarda 1 milyon 600 bin TL rakamını gördü.   Kırşehir'de 2. El Dairesi İçin 1 Milyon 600 Bin TL isteyen vatandaş 1. liğe Ortak   Yeni yapılan ve satışia henüz konulan sıfır daire fiyatları ise 1 milyon TL'ye yakın ya da 1 Milyon TL'nin üzerine seyrediyor.Dar gelirli için zaten hayal olan ev sahibi olmak artık orta direk hatta orta gelirlinin üstü vatandaşlar için de artık bir hayal haline geldi.   Kırşehir'de 20'ye yakın ilan 1 Milyon TL'nin Üzerinde   Öyle ki üst üste gelen zamların ardından insanlar, ev ya da araba alma değil geçim derdine düşmüş durumda.Elektrik ve doğalgaza gelen zamların ardından vatandaşlar ''nasıl yetiştiriririz'' diye kara kara düşünüyor.   Kırşehir'de daire fiyatları her ne kadar Türkiye'de yaşayan vatandaşlar için çok yüksek olsa da yurt dışında yaşayan vatanaşlar için de artan döviz kuru ile birlikte büyük bir avantaj oluşturuyor.Kırşehir'de en yüksek bedel olan 1 milyon 600 bin TL için Avrupa'da yaşayan gurbetçilerin ödemesi gereken miktar 100 bin euro civarında. Öte yandan son gelen zamlarla birlikte araç sahipleri de yakıt fiyatlarından şikayetçi.Araç almayı düşününler ise akaryakıt fiyatlarını görünce bu planlarını biraz daha erteliyorlar. Ömer Duran
Enflasyon nedeniyle artan inşaat maliyetleri daire fiyatlarının da artmasına neden oldu.Kırşehir'de ev sahibi olmak vatandaşın büyük bir kısmı için artık hayal oldu.

Vatandaş, günübirlik zam ve geçim hesabı yaparken, daha önce ulaşılabilir olan ev sahibi olmak, birçoğumuz için artık bir hayal oldu.Tüm ürünlerde olduğu gibi inşaat girdilerinde de ortaya çıkan fahiş artışlarla birlikte daire fiyatları da  rekor üstüne rekor kırdı.

 

2021 yılının sonlarına doğru 1 milyon 250 bin TL istenen dairenin fiyatı 1 milyon 600 Bin TL'ye yükseldi

 

Sürekli olarak artış gösteren konut fiyatları Kırşehir için hayal bile edilemeyen rakamlara ulaştı.Kırşehir'de en yüksek daire fiyatı ilanlarda 1 milyon 600 bin TL rakamını gördü.

 

Kırşehir'de 2. El Dairesi İçin 1 Milyon 600 Bin TL isteyen vatandaş 1. liğe Ortak

 

Yeni yapılan ve satışia henüz konulan sıfır daire fiyatları ise 1 milyon TL'ye yakın ya da 1 Milyon TL'nin üzerine seyrediyor.Dar gelirli için zaten hayal olan ev sahibi olmak artık orta direk hatta orta gelirlinin üstü vatandaşlar için de artık bir hayal haline geldi.

 

Kırşehir'de 20'ye yakın ilan 1 Milyon TL'nin Üzerinde

 

Öyle ki üst üste gelen zamların ardından insanlar, ev ya da araba alma değil geçim derdine düşmüş durumda.Elektrik ve doğalgaza gelen zamların ardından vatandaşlar ''nasıl yetiştiriririz'' diye kara kara düşünüyor.

 

Kırşehir'de daire fiyatları her ne kadar Türkiye'de yaşayan vatandaşlar için çok yüksek olsa da yurt dışında yaşayan vatanaşlar için de artan döviz kuru ile birlikte büyük bir avantaj oluşturuyor.Kırşehir'de en yüksek bedel olan 1 milyon 600 bin TL için Avrupa'da yaşayan gurbetçilerin ödemesi gereken miktar 100 bin euro civarında.

Öte yandan son gelen zamlarla birlikte araç sahipleri de yakıt fiyatlarından şikayetçi.Araç almayı düşününler ise akaryakıt fiyatlarını görünce bu planlarını biraz daha erteliyorlar.

Ömer Duran

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.